Live από την PAOK Sports Arena

Ακούστε ζωντανά από το Paokmania Web Radio στις 4:45, τον αγώνα ΠΑΟΚ -Κολοσσός , κάνοντας κλικ   ΕΔΩ
Live από την PAOK Sports Arena
Το παιχνίδι με την ΑΕΚ ανήκει για τα καλά στο παρελθόν. Μερικές ώρες πριν το κρισιμότατο παιχνίδι με τον Κολοσσό της Ρόδου στην Paok Sports Arena , η διάθεση και η ψυχολογία όλων στην ομάδα είναι ψηλά και η πίστη για τη νίκη που θα μας φέρει κοντά στην κατάκτηση της 5ης θέσης, μεγάλη. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 4:45 μ.μ.και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports1, ενώ θα καλυφθεί ραδιοφωνικά από το Paokmania Web Radio, από όπου μπορείτε να το ακούσετε κάνοντας κλικ   ΕΔΩ

Από τις 24 του Οκτώβρη μέχρι σήμερα, η ομάδα προσπάθησε και τα έδωσε όλα  σε κάθε παιχνίδι με μοναδικό σκοπό τη νίκη. Πάρα πολλές φορές έβγαλε τα μάτια της καταστρέφοντας ουσιαστικά τον κόπο 38 - 39 λεπτών, αφού ουκ ολίγες φορές χάσαμε παιχνίδια εξαιτίας των βολών ή μιας κακής επιθετικής επιλογής στην τελευταία επίθεση ή σε μια ασυνεννοησία στον αμυντικό τομέα. Βεβαίως όλο αυτό δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα αφού η αλήθεια είναι πως σε κάθε παιχνίδι οι καλαθοσφαιριστές της ομάδας μας, προσπάθησαν να βγάλουν στο παρκέ τον τρόπο παιχνιδιού που είχε στο μυαλό του ο προπονητής. Προφανώς αυτό δεν έγινε όλες τις φορές με επιτυχία. Αλλά αν αναλογιστεί κανείς την πορεία αυτής της ομάδας από την αρχή της χρονιάς, θα δει πως με το πέρας των αγωνιστικών και μετά από κάθε παιχνίδι, η ομάδα είχε βγάλει και κάποιο καινούριο θετικό στοιχείο.

Όσοι βρέθηκαν κοντά στην ομάδα όλο αυτόν τον καιρό, έβλεπαν ότι υπάρχει ταλέντο, υπάρχουν οι δυνατότητες, υπάρχει η θέληση και αυτό που λείπει είναι ο χρόνος, ούτως ώστε αυτή η άμορφη μάζα να γίνει ένα έργο τέχνης. Η διοίκηση βρέθηκε με κάθε τρόπο δίπλα στην ομάδα, πίστεψε σε αυτήν και την στήριξε σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό δεν ισχύει μόνο στις περιπτώσεις που βγήκαν ανακοινώσεις μετά από παιχνίδια που χάθηκαν με προκλητική διαιτησία (βλέπε παο) ή εξαιτίας των προκλήσεων από διοικήσεις άλλων ομάδων και φυσικά της συμπεριφοράς της αστυνομίας (βλέπε Τρίκαλα), αλλά και στις περιπτώσεις που το αγωνιστικό τμήμα απαιτούσε κάποια αλλαγή για να βελτιωθεί προς το καλύτερο η εικόνα της ομάδας, όπως και έγινε με τις προσθήκες αναγνωρισμένων προσωπικοτήτων στο Ευρωπαικό μπάσκετ, διεθνών με τις εθνικές των χωρών τους όπως ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και ο Ντελινικάιτις.

Ο κόσμος όμως γύρισε επιδεικτικά την πλάτη. Άλλες φορές προτίμησε να κάτσει σπίτι του, άλλες να πάει σε καμιά καφετέρια κι αυτό κυρίως γιατί θα  διεξαγόταν κάποιος ποδοσφαιρικός αγώνας, όχι φυσικά της δικής μας ομάδας, ενώ έζησα για να δω τον ΠΑΟΚτσή να προτιμάει τα σουβλατζίδικα από το να βρεθεί δίπλα στην ομάδα. Δεν είναι σκληρά λόγια, η πραγματικότητα είναι. Με περίπου 2.500 οπαδούς σε κάθε παιχνίδι, νούμερο τραγικό για τα ΠΑΟΚτσήδικα δεδομένα, η ομάδα κατάφερε στο τελείωμα του πρωταθλήματος, να αποτελεί μια από τις ισχυρότερες στην φετινή Α1 και μια ομάδα που μπορεί να χτυπήσει στα ίσια όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτου αντιπάλου. Αυτό πρακτικά το είδαμε και με τον οσφπ και με τον παο... τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάσκετ, σίγουρα όμως δίνουν λύσεις. Μπορεί η ομάδα να μην έχει 12 - 15 ισάξιους , πρωτοκλασάτους και ετοιμοπόλεμους παίκτες όπως ο ολυμπιακός και πολύ περισσότερο ο παναθηναικός, παρόλα αυτά έχει παίκτες που θα χρειαζόταν κάθε ομάδα και όχι μόνο στο δικό μας πρωτάθλημα.

Για να αναφέρω και κάποια στατιστικά στοιχεία, ο ΠΑΟΚ έχει τους Μονρόε και Γκρέγκορι στους 5 πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος, με τον Γκρέγκορι να έχει πετύχει τα περισσότερα εύστοχα σουτ 2 πόντων με 140 / 236 και ποσοστό 59,32% (υπάρχουν παίκτες με λιγότερες προσπάθειες και μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας αλλά είναι ανούσια η σύγκριση) ενώ ταυτόχρονα είναι και 2ος σε λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα με 33, και ο Μονρόε που είναι ο 5ος στα περισσότερα εύστοχα τρίποντα με 48 / 119 και ποσοστό 40,34% (φυσικά επίσης υπάρχουν και παίκτες που πέτυχαν λιγότερα με καλύτερη όμως αναλογία μεταξύ εύστοχων - άστοχων) ενώ είναι και 3ος στα λάθη με 67. Προφανώς αν ο Ντελινικάιτις ήταν από την αρχή της χρονιάς στην ομάδα θα ήταν σίγουρα και αυτός σε κάποια κατηγορία. Γενικότερα η ομάδα έχει δημιουργήσει μια προσωπικότητα ιδιαίτερα ισχυρή και άθραυστη, με επιλογές προσαρμοζόμενες στις απαιτήσεις κάθε παιχνιδιού. Σε πολλά παιχνίδια αυτοί που ξεχώρισαν δεν ήταν και αυτοί που πέτυχαν τους πολλούς πόντους , αφού δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την απίστευτη σταθερότητα του Γκετσέφσκι, την τεράστια προσφορά του Λάζαρου, την εξαιρετική παρουσία του Ταπούτου, αλλά και την αναγέννηση των Δεμερτζή - Καυκή. Η ομάδα έχει 6-7 παίκτες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως κορμός για την επόμενη χρονιά και αν φυσικά ευελπιστούμε σε κάτι παραπάνω από φέτος. Εγώ προσωπικά ονειρεύομαι την στιγμή που θα ταξιδέψω για Ευρωπαϊκό προορισμό με σκοπό να ενισχύσω την ομάδα που αγαπώ για κάποιο σημαντικό Ευρωπαϊκό παιχνίδι, γιατί όχι και για κάποια κούπα.

Πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα και δεν εννοώ μόνο το προπονητικό τιμ και τους παίκτες που την απαρτίζουν, αλλά και στην διοίκηση που ιδρώνει για τις αμαρτίες άλλων χωρίς καμία στήριξη. Χαίρομαι που τις τελευταίες μέρες ακούω πως όλο και περισσότεροι θέλουν να βρεθούν στην PAOK SPORTS ARENA για να βοηθήσουν την ομάδα στο ματς με την ομάδα της Ρόδου του δικού μας Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ελπίζω να αντικρίσω μια χαώδη εικόνα με κόσμο να ουρλιάζει σαν παλαβός για 40 λεπτά και παίκτες να παίζουν θεαματικό μπάσκετ. Εύχομαι ο κόσμος να έρθει κοντά σε αυτήν την ομάδα και να την βοηθήσει να πάρει αυτό που της αξίζει και δεν είναι άλλο από την υψηλότερη δυνατή θέση στην βαθμολογία αρχικά και στη συνέχεια στην έξοδο στις Ευρωπαικές διοργανώσεις. Ονειρεύομαι ο ΠΑΟΚ να χτίσει και πάλι την περηφάνια του και να κερδίσει τον σεβασμό των αντιπάλων του, όπως κάποτε και στο τέλος όλα αυτά να είναι η αιτία να γεννηθούν νέοι ΠΑΟΚτσήδες και πάλι από το μπάσκετ όπως κάποτε έγινα ΠΑΟΚ εγώ...

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ ΌΛΑ . . .

Με τιμή Roume

Διαβάστε ακόμη...