Μπράβο ΠΑΟΚΑΡΑ

Καταπληκτικός ο Π.Α.Ο.Κ. στο 2ο ημιχρόνο νίκησε στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο με 79-77  και έβαλε πλώρη για 5άδα.
Μπράβο ΠΑΟΚΑΡΑ
Καταπληκτικός ο Π.Α.Ο.Κ. στο 2ο ημιχρόνο νίκησε στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο με 79-77 και έβαλε πλέον  πλώρη για 5άδα.
Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό στο finale του, με το "Δικέφαλο" να εμφανίζει τάσεις αυτοχειρίας, όταν δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ο Ταπούτος έχασε δύο ελεύθερες βολές, κάτι που ευτυχώς δεν το πληρώσαμε...
Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης λοιπόν  ο Π.Α.Ο.Κ. αντιμετώπιζε τον Πανιώνιο. Οι 2 ομάδες έχουν προσφέρει πολύ θέαμα κατά το παρελθόν στις μεταξύ τους μονομαχίες, με τον Π.Α.Ο.Κ. να μετράει περισσότερες (συνολικά) νίκες, με τον γηπεδούχο Πανιώνιο να έχει μόλις 3 ήττες εντός και τον Π.Α.Ο.Κ. μόλις 2 νίκες εκτός, προφανώς περιμέναμε έναν πολύ δυνατό Πανιώνιο αλλά και ένα σοβαρό και πεισματάρη Π.Α.Ο.Κ.

Παρόλα αυτά ο Π.Α.Ο.Κ. μπήκε πολύ διστακτικός, με κακές επιλογές επιθετικά και άμυνα σχολείου και μάλιστα... δημοτικού!!!! Αρχικά οι οδηγίες ήταν να πάμε την μπάλα μέσα στη ρακέτα με αποδέκτη τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, αλλά 2 ανύπαρκτα φάουλ που του χρέωσαν οι διαιτητές τον έθεσαν επί της ουσίας εκτός παιχνιδιού αφού αποσύρθηκε στον πάγκο για να προστατευτεί. Οι ψηλοί μας δεν έβρισκαν τρόπους να κόψουν την ξέφρενη πορεία του Έρτσεγκ, αφού από 2 φάουλ φορτώθηκαν και οι Γκετσέφσκι - Ντρόμπνιακ - Χέλιγουελ, και ο Πανιώνιος κρατούσε τα ηνία του παιχνιδιού, με τη διαφορά να φτάνει μέχρι τους 16 πόντους. Επιθετικά ο μόνος που βοηθούσε ήταν ο Μονρόε για τον Π.Α.Ο.Κ.

Ο Πανιώνιος με κινητήριο μοχλό του στο σκοράρισμα τον Έρτσεγκ που πήρε τουλάχιστον τις μισές προσπάθειες και συνολικά και τους μισούς πόντους (18 από τους 47 που πέτυχε η ομάδα των γηπεδούχων) στο 1ο ημίχρονο έμοιαζε ασταμάτητος. Ο Π.Α.Ο.Κ. άλλαξε σχήματα και χρησιμοποίησε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς τόσο στην περιφέρεια αλλά κυρίως στη ρακέτα όπου και υπήρχε το μεγάλο πρόβλημα. Το ημίχρονο τελείωσε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 47 - 37.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινούσε με τους γηπεδούχους να έχουν το πάνω χέρι αλλά και την ψυχολογία από το προβάδισμα που έχτισαν στο πρώτο ημίχρονο. Ο Π.Α.Ο.Κ. όμως δεν άφησε τους θεατές ήσυχους. Με την καλύτερη άμυνα 10λέπτου που έπαιξε φέτος, όχι μόνο κατάφερε να αντιστρέψει το σκορ αλλά και την ψυχολογία, αλλά πήρε και το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Συνεχόμενα κλεψίματα και αιφνιδιασμοί, πολύ προσεγμένες επιθετικές επιλογές και το μεγαλύτερο όπλο του Πανιωνίου τον Έρτσεγκ να σημειώνει 2 πόντους ο Π.Α.Ο.Κ έμοιαζε σαν αναγεννημένος από τις στάχτες του. Το 3ο δεκάλεπτο τελείωσε με το σκορ να είναι 57 - 64.

Η ομάδα μας συνέχισε δυνατά και στο 4ο δεκάλεπτο. Με εξαιρετική άμυνα και επιλογές από κοντρόλ επιθέσεις κρατούσαμε σταθερά το σκορ. Προφανώς η αντίδραση του Πανιωνίου ήταν κάτι αναμενόμενο. Το παιχνίδι πήρε φωτιά όταν 2 λεπτά πριν την λήξη ο Πανιώνιος έκανε το 72 - 75.  Δύο συνεχόμενα κοψίματα του Μονρόε και ένα του Γκετσέφσκι έσωσαν τις τρεις κακές επιθετικές επιλογές. 28 δευτερόλεπτα από την λήξη, ο Π.Α.Ο.Κ. είχε την μπάλα, και στα 20 δευτερόλεπτα κέρδισε το φάουλ, με τον Ταπούτο όμως να χάνει και τις 2 βολές!!!
Ο Έρτσεγκ στη γρήγορη επίθεση που πήγε για την ομάδα του Πανιωνίου έβαλε τις βολές και στα 13 δευτερόλεπτα έκανε το 74 - 75. Ο Π.Α.Ο.Κ. πήρε ταιμ άουτ με τον Σούλη Μαρκόπουλο να θέλει να δώσει οδηγίες και όλους εμάς να βλέπουμε τον εφιάλτη των βολών που έχουν καταδικάσει τόσα ματς φέτος να είναι μπροστά στα μάτια μας. Η επαναφορά έγινε με τους παίκτες μας να αλλάζουν σωστά την μπάλα να ροκανίζουν τον χρόνο και να γίνεται εν τέλει φάουλ στα 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος πάνω στον Γκετσέφσκι. Εύστοχος ο Σκοπιανός και στις δύο και το σκορ 76 - 79. Ο Πανιώνιος κέρδισε φάουλ στο 1 δευτερόλεπτο πριν το τέλος. Ο σκοπός ήταν να μπει η πρώτη βολή, όπως και έγινε, και να πάρουν το ριμπάουντ για ότι μπορεί να βγει. Αυτό όμως δεν έγινε ποτέ. Το τελικό 77 - 79 ήταν το επιστέγασμα ενός εξαιρετικού 2ου ημιχρόνου.

Μια πολύ σημαντική νίκη, που γεμίζει την ομάδα με ψυχολογία για την συνέχεια, μας δίνει ένα προβάδισμα έναντι του συμπολίτη που φρόντισε να χάσει νωρίτερα από τον Κολοσσό και να μας κάνει να δούμε την είσοδο στην 6άδα με ακόμα περισσότερο πείσμα.

Ευτυχώς δεν χαλάσαμε στο τέλος ότι φτιάξαμε για 19 λεπτά. Ο εφιάλτης των βολών έκανε και σήμερα την παρουσία του. Αυτή τη φορά δεν επηρέασε το τελικό σκορ. Τεράστια νίκη για την ομάδα. Εύχομαι πως ο κόσμος, ειδικά αυτοί που είδαν το παιχνίδι, να αποφασίσουν να βοηθήσουν την ομάδα με την παρουσία τους στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι, για να βλέπουμε τον Π.Α.Ο.Κ. στην Ευρώπη και στο μπάσκετ του χρόνου.

Δεκάλεπτα: 26-17, 47-37, 57-64, 77-79.
Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Ράις 13, Μπράιαντ 7(1), Ζορόσκι 13(2), Παπανικολάου 5(1), Χαριτόπουλος, Γιαννόπουλος 3(1), Γιάνκοβιτς 2, Έρτσεγκ 23(1), Αθηναίου 9(2), Παραγιός 2.

Π.Α.Ο.Κ. (Μαρκόπουλος): Μονρό 23(2), Καυκής 3, Γκρέγκορι 20, Ταπούτος 3(1), Καλές, Χέλιγουελ, Δεμερτζής 2, Καλαϊτζίδης, Παπαδόπουλος 10, Ντρόμπνιακ, Γκετσέφσκι 18.

Δηλώσεις:

Μαρκόπουλος:"Ηταν δύσκολο ματς. Ξέραμε τη δυναμικότητα του Πανιωνίου ειδικά στην έδρα του και ξέρουμε ότι οι παίκτες του έχουν δυνατό παρελθόν στο μπάσκετ.

Είχαμε αρκετά προβλήματα στην προετοιμασία του αγώνα και για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες. Ξεκινήσαμε άσχημα, δεν είχαμε ρυθμό κι ο Πανιώνιος είχε τον απόλυτο έλεγχο. Εβγαλε έξω από το ματς τους ψηλούς μας.

Στο δεύτερο μέρος, παίξαμε πολύ πιο σκληρή άμυνα, περιορίσαμε την κίνηση της μπάλας κι αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να πάρουμε εύκολες επιθετικές καταστάσεις. Είχαμε αιφνιδιασμούς πετύχαμε εύκολα καλάθια κι άλλαξε η ψυχολογία μας. Μπορούσαμε να φτάσουμε πιο εύκολα στη νίκη, κάναμε λάθη που δεν έπρεπε, αλλά αυτό που μετράει είναι η νίκη".

Υ.Γ (admin team)

Κάκιστη και αντιαπαοκτσήδικη 100% , η αναμετάδοση του σκουντή, ο οποίος  σχεδόν έτρωγε το μικρόφωνο από τους πανηγυρισμούς στα καλάθια που πετύχαινε η ομάδα του Πανιωνίου.  Σαν νέος κανελλάκης, ο  γνωστός μπασκετικός δημοσιογράφος ξέφυγε πολλές φορές στην περιγραφή του και λειτούργησε περισσότερο σαν οπαδός των γηπεδούχων παρά σαν αντικειμενικός σπορτκάστερ. Όσοι  τον άκουσαν  γέμισαν με συναισθήματα οργής από τα προκλητικά λεγόμενα του...

Ο Π.Α.Ο.Κ. ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ . . .

Με τιμή Roume



Διαβάστε ακόμη...