Διπλό για ...5άδα

Καθοριστικό για τη φετινή πορεία της ομάδας παιχνίδι, δίνει ο ΠΑΟΚ  το απόγευμα του Σαββάτου στην Αθήνα κόντρα στην ΑΕΚ99
Διπλό για ...5άδα
Καθοριστικό για τη φετινή πορεία της ομάδας παιχνίδι δίνει ο ΠΑΟΚ  το απόγευμα του Σαββάτου στην Αθήνα κόντρα στην ΑΕΚ ( 5.00μ.μ, Novasports1), αφού με ενδεχόμενο διπλό θα έρθει πολύ κοντά την 5η θέση της κανονικής διάρκειας της Α1.

Ασφαλώς είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο οποίο η ομάδα καλείται να ανταπεξέλθει και να συνεχίσει την ανοδική πορεία στην οποία βρίσκεται τελευταία. Οι συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν οι παίκτες μας στο Σαββατιάτικο ματς αναμένεται να είναι συνθήκες ζούγκλας καθώς είναι γνωστό το κλίμα που διαμορφώνεται στα εντός έδρας ματς της ΑΕΚ99. Ήδη ο προπονητής και η διοίκηση της αθηναϊκής ομάδας έχουν φροντίσει να δυναμιτίσουν το κλίμα χαρακτηρίζοντας το παιχνίδι τελικό των ''τελικών''.

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει πολύ καλύτερους και ποιοτικότερους παίκτες και είναι  σαφώς ανώτερος σαν ομάδα από τους γηπεδούχους, φτάνει να επιβεβαιώσει αυτην του την ανωτερότητα και στο παρκέ του κλειστού του "Ελληνικού". Θυμίζουμε ότι η ομάδα μας μετρά στα τελευταία παιχνίδια, τέσσερις διαδοχικές νίκες στην Α1 με τον Σούλη Μαρκόπουλο να καλεί τους παίκτες του να δείξουν το καλύτερό τους πρόσωπο, ενόψει των τριών τελευταίων αναμετρήσεων της κανονικής περιόδου.

Και μια και ο λόγος για τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, ας δούμε το πρόγραμμα των ομάδων που είναι κοντά μας στη βαθμολογία δηλαδή του Κολοσσού  του άρη και του Περιστερίου ...

Κολοσσός (37 βαθμοί): Ολυμπιακός εντός, ΠΑΟΚ εκτός, ΠΑΟ εντός

ΠΑΟΚ(35 βαθμοί): ΑΕΚ εκτός, Κολοσσός εντός, Ολύμπια εκτός

Περιστέρι(34 βαθμοί): Παναθηναικός εντός, Ηλυσιακός εκτός, Τρίκαλα εντός

αρης(34 βαθμοί): Πανελλήνιος εκτός, Καβάλα εκτός, Μαρούσι εντός

Ο κορυφαίος Έλληνας τεχνικός σε δηλώσεις του μεσοβδόμαδα τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί. Δεν θέλω να μιλήσω για στόχους, θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βελτιώσουμε την απόδοσή μας και να παίξουμε ακόμη καλύτερα στη συνέχεια. Δεν θεωρώ πως έχει τελειώσει τίποτα επειδή απλά πετύχαμε αυτές τις τέσσερις νίκες στη σειρά. Το πρωτάθλημα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και εμείς πρέπει τώρα να προσπαθήσουμε ώστε να βγάλουμε το καλύτερό μας πρόσωπο ».

Δηλώσεις για το παιχνίδι έκανε και ο Γκρέγκορι: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας και για να το κερδίσουμε θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Εχουμε βρει ένα πολύ καλό ρυθμό, παίζουμε καλά, έχουμε συνεχόμενες νίκες, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα, έχει δύσκολη έδρα και για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να παίξουμε και καλή άμυνα και να προσέξουμε ιδιαίτερα τα σουτ τους από μακριά, γιατί είναι εύστοχοι στα τρίποντα».

Όσον αφορά τη προετοιμασία της ομάδας μία ακόμη λύση στον «άσο» φαίνεται ότι θα έχει ο Σούλης Μαρκόπουλος στο συγκεκριμένο παιχνίδι  καθώς ο Παναγιώτης Καυκής μετά από απουσία δύο εβδομάδων επέστρεψε την Πέμπτη (14/4) στις προπονήσεις. Ο Έλληνας πλέι μέικερ που είχε υποστεί διάστρεμμα πριν το Πάσχα έβγαλε το μεγαλύτερο κομμάτι της προπόνησης και βάζει υποψηφιότητα για την αποστολή. Τέλος σημειώνουμε  ότι λόγω ίωσης  έχασε δύο προπονήσεις (Τετάρτη και Πέμπτη) ο Τόντορ Γκετσέφσκι, αλλά συμμετέχει κανονικά στην αποστολή .

Στιγμές από την προϊστορία (paokbc.gr)

Η Σαββατιάτικη (17/4) αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα, θα είναι η υπ΄αριθμόν... 27 μεταξύ των δύο ομάδων με γηπεδούχο την "Ένωση", από την περίοδο 1986-'87, που καθιερώθηκε η Α1 κατηγορία. Για τον ΠΑΟΚ τρέχει ένα ιδιαίτερα καλό ρεκόρ νικών-ηττών σε αυτές τις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τους "κίτρινους".

Συγκεκριμένα, οι "ασπρόμαυροι" έχουν κερδίσει 10 φορές την αντίπαλό τους στην έδρα της, ενώ σε 16 παιχνίδια γνώρισαν την ήττα (τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στα πλέι οφ). Να σημειωθεί ότι η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ επιτεύχθηκε την περίοδο 2005-06, όταν ήταν και πάλι προπονητής ο Σούλης Μαρκόπουλος. Σε εκείνο το παιχνίδι, που είχε διεξαχθεί στο γήπεδο του Γαλατσίου, ο "Δικέφαλος του Βορρά", αν και βρέθηκε πίσω στην πρώτη περίοδο με διαφορά 10 πόντων (23-13) κατάφερε και γύρισε τον αγώνα, και με πρώτους σκόρερ του Stanislav Maksantev (26) και Κώστα Βασιλειάδη (18) πήρε τη νίκη με διαφορά 19 πόντων (60-79).

Ιστορική είναι και η αναμέτρηση της περιόδου 1990-91. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Μόσχος», σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, το οποίο διακόπηκε στο ημίχρονο, εξαιτίας ενός αναπτήρα που πετάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο και χτύπησε στο κεφάλι τον διαιτητή Νίκο Παπαδημητρίου, που όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, θα είναι ένας από τους τρεις διαιτητές και του αγώνα του Σαββάτου -κι ας πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια από τότε! Εκείνο το παιχνίδι είχε κατακυρωθεί στον ΠΑΟΚ με το σκορ του ημιχρόνου (33-41), το οποίο ήταν και το μοναδικό ημίχρονο που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ ο Αμερικανός Irving Thomas, που αντικαταστάθηκε από τον Kenneth Barlow.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής (17 & 22/4/2010)

Σάββατο, 17 Απριλίου
ΓΗΠΕΔΟ / ΩΡΑ / ΑΓΩΝΑΣ

Νεάπολης 17:00 Ολύμπια Λάρισας-Μαρούσι

Τρικάλων 17:00 Τρίκαλα-Καβάλα

Ελληνικού 17:00 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (Παπαδημητρίου-Τανατζής-Μπήτης}

Ν.Σμύρνης 17:00 Πανιώνιος-Ηλυσιακός Παλάτος)

Βενετόκλειο 18:45 Κολοσσός Ρόδου-Ολυμπιακός

Περιστερίου 19:00 Περιστέρι-Παναθηναϊκός

Πέμπτη, 22 Απριλίου
Πανελληνίου 19:00 Πανελλήνιος-αρης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Παναθηναϊκός 45
2. Ολυμπιακός 43
3. Μαρούσι 39
4. Πανελλήνιος 38
5. Κολοσσός Ρόδου 37
6. ΠΑΟΚ 35
7. αρης 34
.   Περιστέρι 34
9. Πανιώνιος 32
10. ΑΕΚ 31
11. Καβάλα 30
12. Ηλυσιακός 29
.     Τρίκαλα 29
14. Ολύμπια Λάρισας 27

 

Διαβάστε ακόμη...