Διπλό στα Ιλίσια

Τα κατάφερε τελικά ο "Δικέφαλος" και πήρε σημαντικό διπλό στα Ιλίσια, στην παράταση με 77-81.
Διπλό στα Ιλίσια
Τα κατάφερε τελικά ο "Δικέφαλος" και πήρε σημαντικό διπλό στα Ιλίσια, στην παράταση με 77-81.

Έτσι έσπασε ένα άσχημο σερί που κρατούσε δύο χρόνια και... κάτι, διάστημα στο οποίο η ομάδα  έχανε σε όλα τα ματς στην Αθήνα. Θυμίζουμε ότι η τελευταία φορά που  ο Π.Α.Ο.Κ.  πανηγύρισε διπλό στο Λεκανοπέδιο, ήταν στις 5 Γενάρη του 2008,  όταν ο «Δικέφαλος» κέρδισε τον Πανελλήνιο στην Κυψέλη με 66-70. Από εκείνο το ματς ακολούθησαν 16 συνεχόμενες ήττες στην πρωτεύουσα. Στην κακή αυτή παράδοση πέσαν  επιτέλους τίτλοι τέλους καθώς η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση κέρδισε τον ανεβασμένο τελευταία Ηλυσιακό με 77-81.

Η ομάδα είχε αυτή τη φορά επιθετικό πλουραλισμό με πέντε παίκτες (Μονρό, Γκρέγκορι, Παπαδόπουλο,  Γκετσέφσκι, Ντρόμπνιακ) να πετυχαίνουν διψήφιο αριθμό πόντων και άλλους δυο (Ταπούτο, Μιλισάβλιεβιτς) να πλησιάζουν το διψήφιο νούμερο, σταματώντας όμως στους οχτώ πόντους ...

Οι 2 βαθμοί είναι σημαντικότατοι  για τον "Δικέφαλο" στην προσπάθεια που κάνει για εξάδα, καθώς μετά το σημερινό αποτέλεσμα  κρυφοκοιτάει και πάλι προς τα ψηλά του πίνακα, εφόσον  έρθει και ένας καλός συνδυασμός στα αποτελέσματα των άλλων ανταγωνιστών. Ήδη 2 από τις ομάδες που έχουν ίδιο στόχο με εμάς, γνώρισαν σήμερα ήττες. Μιλάμε για τον Πανιώνιο και  τον συμπολίτη

Στο απογευματινό ματς, το χαρακτηριστικό του πρώτου δεκαλέπτου ήταν οι εξαιρετικά σφιχτές άμυνες και οι άστοχες επιθέσεις. Το σκορ εξάλλου τα λέει όλα.  7-8 έληξε η πρώτη περίοδος νούμερα που μαρτυρούν τα πάντα.  Στο διάστημα αυτό  ο Παπαδόπουλος έβαλε τους 6 από τους 8 πόντους του Π.Α.Ο.Κ.. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ηλυσιακός έβαλε δύο τρίποντα και προηγήθηκε με 15-10, ο Π.Α.Ο.Κ. μείωσε αρχικά σε 17-15 και ισοφάρισε σε 23-23 για να κλείσει το ημίχρονο με τους γηπεδούχους μπροστά  27-24 με δύο βολές του Χάντερ.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο στο δεύτερο μέρος, και σε κανένα σημείο του δεν έχασε τον χαρακτηρισμό του ντέρμπι. Ο Π.Α.Ο.Κ. ξεκίνησε δυνατά και με σερί 3-12 προηγήθηκε με 30-36, διεύρυνε το προβάδισμά του σε 39-47 στο 29', αλλά ο Ηλυσιακός  αντέδρασε πλησίασε αρχικά  στο σκορ (46-47 στο 32'') και αργότερα προσπέρασε σε 53-50.

Συγκλονιστικό το φινάλε της αναμέτρησης ! Πρώτα ο Κάμινγκς έκανε το 62-60 στο 39', ο Γκρέγκορι αστόχησε στην επίθεση του Π.Α.Ο.Κ. που έκανε γρήγορα φάουλ στον Χάντερ. Η επιλογή αποδείχτηκε σωστή καθώς ο Αμερικάνος έχασε μία βολή (63-60), ενώ αντίθετα ήταν εύστοχος  ο Μιλισάβλιεβιτς στα 21'' από τα 6.25 (63-63). Στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας ήταν  άστοχος ο Παπανικολάου  και φτάσμε στην  παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο ουσιαστικά  δύο φάσεις έκριναν τον αγώνα. Με το σκορ ισόπαλο (74-74) ο Ταπούτος στα 28'' με καλάθι και φάουλ έδωσε προβάδισμα  τριών πόντων  στον Π.Α.Ο.Κ. που στη συνέχεια όχι μόνο κατάφερε και έβγαλε την άμυνα, αλλά στον αιφνιδιασμό με κάρφωμα ο Γκρέγκορι έκανε το 74-79. Στα 3'' ο Ιωάννου με τρίποντο μείωσε σε 77-79 φέρνοντας μια μικρή αναταραχή στον πάγκο της ομάδας μας , αλλά  2/2 βολές του Μιλισάβλιεβιτς διαμόρφωσαν το τελικό 77-81.

Τα δεκάλεπτα: 7-8, 27-24, 41-47, 63-63 (κ.δ.), 77-81 (παρ.)

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Κάρτερ 9 (1), Καρύδας 11 (1), Κάμινγκς 15 (1τρ., 5κλ.), Παπανικολάου 8, Χατζής 6 (1), Αθανασούλας 3, Σιούσης 11 (3), Χάντερ 11 (7ρ.), Ιωάννου 3 (1), Κασελάκης.

Π.Α.Ο.Κ.: Μονρό 10 (1), Καυκής, Γκρέγκορι 15 (1), Ταπούτος 8 (1τρ., 7ρ.), Καλλές, Δεμερτζής (3κλ.), Μιλισάβλιεβιτς 8 (2), Καλαϊτζίδης, Παπαδόπουλος 16 (15ρ.), Γιαννακίδης, Ντρόμπνιακ 11 (1), Γκετσέφσκι 13 (2τρ., 7ρ., 4ασ., 3κλ.)

Δηλώσεις:

Μαρκόπουλος: «Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που θα τα έδινε όλα για τη νίκη, αφού έπαιζε ένα από τα τελευταία χαρτιά της για την παραμονή. Ο Ηλυσιακός μπερδεύει τους αντιπάλους του με τις αλλαγές στην άμυνα και το πρες και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί» ανέφερε ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Για να συνεχίσει: «Εμείς προσπαθήσαμε να περάσουμε τη μπάλα μέσα στο καλάθι, όπου υπερέχουμε έναντι τέτοιων ομάδων και στο μεγαλύτερο διάστημα τα καταφέραμε. Στο τέλος θεωρώ ότι ήμασταν και τυχεροί, αφού όταν νικάς σε ένα ματς στην παράταση και με αυτόν τον τρόπο χρειάζεσαι και τύχη».

Για το διάστημα που είχε ο Π.Α.Ο.Κ. να κάνει διπλό απλά αρκέστηκε να σχολιάσει: «Πολλές φορές τέτοια πράγματα περνάνε στο μυαλό των παικτών και τους προκαλούν άγχος».

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο οποίος τιμήθηκε από τον Ηλυσιακό, πριν το τζάμπολ του αγώνα υποστήριξε: «Παρότι δεν πήραμε σκορ από τους ψηλούς, νομίζω ότι η νίκη μας ήρθε με την δουλειά που έγινε μέσα στη ρακέτα και από την υπεροχή μας σε αυτό το κομμάτι».

 

Διαβάστε ακόμη...