Ώρα για διπλό

Με στόχο το ροζ φύλλο αγώνα ο "Δικέφαλος" αντιμετωπίζει στα Ιλίσια,  τον γηπεδούχο  Ηλυσιακό...
Ώρα για διπλό
Σε ένα πολύ καθοριστικό για τη φετινή διαδρομή της ομάδας  παιχνίδι, ο Π.Α.Ο.Κ. αντιμετωπίζει το απόγευμα της Τετάρτης στις  5:00 στα Ιλίσια, τον γηπεδούχο Ηλυσιακό . 
Επιστροφή στα παρκέ λοιπόν, μιας και μπάσκετ δεν είχαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο αφού διεξήχθη το all-star game. Η υποτιθέμενη γιορτή του μπάσκετ που μαζί με όλη την κατάσταση που επικρατεί στο άθλημα, πέρασε στα ψιλά.

Τη βδομάδα που μας πέρασε η ομάδα μας έδωσε φιλικό παιχνίδι με την ομάδα της Καβάλας. Το τελικό 77 - 58 αδιάφορο είναι αφού το συγκεκριμένο παιχνίδι μοναδικό σκοπό είχε, να πάρουν λεπτά συμμετοχής όλοι και να παιχτούν όλα τα συστήματα με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς παικτών αλλά και τακτικής. Ήταν και μια καλή ευκαιρία για τους πιτσιρικάδες της ομάδας που δεν έχουν ευκαιρίες στα επίσημα παιχνίδια, να δείξουν μέρος του ταλέντου τους και να διεκδικήσουν λεπτά συμμετοχής στο τελείωμα του πρωταθλήματος.

Για το παιχνίδι που έχουμε τώρα με αντίπαλο τον Ηλυσιακό, θα κρατήσω μια φράση που είπε ο προπονητής της ομάδας Σούλης Μαρκόπουλος «Είναι σε άσχημη βαθμολογική κατάσταση, ενδεχομένως κι επειδή είχε αρκετές απουσίες για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, αλλά το γεγονός ότι κέρδισε το Μαρούσι, δείχνει ότι είναι πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος και σίγουρα μας περιμένει ένας δύσκολος αγώνας». Όλο του ζουμί είναι εδώ. Σε καμία των περιπτώσεων, δεν πρέπει οη θέση του αυριανού αντιπάλου μας να δημιουργήσει εφησυχασμό και χαλάρωση. Άλλωστε η φετινή πορεία της ομάδας και την εικόνα να παλεύουμε όλα τα δυνατά παιχνίδια με τους πρωτοπόρους και είτε να κερδίζουμε είτε να χάνουμε στις λεπτομέρειες, ενώ ταυτόχρονα χάσαμε παιχνίδια του χεριού μας... δε μας δίνει αυτό το δικαίωμα. Ο Γκρέγκορι που ένιωθε κάποιες ενοχλήσεις έπαιξε στο all-star game, οπότε θεωρώ πως θα είναι κανονικά στην αποστολή, όπως και ο Μιλισάβλιεβιτς. Ο Π.Α.Ο.Κ. πρέπει να πάει και να κάνει το παιχνίδι του, να πάρει την νίκη και τους 2 βαθμούς και να επιστρέψει στη βάση του περιμένοντας το επόμενο παιχνίδι.
Ο "Δικέφαλος" έχει στις πλάτες του το αρνητικό σερί των τριών διαδοχικών ηττών στο πρωτάθλημα,  αλλά και το γεγονός ότι η τελευταία νίκη του στο λεκανοπέδιο επιτεύχθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2008 στο κλειστό της Κυψέλης επί του Πανελληνίου. Θυμίζουμε επίσης ότι η ομάδα  θα παραταχθεί χωρίς τον τραυματία  Χέλιγουελ.

Μόλις τελείωσε και μια μέρα που ειδικά στους μεγαλύτερους σε ηλικία έχει μείνει χαραγμένο, αφού κλείσαμε 16 ακριβώς χρόνια, στις 16 Μαρτίου 1994, στην Τεργέστη, όταν ο Π.Α.Ο.Κ. έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε και δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων στις 26 Μαρτίου του 1991 στη Γενεύη της Ελβετίας. Ημέρα περηφάνιας, ημέρα που πρέπει να κάνει τους ΠΑΟΚτσήδες να νιώθουν τύψεις που έχουν παρατήσει την ομάδα μπάσκετ του Π.Α.Ο.Κ. Μια ομάδα που ήταν αιτία για να γεννηθούν ΠΑΟΚτσήδες σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.
Ομάδα που πέρασε δυσκολίες πολλές και τώρα σε μια προσπάθεια να επανέλθει στο προσκήνιο, ο κόσμος δεν την στηρίζει. Πραγματικά το πόσο στεναχωριέμαι κάθε φορά που βλέπω το ΠΑΛΑΤΑΚΙ μισοάδειο δεν μπορώ να το περιγράψω. Αλλά νομίζω ότι τα έχω πει και γράψει τόσες φορές που πλέον η συνείδηση του καθενός είναι τόσο ήσυχη όσο και ανήσυχη και επιλέγει συνειδητά πλέον να πιάσει από το χέρι την προσπάθεια που γίνεται και την ομάδα την ίδια ή να της γυρίσει την πλάτη. Εύχομαι το επόμενο εντός την ομάδας να προτιμηθεί η παρουσία του καθένα από εμάς στο γήπεδο και όχι στα απανταχού σουβλατζίδικα....

Ο Π.Α.Ο.Κ. ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ

Με τιμή Roume

Διαβάστε ακόμη...