Την διέλυσε...

Πιο εύκολα από ότι αναμενόταν ο ΠΑΟΚ πήρε διπλό στο "Ελληνικό" με  73-90 και συνεχίζει την πολύ καλή πορεία του.
Την διέλυσε...
Πιο εύκολα από ότι αναμενόταν ο ΠΑΟΚ πήρε διπλό στο "Ελληνικό" με 73-90 και συνεχίζει την πολύ καλή πορεία του. H ομάδα μας παραμένει στο κόλπο για την κατάκτηση της 5ης θέσης της κανονικής περιόδου για την οποία μάλιστα αν δε συμβεί κάτι εξωπραγματικό είναι "φαβορί".
Στο σημερινό ματς οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν πολύ καλύτεροι από τους  γηπεδούχους  και πήραν πανάξια τη νίκη, που τους ανοίγει πλέον το δρόμο για  καλύτερη συνέχεια .
Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έδειξε και σήμερα το εξαιρετικό πρόσωπο που την οδήγησε τελευταία σ' αυτό το εντυπωσιακό σερί και μάλιστα  στην πιο κρίσιμη στροφή του πρωταθλήματος Παρουσίασε  και πάλι δυνατή άμυνα και μεγάλη σοβαρότητα στην επίθεση . Η άμυνά μας εξαφάνισε  τα ατού της γηπεδούχου και έφτασε στη νίκη πιο εύκολα απ' ό,τι περιμέναμε πριν το τζάμπολ. Πλέον, χρειάζεται μία νίκη στα επόμενα δύο ματς (με Κολοσσό εντός και Γ.Σ. Ολύμπια εκτός) ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την 6η θέση, ενώ φυσικά όπως προαναφέραμε διατηρεί πάρα πολλές  ελπίδες  για την 5η θέση.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν κλήθηκε να πάρει ένα πολύ σημαντικό διπλό, που εκτός από τους 2 βαθμούς θα του έδινε ακόμα περισσότερη ψυχολογία για την συνέχεια αλλά ελπίδα για την συνέχεια.

Η ομάδα μπήκε όπως σε όλα τα παιχνίδια νωθρά, βολιδοσκοπώντας τις κινήσεις του αντιπάλου αλλά και ψάχνοντας τα δικά της πατήματα. Ο Κρις Μονρόε ήταν αυτός που πήρε την ομάδα από το χέρι με καλές άμυνες, παίζοντας εξαιρετικά την θέση του πλέι-μέικερ αλλά και στο σκοράρισμα, αρκεί να πούμε ότι είχε 11 πόντους στο δεκάλεπτο από τους 19 που πέτυχε η ομάδα και το φετινό πίνακα να δείχνει την διάθεση της ομάδας να χτυπήσει από νωρίς το παιχνίδι, σκορ 14-19.

Η αεκ99 κατάλαβε την διάθεση του ΠΑΟΚ να παίξει εκμεταλλευόμενος κυρίως τους πολύ αθλητικούς αμερικάνους, Γκρέγκορι - Μονρόε, και προσπάθησαν να κλείσουν τις διεισδύσεις των 2 προς το καλάθι. Αρχικά φάνηκε να έχει βρει τον τρόπο να ξεκλειδώσει τον ΠΑΟΚ, όταν με 2 συνεχόμενες φάσεις στις οποίες  κατάφερε να κλέψει την πρώτη πάσα και να πετύχει γκολ - φάουλ στον αιφνιδιασμό μάζεψε την διαφορά.

Το σύνολο του Σούλη Μαρκόπουλου όμως, ανασκουμπώθηκε και εκτελώντας εξαιρετικά τα πικ εν ρολ αρχικά και βγάζοντας συνεχόμενα μπάλες στον ελεύθερο παίκτη κατάφερε να διατηρήσει το σκορ και να αναγκάσει την ομάδα των διακανονισμών και των νομοσχεδίων σε απλό συνοδοιπόρο... Ο Ντελινικάιτις τράβηξε κατά κύριο λόγο την ομάδα επιθετικά δείχνοντας για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι πόσο έλειψε όλη την χρονιά η ποιότητα και παγκόσμια κλάση του. Στα αξιοσημείωτα της παρουσίας του Λιθουανού το γεγονός πως για ακόμα ένα παιχνίδι πετυχαίνει καλάθι σε τελείωμα δεκαλέπτου. Στα πικ του δεκαλέπτου και το κάρφωμα του Χέλιγουελ....!!!! Το ημίχρονο έκλεισε με 33 - 44.

Το 3ο και 4ο δεκάλεπτο είχε καθαρά τυπικό χαρακτήρα. Αρχικά οι γηπεδούχοι  προσπάθησαν να πιέσουν σε όλο το γήπεδο, αλλά ο Λάζαρος Παπαδόπουλος τράβηξε την ομάδα επιθετικά και το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε 46 - 63.

Στο 4ο δεκάλεπτο και μέσα από τις παγίδες, επιχείρησαν να κλέψουν μπάλες και κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά ακόμα και στους 11 πόντους, ενώ αυτή ήταν στους 22. Το τάιμ άουτ του Σούλη Μαρκόπουλου έδωσε ανάσες και κατευθύνσεις, ενώ ταυτόχρονα πέρασαν ξανά στο παρκέ οι βασικοί αφού η μεγάλη διαφορά έδωσε την δυνατότητα στον κόουτς να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες και η ομάδα κατάφερε να ξαναπάει την διαφορά στους 20 και να τελειώσει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την νίκη με 73 - 90.

Η προσθήκη του Λιθουανού Ντελινικάιτις έχει αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντική για την ομάδα, με τον παίκτη να κάνει ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι και να εξελίσσεται σε πουλέν μεγάλο. Μονρόε και Γκρέγκορι έκαναν ένα ακόμα καλό παιχνίδι ενώ το οι ψηλοί μας Παπαδόπουλος και Γκετσέφσκι ήταν σταθεροί και καίριοι στο σημείο που η αεκ99 μείωσε στους 11. Αυτοί οι 5 παίκτες θεωρώ πως πρέπει να είναι ο κορμός που θα χτιστή ο νέος ΠΑΟΚ. Παίκτες με εξαιρετικά αθλητικά προσόντα και μπασκετική νοοτροπία που μπορούν να δώσουν λύσεις ανα πάσα στιγμή στη διάρκεια του αγώνα. Θεωρώ πως με αυτούς μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω αλλά αυτά δεν είναι της ώρας....

Η ομάδα έχει ακόμα ένα παιχνίδι αυτό με τον Κολοσσό της Ρόδου στο Paok Sports Arena που νομίζω πως θα είναι και αυτό που θα δείξει ποιος από τους δύο θα κατακτήσει εν τέλει την 5η θέση. Πιστεύω ότι οι θετικότατες εμφανίσεις στα 5 τελευταία παιχνίδια θα είναι η αιτία για να δούμε ένα γεμάτο "κλειστό" στο επόμενο παιχνίδι και τελευταίο πριν τα πλέι - οφ.
Δεκάλεπτα: 14-19, 33-44, 44-63, 73-90

Οι συνθέσεις
ΑΕΚ (Γκέκος): Γκριν 22, Νικολαΐδης 19, Μαζέικα, Μακ 4, Παπαντωνίου, Δορκοφίκης 8, Καλλινικίδης 4 , Τουτζιαράκης, Φράνσις 11, Μελς 5.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μονρό 19, Καυκής, Γκρέγκορι 8, Ταπούτος, Καλλές 2, Ντελινκάιτις 17, Παπαδόπουλος 14, Ντρόμπνιακ 12, Γκετζέφσκι 15 (12ρ.), Χέλιγουελ 2, Δεμερτζής, Καλαϊζτίδης 1.

Δηλώσεις:

Σούλης Μαρκόπουλος. «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου που έπαιξαν δυνατά και κατάφεραν να αντιδράσουν σε κάθε δυσκολία. Κάναμε όλα τα μικρά πράγματα που χρειάζεται για να πάρουμε τη νίκη.

Ήμασταν δυνατοί κάτω από το καλάθι και να κυνηγήσουμε στην περιφέρεια» δήλωσε ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης και συμπλήρωσε: «Η ΑΕΚ δεν ήταν.. ζεστή στα σουτ τριών πόντων. Μένουν ακόμη δύο ματς και θέλουμε να κάνουμε δύο νίκες για να τερματίσουμε σε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση.

Εύχομαι στην ΑΕΚ στα επόμενα παιχνίδια να είναι δυνατή. Έχει αποδείξει πως είναι καλή ομάδα. Θα πρέπει οι παίκτες να συγκεντρωθούν στη συνέχεια», τόνισε ο Έλληνας τεχνικός.

Από την πλευρά του ο Ουέιντ Χέλιγουελ, υποστήριξε: «Γνωρίζαμε πως ΑΕΚ είναι μια καλή ομάδα. Θέλαμε να παίξουμε σκληρά και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι ώστε να πάρουμε τη νίκη και τα καταφέραμε».

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ . . .
Με τιμή Roume


Υ.Γ. Τραυματισμός από κροτίδα
Στην ανάπαυλα, πάντως, δεν έλειψε και το παρατράγουδο, καθώς μια κροτίδα βρήκε μία υπάλληλο της στατιστικής υπηρεσίας, με συνέπεια να μην υπάρχει στατιστική κάλυψη στο δεύτερο ημίχρονο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Διαβάστε ακόμη...