Δεν το πίστεψε...

Απόντος του κόσμου και του καθαρού μυαλού, ο Π.Α.Ο.Κ. πάλεψε αλλά έχασε απο τον παναθηναϊκό στα σημεία, με σκορ 74-82.
Δεν το πίστεψε...
Απόντος του κόσμου και του καθαρού μυαλού, ο Π.Α.Ο.Κ. πάλεψε αλλά έχασε απο τον παναθηναϊκό στα σημεία, με σκορ 74-82.
Το παιχνίδι στο παλατάκι ξεκίνησε με καθυστέρηση 5 λεπτών, ενώ η παρουσία του κόσμου ήταν τραγικά μικρή. Όταν λοιπόν σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι οι παίκτες μας πρέπει εκτός από την πολύ καλή παρουσία τους, πρέπει να έχουν και την στήριξη του κόσμου, ξεκινάμε με ένα θεωρητικό μειονέκτημα. Ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ. λοιπόν προτίμησε να δει το βάζελος - λεβαδειακός και να μην έρθει στο γήπεδο να στηρίξει την ομάδα που αγαπάει!!!
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα να έχει προφανή σκοπό να πάει την μπάλα μέσα στη ρακέτα, απ' όπου κέρδισε 2 γρήγορα φάουλ από τον Μπατίστ. Επιθετικά ο μόνος ο οποίος έδειχνε διάθεση ήταν ο Μονρό που τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 16 πόντους (από τους 39 που πέτυχε η ομάδα). Ο ΠΑΟ δεν βρέθηκε σε καλή μέρα στο ξεκίνημα, αναμενόμενο λοιπόν το γεγονός πως θα έβρισκε πόντους δώρο από το διαιτητικό τρίο. Τέσσερα ανάποδα σφυρίγματα και 2 φάουλ που δεν δόθηκαν ήταν ο απολογισμός του πρώτου ημιχρόνου, σε αυτό συνυπολογίστε και μια τεχνική ποινή στον Λάζαρο χωρίς λόγο και αιτία.
Το θέμα βεβαίως ήταν πως ο Π.Α.Ο.Κ. έπρεπε να παίξει χωρίς άγχος, αφού σε ένα τέτοιο παιχνίδι ο στόχος ήταν η καλή παρουσία και το αποτέλεσμα είναι αδιάφορο. Άλλωστε τα μπάτζετ και η ποιότητα των δυο ομάδων είναι τέτοια που δεν επιτρέπει να γίνουν οι όποιες συγκρίσεις. Στα μειονεκτήματα για την ομάδα μας και η κακή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο του Γκρέγκορι. Αφού με αντίπαλο τον κοντύτερο και πιο αδύναμο Τέπιτς, δεν πήρε προσπάθειες με την μοναδική που δοκίμασε να είναι και εύστοχη. Το ημίχρονο έκλεισε με 39-49.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Π.Α.Ο.Κ. να έχει στην 5άδα τους Δεμερτζή, Μονρό, Γκρέγκορι, Ταπούτο και Παπαδόπουλο. Αυτή η 5άδα κατάφερε και έβαλε τον Π.Α.Ο.Κ. μέσα στο παιχνίδι ξανά αφού αφενός έδειξε το πάθος και τον τσαμπουκά να ζητήσει κάτι από το παιχνίδι, αφετέρου έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο 58-62. Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την ίδια 5άδα και το σκόρ 5 λεπτά πριν το τέλος έφτασε στους 2 πόντους. Εκεί ο Σούλης Μαρκόπουλος επέλεξε να βγάλει τον Μονρό που πέρα από τους 22 πόντους έπαιζε εξαιρετική άμυνα πάνω στον Νίκολας (8 πόντους μέχρι εκείνο το σημείο) και να βάλει τον Καλαϊτζίδη ο οποίος δεν προσέφερε τίποτα επιθετικά, αλλά και αμυντικά έχασε 2 φορές τον Νίκολας ο οποίος πέτυχε 2 τρίποντα και ανέβασε την διαφορά και πάλι στους 10. Η δεύτερη επιλογή ήταν να μπει ξανά ο Μιλισάβλιεβιτς ο οποίος παραδοσιακά φέτος καταστρέφει την ομάδα με την παρουσία και ήταν σαν να ρίξαμε λευκή πετσέτα. Τελικό σκορ 74-82.

Τι αξίζει να αναφέρουμε για το σημερινό παιχνίδι; Η απουσία του κόσμου και οι κακές εμπνεύσεις του κόουτς Σούλη Μαρκόπουλου στέρησαν, ίσως, κάτι περισσότερο από το τελικό σκορ. Αλλά δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις από κάτι που δεν στηρίζεις.....
Τα δεκάλεπτα: 26-30, 39-49, 58-62, 74-82.

Π.Α.Ο.Κ.: Μονρό 24 (4), Καυκής, Γκρέγκορι 8, Ταπούτος 6, Χέλιγουελ, Δεμερτζής 5 (1), Μιλισάβλιεβιτς 9 (1), Καλαϊτζίδης, Παπαδόπουλος 13, Γιαννακίδης, Ντρόμπνιακ 3, Γκετσέφσκι 6 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τέπιτς 2, Περπέρογλου 9 (1), Μπατίστ 15, Φώτσης 12 (2), Χέισλιπ 10 (1), Νίκολας 15 (2), Διαμαντίδης 6, Πέκοβιτς 9, Καλάθης 4.

Δηλώσεις:
Σούλης Μαρκόπουλος : «Αξίζουν συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, ήταν καλύτερος από αρχή μέχρι το τέλος. Και μόνο η διαφορά στα ριμπάουντ (23 έναντι 40!), δείχνει τη δυναμικότητά του. Επέβαλλε τον ρυθμό του, μας έβγαλε έξω από αμυντικά πλάνα και είχε έναν καταπληκτικό Διαμαντίδη που διάβαζε και δημιουργούσε καταστάσεις για τους συμπαίκτες του, ενώ έδωσε περισσότερες από τις 9 ασίστ που αναγράφονται...», είπε.

Και συνέχισε: «Οι παίκτες μου έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια για να ανατρέψουν την διαφορά. Κάποια στιγμή πλησιάσαμε αρκετά, το παιχνίδι παίχτηκε αρκετή ώρα στον πόντο, ο Παναθηναϊκός όμως ξαναπήρε διαφορά και ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε ξανά. Έχουμε πιο βατό πρόγραμμα πλέον, αλλά πρέπει να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι».

Τους παίκτες στην συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος που επεσήμανε: «Παίξαμε με καλές παγίδες κυρίως στο χαμηλό ποστ. Ήταν υψηλό το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο όπου ο Παναθηναϊκός είχε 75% στα δίποντα. Είχαμε μεγάλο πρόβλημα στα πικ εν ρολ, το βελτιώσαμε στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός σε όλη διάρκεια ήταν καλύτερος. Το ματς κρίθηκε από τα λάθη μας. Εγώ θέλω να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία Δεν είμαστε ακόμη τέλειοι σε αυτό, αλλά δουλεύουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια. Για μας τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα».

Αναφορικά με την δωρεά του στο Χαμόγελο του Παιδιού και τον ΟΣΕΚΚ σημείωσε: «Είμαι βέβαιος ότι είναι για καλό. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στα παιδιά, αυτός ο στόχος και είμαι απλά χαρούμενος»



Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ...

Με τιμή, Roume

Διαβάστε ακόμη...