Ο δρόμος για την 6άδα περνάει από τη Νέα Σμύρνη

Στη Νέα Σμύρνη ταξιδεύει ο Π.Α.Ο.Κ. για να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο
Ο δρόμος για την 6άδα περνάει από τη Νέα Σμύρνη
Το απόγευμα του Σαββάτου ο « Δικέφαλος» αντιμετωπίζει την ομάδα του Πανιωνίου. Ένα παιχνίδι σημαντικό αλλά όχι και ζωής και θανάτου, όπως από κάποιους παρουσιάστηκε. Ο Π.Α.Ο.Κ. στα τελευταία 5 παιχνίδια που έχουν απομείνει έχει 3 εντός έδρας ματς και 2 εκτός. Το ένα από τα 2 είναι το παιχνίδι με τον Πανιώνιο και το 2ο με την ΑΕΚ. Αν ο Π.Α.Ο.Κ. θέλει να βρεθεί εντός 6άδας θα πρέπει αφενός να κερδίσει και 3 εντός έδρας παιχνίδια και αφετέρου να κυνηγήσει τουλάχιστον μια νίκη στα εκτός έδρας. Όλα είναι στο κόλπο και όλες οι προϋποθέσεις υπάρχουν αρκεί η ομάδα να είναι συγκεντρωμένη και ο κόσμος κοντά της για να την στηρίξει και να την ανεβάσει και ψυχολογικά. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 6:45 και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Αυτή τη στιγμή η βαθμολογία έχει ως εξής :
1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : 41
2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 39
3. ΜΑΡΟΥΣΙ : 36
4. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ : 35
5. ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ : 33
6. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ : 32
7. ΠΑΟΚ : 31
8. αρης : 31
9. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ : 30
10. ΑΕΚ : 29
11. ΚΑΒΑΛΑ : 27
12. ΤΡΙΚΑΛΑ : 27
13. ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ : 25
14. ΓΣ ΟΛΥΜΠΙΑ Λ. : 25

Αυτό μας δείχνει αμέσως αμέσως πως ο Π.Α.Ο.Κ. χρειάζεται τους βαθμούς αφού ο στόχος είναι η 5η θέση εκεί όπου βρίσκεται σήμερα ο Κολοσσός που έχει δύσκολο όμως πρόγραμμα αφού έχει παιχνίδια με οσφπ και παο. Το περιστέρι θεωρώ πως η θέση που καταλαμβάνει είναι η υπέρβαση της φετινής χρονιάς, και η ΑΕΚ δείχνει να κερδίζει την μάχη για να παραμείνει στην κατηγορία πράγμα που την κάνει και πιο επικίνδυνη αφού θα κατεβαίνει σε όλα τα ματς χωρίς άγχος πράγμα που μόνο όφελος μπορεί να έχει για την ομάδα. Όλα λοιπόν είναι στο χέρι μας.

Από κει και πέρα στο αυριανό παιχνίδι δε θα έχουμε ουσιώδεις απουσίες αφού ο Χέλιγουελ το μόνο που θα κάνει με την πιθανή απουσία του να δώσει κι άλλα λεπτά συμμετοχής στον πιτσιρικά τον Καλλέ και ο Μιλισάβλιεβιτς νομίζω πως με την απουσία του περισσότερο καλό κάνει και δίνει και πιθανή συμμετοχή του έτερου πιτσιρικά του Γιαννακίδη, που είδαμε να πετυχαίνει 9 πόντους στο τελευταίο παιχνίδι με 3/3 τρίποντα... Ο Πανιώνιος από την πλευρά του είχε την αποχώρηση του Μπι Τζέι Έλντερ, η θέση του οποίου θα καλυφθεί από τον Ντέγιαν Μπορόβνιακ ο οποίος είναι μακροχρόνια απών και σύντομα θα επιστρέψει. Στις τελευταίες προπονήσεις πήραν όλοι μέρος, συμπεριλαμβανομένων και των στρατευμένων Γιαννόπουλου, Γιάνκοβιτς. Απόντας από το αυριανό παιχνίδι, ο Γιάννης Καλαμπόκης, που υπέστη κάταγμα στο μετακάρπιο του αριστερού του χεριού, με τον 31χρονο γκαρντ να μένει εκτός αγωνιστικής δράσης για τον επόμενο μήνα.

Δηλώσεις για το αυριανό παιχνίδι έκανε ο προπονητής της ομάδας Σούλης Μαρκόπουλος :
"Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και αν πάρουμε τη νίκη θα βλέπουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία μία θέση την εξάδα", ήταν η αρχική του τοποθέτηση και πρόσθεσε: "Ακόμα κι αν δεν κερδίσουμε υπάρχει η δυνατότητα σε συνδυασμό και με τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων να μείνουμε "ζωντανοί".

"O Πανιώνιος έχει παίξει πολύ καλά στην έδρα του φέτος. Εμείς θέλουμε να σταματήσουμε τον γρήγορο ρυθμό του ώστε να φθάσουμε στον στόχο μας".

Για τη διαφαινόμενη απουσία του Καλαμπόκη σημείωσε: "Απουσίες έχουν και οι δύο ομάδες. Μέσα από αυτές όμως δυναμώνουν. Το ότι λέγεται πως δεν θα παίξει ο Καλαμπόκης είναι ένα στοιχείο θετικό, αλλά και για τους άλλους που θα έχουν μία ευκαιρία να την αρπάξουν από τα μαλλιά".

"Εξαρτάται όμως από μας να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό. Σίγουρα οι παίκτες μας αισθάνονται ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άσχημη εμφάνιση γι' αυτό είναι περισσότερο συγκεντρωμένοι. Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος θέλεις τους βαθμούς για να πάρεις όσο το δυνατόν καλύτερη θέση".

Αναφερόμενος στα ατού των "κυανέρυθρων", εξήγησε: "Ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα που δεν στηρίζεται σ' έναν - δύο παίκτες. Παίζουν ομαδικό παιχνίδι. Αν σε κάποιον δεν δώσεις την ανάλογη σημασία ίσως να αποβεί μοιραίο στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Εμείς ελπίζουμε τους βασικούς συντελεστές του να τους κρατήσουμε μακριά από τον καλό τους εαυτό".

Στη συνέχεια στάθηκε στο φιλικό της Τετάρτης με την Καβάλα: "Τα φιλικά μπορούν να σου δείξουν διάφορα πράγματα. Σε 5΄-6΄ δεν κάναμε αυτό που θέλαμε αλλά βλέπεις πράγματα που θέλεις να τα κάνεις στην πορεία".

"Δεν νομίζω ότι είναι όμως κριτήριο ενόψει του παιχνιδιού που ακολουθεί. Θέλουμε να κρατήσουμε την καλή εικόνα που είχαμε με Ηλυσιακό και Τρίκαλα, χωρίς να είναι ανάλογης δυναμικότητας όμως ο Πανιώνιος. Eπίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα παίξουμε σε μια δυνατή έδρα".

Τέλος για τη σημασία της νίκης τόνισε: "Και να κερδίσεις και να χάσεις δεν λέει κάτι. Κάθε νίκη σου δίνει πλεονέκτημα αλλά εξαρτάται και από το τι θα κάνουν οι υπόλοιποι όπως και από το τι θα κάνουμε εμείς με τον Μιλισάβλιεβιτς που δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί, ούτε καν να προπονηθεί σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν".

Ας ευχηθούμε πως η ομάδα θα βρεθεί σε καλή μέρα και θα πάρει μια σπουδαίας σημασίας νίκη για βαθμολογικούς αλλά και ψυχολογικούς λόγους. Όπως και να' χει, τώρα που το πρωτάθλημα τελειώνει  καλό θα ήταν να υπάρξει μαζική μετακίνηση προς το ΠΑΛΑΤΑΚΙ στα επόμενα 3 παιχνίδια...

Ο Π.Α.Ο.Κ. ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ. . .

Με τιμή Roume

Διαβάστε ακόμη...