Μοντέλο!

Στο ρελαντί η ομάδα μας διέλυσε το τρίκαλο προσφέροντας σκορ και θέαμα (105 - 69)!
Μοντέλο!
Στο ρελαντί η ομάδα μας διέλυσε το τρίκαλο προσφέροντας σκορ και θέαμα (105 - 69)!

Στο τραγικά άδειο ΠΑΛΑΤΑΚΙ η ομάδα του δικεφάλου αντιμετώπιζε την προκλητική ομάδα των Τρικάλων. Με τα όσα είχαν διαδραματιστεί στο πρώτο παιχνίδι στο γήπεδο των Τρικάλων η ατμόσφαιρα έμοιαζε κάπως έκρυθμή, παρόλ' αυτά ο ΠΑΟΚτσής ένα τρόπο ξέρει για να τρομοκρατεί... το μεγαλύτερο οπαδικό όπλο, τη ΦΩΝΗ του. Αν και λίγος λοιπόν ο κόσμος δημιούργησε μια όμορφη ατμόσφαιρα.

Γι αυτούς που δεν ήρθαν, δε θα πω τίποτα. Το θέαμα που προσέφερε η ομάδα ας είναι αυτό που θα τους κάνει περήφανους που προτίμησαν τους καφέδες από το ΠΑΛΑΤΑΚΙ. Το τραγικό του πράγματος είναι πως, ενώ όλες οι ομάδες σε όλα τα αθλήματα θέλουν ιδιόκτητα γήπεδα, εμείς που το έχουμε το αφήνουμε άδειο. Δε φταίει ούτε η ομάδα, ούτε ο προπονητής, ούτε η διοίκηση γ αυτό... φταίμε μόνο ΕΜΕΙΣ.

Στα αγωνιστικά, η ομάδα ξεκίνησε με πολύ όρεξη και αποφασιστικότητα για να κάνει μια εύκολη νίκη. Ο Γιάννης Δεμερτζής θεωρώ πως ήταν ο σημαντικότερος λόγος για την πολύ καλή εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι και αυτό γιατί από το ξεκίνημα μπήκε γεμάτος ενέργεια και διάθεση. Δεμερτζής ο οποίος σε 12 λεπτά συμμετοχής είχε 6 πόντους με 3/3 δίποντα, 5 αμυντικά και 1 επιθετικό ριμπάουντ και 3 ασσίστ. Εξαιρετικός και οι Λάζαρος Παπαδόπουλος με 8 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 κερδισμένα φάουλ και 3 ασσίστ και Ταπούτος με 10 πόντους 2/2 δίποντα 2/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 ασσίστ. Δε θέλω να είμαι άδικος με τους υπολοίπους, αφού η ομάδα έκανε εξαιρετικό παιχνίδι προσφέροντας θέαμα όπως η back door του Μονρό πίσω από το κέντρο στον Γκρέγκορι ο οποίος ολοκλήρωσε εύστοχα και με κερδισμένο φάουλ το follow up. Το 58-29 του πρώτου ημιχρόνου ήταν και μια καλή ευκαιρία να πάρουν λεπτά συμμετοχής οι πιτσιρικάδες Καλλές κα Γιαννακίδης, οι οποίοι πέτυχαν 2 και 3 πόντους αντίστοιχα.

Στο ημίχρονο δεν είδαμε τις μαζορέτες του Π.Α.Ο.Κ. αλλά η έκπληξη της διοίκησης ήταν τα πιτσιρίκια από την Πυλαία ηλικίας 13-15 χρόνων, που με τα χορευτικά τους έδωσαν ένα διαφορετικό τόνο, με τον κόσμο να χειροκροτεί.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Με τον Δεμερτζή να παίζει με πρόβλημα στον ώμο αλλά να δίνει απίστευτη ενέργεια στην ομάδα. Η ομάδα δεν επαναπαύτηκε στους 29 πόντους της διαφοράς, έπαιξε πανέξυπνα, με πολύ καλή άμυνα και σοβαρές επιλογές στην επίθεση, ενώ ταυτόχρονα προσέφερε και θέαμα.

Δε θα μπορούσε να λείψει από το παιχνίδι αυτό και μια συνεργασία μεταξύ Μονρό - Γκρέγκορι, έτσι και έγινε... βγαίνοντας στον αιφνιδιασμό ο Μονρόε με 3 παίκτες των Τρικάλων μπροστά του σήκωσε την μπάλα κοντά στο καλάθι και ερχόμενος από πίσω ο Γκρέγκορι κάρφωσε δυνατά σε μια συνεργασία που έχουμε δει ουκ ολίγες φορές. Το τελικό σκορ 105 - 69, δείχνει το πόσο καλή εμφάνιση έκανε η ομάδα που δεν επαναπαύτηκε στιγμή κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

Καταχειροκροτήθηκαν όλοι οι παίκτες από τον κόσμο, ενώ περισσότερο απ' όλους ο Γιάννης Δεμερτζής. Αυτή η εμφάνιση πρέπει να είναι εφαλτήριο και παράδειγμα για τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχουν απομείνει αφού η ομάδα έχει όλα τα εχέγγυα για να τα κερδίσει όλα.

Για όσους δεν ήρθαν... κακό του κεφαλιού τους... η ομάδα είναι εδώ, θα συνεχίσει με την ίδια θέληση και αν κάποιος θελήσει να δει την προσπάθεια που γίνεται, οι πόρτες στο ΠΑΛΑΤΑΚΙ είναι ανοιχτές να τους δεχτούν όλους!!!!

Δεκάλεπτα: 26-12, 57-28, 79-50, 105-69.

Π.Α.Ο.Κ. (Σούλης Μαρκόπουλος): Μονρό 10 (2), Καφκής 3 (1), Γκρέγκορι 16, Ταπούτος 18 (3), Καλλές 2, Δεμερτζής 6, Καλαϊτζίδης 4, Παπαδόπουλος 14, Γιαννακίδης 9 (3), Ντρόμπνιακ 8, Γκετσέφσκι 15.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Θανάσης Γιαπλές): Γκιζογιάννης 3 (1), Μπιγκς 11 (1), Σίμτσακ 2, Νοέας 9 (2), Κατσαρές 8 (1), Τσαϊρέλης 11, Αποστολίδης 3 (1), Γιανγκ 2, Μαρμαρινός 2, Ζούπαν 18, Σακελλαρίου, Ντίκελ.

Δηλώσεις:

Μαρκόπουλος: «Παίξαμε δυνατά από την αρχή», τόνισε ο κόουτς του Π.Α.Ο.Κ. Ήμασταν αποδοτικοί ακόμη και στο δεύτερο ημίχρονο που φάνηκε ότι χαλαρώσαμε. Είχαμε πει από την αρχή να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να μπει στο παιχνίδι. Πιέσαμε στην άμυνα και στην επίθεση βγάλαμε εύκολα καλάθια. Ελπίζω να παίξουμε το ίδιο καλά και στα παιχνίδια που έρχονται. Κάθε παιχνίδι για μας είναι διαφορετικό, ελπίζω στο τέλος να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Σήμερα μας βγήκε ότι σχεδιάζαμε και ελπίζουμε να συνεχίζουμε έτσι».

Μιχάλης Γιαννακίδης: «Ημασταν συγκεντρωμένοι για 40' και φτάσαμε σε εύκολη νίκη. Κοιτάμε το επόμενο ματς με Πανιώνιο, που είναι δύσκολο. Όλα τα επόμενα παιχνίδια τα αντιμετωπίζουμε ως τελικούς. Χρειαζόμασταν ένα τέτοιο παιχνίδι για να ανέβουμε ψυχολογικά» δήλωσε μετά την άνετη νίκη της ομάδας του

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ...

Με τιμή Roume

Διαβάστε ακόμη...