Μαδήστε το Περιστέρι!

Ακούστε στις 7 μ.μ από το Paokmania Web Radio, τον αγώνα Π.Α.Ο.Κ. - Περιστέρι κάνοντας κλικ   ΕΔΩ
Μαδήστε το Περιστέρι!
Επιτέλους Σαββατοκύριακο δράσης! Μετά από 2 εβδομάδες ο μπασκετικός Π.Α.Ο.Κ. υποδέχεται το αξιόμαχο Περιστέρι ημέρα Σάββατο στις 19:00 στο Paok Sports Arena. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports3, ενώ θα καλυφθεί ραδιοφωνικά από το Paokmania Web Radio, από όπου μπορείτε να το ακούσετε κάνοντας κλικ   ΕΔΩ
Σε αυτές τις 2 εβδομάδες πάντως έγιναν πολλά, από δηλώσεις, και μεταγραφές μέχρι . . . συναυλία!!!! Αρχικά η διοίκηση της ΚΑΕ Π.Α.Ο.Κ. πήρε την απόφαση να ενισχύσει την ομάδα με την προσθήκη ενός ποιοτικότατου καλαθοσφαιριστή, του Ντελινικάιτις, με την ταυτόχρονη απομάκρυνση της πιο αποτυχημένης μεταγραφής, κατά προσωπική μου άποψη, της φετινής χρονιάς, του Μιλισάβλιεβιτς. Μια επιλογή που κόστισε πολύ, τόσο από χρηματικής απόψεως, όσο και συνεισφοράς. Ο Σέρβος δεν έδειξε ούτε το ελάχιστο από το καλό αγωνιστικό πρόσωπο που ξέραμε, την ώρα που η υπομονή προς το πρόσωπο του ήταν μεγάλη. Ο Π.Α.Ο.Κ. έχασε παιχνίδια εξαιτίας της συμπεριφοράς του Μιλισάβλιεβιτς, ο οποίος έπρεπε με την εμπειρία του να δώσει λύσεις στην ομάδα, αλλά τελικά την επηρέασε αρνητικά.

Παράλληλα η διοίκηση πήρε την απόφαση να απομακρύνει ακόμα έναν παίκτη, τον Χέλιγουελ. Σίγουρα δεν υπάρχει οπαδός που είδε την ομάδα να παίζει και να πίστεψε ότι ο Χέλιγουελ θα μπορούσε να προσφέρει παραπάνω από όσα μας έδειξε. Ένας παίκτης ρολίστας με μοναδικό σκοπό στο παιχνίδι της ομάδας να ξεκουράζει τον Λάζαρο και να παίρνει αυτός τα φάουλ αντί του βασικού μας σέντερ. Σίγουρα σε κάθε ομάδα χρειάζονται αυτοί οι ρολίστες αλλά όταν ο συγκεκριμένος παίκτης αποτελεί ένα από τα πιο ακριβά συμβόλαια της ομάδας, χρίζεται δικαίως η 2η πιο αποτυχημένη επιλογή. Οι 2 παίκτες βεβαίως δεν συναινούν στην από κοινού λύση των συμβολαίων τους και τα τρεχάματα θα είναι πολλά.
Σε όλο αυτό το φόντο ο Ντελινικάιτις αποτελεί μια σοβαρότατη επιλογή στο πιο σημαντικό χρονικό σημείο της χρονιάς, τώρα που αρχικά πρέπει να τα δώσουμε όλα για την κατάκτηση της 5ης θέσης και στη συνέχεια να επιδιώξουμε απέναντι σε Μαρούσι ή Πανελλήνιο να βγούμε στις ευρωπαικές διοργανώσεις. Ο Π.Α.Ο.Κ. πρέπει να παίζει στην Ευρωλίγκα. Το επιβάλει το πρεστίζ της ομάδας και η ιστορία της. Ιστορία τέτοια που μου είναι αδύνατο να πιστέψω πως παίζει στην Ευρώπη το Μαρούσι και ο Πανελλήνιος και όχι η ομάδα που έφερε τον 1ο Ευρωπαϊκό τίτλο στην Ελλάδα. Ο Λιθουανός λοιπόν, που είχαμε την ευκαιρία να δούμε και στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ με την εθνική ομάδα της χώρας του, έρχεται για να δώσει την ποιότητα και τις λύσεις όταν η ομάδα χρειάζεται το κλικ στα νεκρά σημεία του παιχνίδιου. Τον είδαμε να παίζει πλέι-μέικερ στο φοβερό παιχνίδι απέναντι στην Ισπανία κάνοντας απλά τα ΠΑΝΤΑ, αλλά και να βομβαρδίζει με όλους τους τρόπους τον αντίπαλο καλάθι παίζοντας σαν 2άρι. Ο ίδιος δήλωσε πως θεωρεί τον εαυτό του κυρίως 2άρι καθώς από αυτή την θέση έχει περισσότερες δυνατότητες να σκοράρει, αλλά δεν απορρίπτει την θέση του οργανωτή την οποία έχει παίξει ουκ ολίγες φορές. Το δαιμόνιο μυαλό που έχουν οι παίκτες της Λιθουανικής σχολής είναι άλλωστε από τα κομμάτια που έκαναν πασίγνωστη, μπασκετικά, τη συγκεκριμένη χώρα.
Δηλώσεις έκανε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος δίνοντας ελπίδα παραμονής στην ομάδα και για τα επόμενα χρόνια εξυμνώντας τον προπονητή της, Σούλη Μαρκόπουλο. Η παραμονή του βεβαίως εξαρτάται κι από το αν η ομάδα θα αγωνίζεται στην Ευρώπη αφού, παίκτες της κλάσης του Λάζαρου θέλουν να παίζουν κόντρα στους καλύτερους αντιπάλους και φυσικά να διεκδικούν απέναντι στις καλύτερες ομάδες. Μακάρι ο Λάζαρος να μείνει στην ομάδα, είναι παίκτης τεράστιας αξίας και ο Π.Α.Ο.Κ. με τους Γκρέγκορι- Μονρόε- Λάζαρο και Ταπούτο μπορεί να δημιουργήσει μια ραχοκοκαλιά που θα δώσει χαρές, επιτυχίες και γιατί όχι και τίτλους που τόσα χρόνια έχει η ομάδα και ο κόσμος της να δει.

Αύριο λοιπόν η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Περιστερίου που είναι μια θέση κάτω από εμάς -μαζί με το συμπολίτη- κάνοντας εξαιρετική χρονιά αφού φέτος επανήλθε στην Α1 μετά το πέρασμα στην Α2. Το Περιστέρι έχει δυνατή ομάδα και έχει δυσκολέψει τις περισσότερες ομάδες της κατηγορίας.
Ο κόσμος έχει αύριο την ευκαιρία να στηρίξει την ομάδα γεμίζοντας το Paok Sports Arena, δίνοντας την ώθηση και την ενέργεια που χρειάζονται οι παίκτες μας για να κατακτήσουν τη νίκη στο 1ο από τα τρία συνολικά  παιχνίδια που έχουν απομείνει. Ο κόσμος που φέτος στις περισσότερες εμφανίσεις στο γήπεδο μας γύρισε την πλάτη στην ομάδα και προτίμησε τις καφετέριες και τα γυράδικα....
Όσο απίστευτο και αν μου φαίνεται, ακόμα και εγώ που το ζω όλη την χρονιά, στο άδειο PAOK Sports Arena, η περηφάνια μας και η αιτία να μας ξέρουν, να μας συζητούν και να μας θαυμάζουν σε όλο τον πλανήτη... ο κόσμος μας, επέλεξε να μην στηρίξει ένα τμήμα που έδωσε χαρές, γέννησε ΠΑΟΚτσήδες και περνάει από ένα κυκεώνα προβλημάτων, που η σημερινή διοίκηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να συμμαζέψει και να φέρει την ομάδα στο δρόμο της διεκδίκησης τίτλων σε κάθε επίπεδο. Ευελπιστώ πως αύριο ο κόσμος θα είναι στο γήπεδο για να απολαύσει έναν ωραίο παιχνίδι και παράλληλα να βοηθήσει την ομάδα να προχωρήσει.
Ο Π.Α.Ο.Κ. ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ. . .

Με τιμή Roume

Διαβάστε ακόμη...