«Δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ»

Ο Ζάνις Πέινερς έγινε ο τρίτος κατά σειρά παίκτης του ΠΑΟΚ, μετά τους Νέναντ Μιλένοβιτς και Τζόρνταν Σάιμπερτ, που έφθασε στη Θεσσαλονίκη.
«Δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ»

Ο 26άχρονος γκαρντ, έχοντας στο πλευρό του την αγαπημένη του Αλίνα, αφίχθη στη συμπρωτεύουσα τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/8) και στις πρώτες δηλώσεις του επί ελληνικού εδάφους παραδέχθηκε για τη νέα ομάδα του: «Γενικά, δεν γνωρίζω πολλά για τον ΠΑΟΚ, θα έχω το χρόνο όμως να μάθω τις πρώτες εβδομάδες ό,τι χρειάζεται. Ξέρω ότι πρόκειται για καλή ομάδα, που έχει παράδοση, ιστορία, θερμούς φιλάθλους και συμμετέχει σε μια καλή λίγκα. Είμαι ενθουσιασμένος για τη συνεργασία μαζί της. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ».

Όσον αφορά στο πώς αποφάσισε να μεταγραφεί στο «Δικέφαλο», αποκάλυψε: «Η προσέγγιση του ΠΑΟΚ έγινε μέσω του εκπροσώπου μου και ήξερα από την αρχή πως ενδιαφέρεται για εμένα μια καλή ομάδα, η οποία εδρεύει σε μια όμορφη πόλη. Είχα μια μικρή εικόνα και από όσα πέρασα εδώ, όταν ήρθα με τη Βέντσπιλς, η οποία αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στο Eurocup (για τη σεζόν 2014-2015). Ο εκπρόσωπός μου ανέφερε ότι πρόκειται για μια καλή πρόταση και έτσι δεν χρειάστηκε να σκεφτώ πολύ για να απαντήσω θετικά».

«Συστήνοντας» αγωνιστικά τον εαυτό του, ο Λετονός συμπλήρωσε: «Με τη Βέντσπιλς δεν έπαιξα στο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, αλλά συμμετείχα στην αποστολή. Μπορώ να αγωνιστώ σε όλες τις θέσεις των γκαρντ, μου αρέσει να παίζω με διεισδύσεις, μπορώ να μοιράσω ασίστ, να οργανώσω το παιχνίδι, να σκοράρω ακόμη. Η διείσδυση και το να δημιουργώ παιχνίδι για τους συμπαίκτες μου μπορώ να πω ότι μου αρέσουν περισσότερο. Μπορεί να αποτελέσει η συνεργασία μου με τον ΠΑΟΚ εξαιρετικό βήμα για την καριέρα μου. Έχω αγωνιστεί και στην Ουκρανία, δεν φεύγω πρώτη φορά από την πατρίδα μου για δουλειά. Εάν το δούμε από την ποιοτική του πλευρά, η παρουσία μου στον ΠΑΟΚ είναι το καλύτερο που έχω πετύχει έως τώρα».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στους φιλάθλους του «Δικεφάλου», τους οποίους δεν είχε στο παρελθόν την ευκαιρία να τους απολαύσει από κοντά, αλλά τους θαύμασε μέσω διαδικτύου. «Όταν ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη με τη Βέντσπιλς, το γήπεδο δεν γέμισε. Είδα, ωστόσο, με υλικό από το Youtube την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στην έδρα μας και όχι μόνο. Έμαθα, επίσης, ότι... τρελαίνονται στα ντέρμπι, ειδικά αυτά που αφορούν στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε σχετικά.

Διαβάστε ακόμη...