"Ηχηρή" σφαλιάρα...

Ένας τραγικός Π.Α.Ο.Κ. σκιά του καλού του εαυτού, ηττήθηκε δίκαια από τον ουραγό του πρωταθλήματος της Α1.
"Ηχηρή" σφαλιάρα...

Ένας τραγικός Π.Α.Ο.Κ. σκιά του καλού του εαυτού, ηττήθηκε δίκαια από τον ουραγό του πρωταθλήματος της Α1.
Στο παλατάκι βρέθηκαν 500 περίπου άτομα για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της παε πανόπουλου - Π.Α.Ο.Κ. Η αλήθεια είναι ότι με την δυνατότητα που έδωσε η διοίκηση της ομάδας στον κόσμο του δικεφάλου, περίμενα να δω πολύ περισσότερο κόσμο. Λίγο το γεγονός πως ακολουθούσε ο αγώνας με την Καβάλα, λίγο ότι τα ματς ήταν και σε καλές ώρες, η προσδοκία υπήρχε. Ο κόσμος προτίμησε τον καναπέ του σπιτιού του ή τις καφετέριες της γειτονιάς, από το να δώσει το παρών και να βοηθήσει και την ομάδα μπάσκετ.
Μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα όπου και επίσημα βλέπουμε για τις επόμενες 24 ώρες την ομαδάρα μας να είναι στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, περίπου 700 ακόμη οπαδοί της ομάδας εισήλθαν για να βοηθήσουν στην σημερινή προσπάθεια. Λίγοι αλλά καλοί με όλη τη σημασία της φράσεως αφού δε σταμάτησαν στιγμή να φωνάζουν και να βοηθούν.
Το παιχνίδι ξεκίνησε κλασικά νωθρά για την ομάδα μας. Το γνωστό πλέον πρώτο δεκάλεπτο όπου η ομάδα μας ψάχνεται στο παρκέ και ζυγίζει τις κινήσεις του αντιπάλου. Το όπλο μας όπως ήταν προφανές ήταν εντός ρακέτας όπου και πήγαμε την μπάλα με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο και τον Κένι Γκρέγκορι να είναι οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων της ομάδας. Αμφότεροι σημείωσαν τους 17 από τους 39 πόντους της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο.
Στην αντίπερα όχθη, η Καβάλα χτυπούσε με μεγάλη επιτυχία από τα 6,25 αφού είχαν 7/16, που σημαίνει 21 από τους 45 πόντους της από το τρίποντα. Η άμυνά μας για ακόμα μια φορά και σε συνέχεια του παιχνιδιού με τον ολυμπιακό, θα χαρακτηριζόταν αν μη τι άλλο ΤΡΑΓΙΚΗ. Προφανές γεγονός αφού δεχτήκαμε 45 πόντους στο πρώτο ημίχρονο από τον τελευταίο της βαθμολογίας. Το ημίχρονο έκλεισε με ένα πολύ δύσκολο σουτ του Κόλινς για την Καβάλα υπό πίεση μπροστά στα απλωμένα χέρια του κατά 21 πόντους ψηλότερου Ντρόμπνιακ, απόρροια της χαλαρότητας που υπήρχε στην ομάδα.

Στο 2ο ημίχρονο περιμέναμε να δούμε την ομάδα να ξυπνάει και να επιβάλει το παιχνίδι της και την φαινομενικά μπασκετική ανωτερότητα. Νομίζω ότι το τελικό 77-84 δεν μου δίνει και πολλά περιθώρια να κάνω ανάλυση. Ο Κόλινς έβαζε το ένα τρίποντο μετά το άλλο, ο Ραΐσεβιτς σιγοντάριζε με τρίποντα και ριμπάουντ... πάρα το γεγονός λοιπόν πως είχαμε σε σύνολο περισσότερα ριμπάουντ, ασσίστ, κλεψίματα, τάπες ακόμα και σε ποσοστά εύστοχων πόντων... με τις τόσες χαμένες βολές που είχαμε και πάλι καταδικάσαμε ακόμα ένα παιχνίδι.
Προφανώς όταν σε ένα γήπεδο που έχει δεν έχει 1000 άτομα με το ζόρι τι να ζητήσεις από την ομάδα... και αυτό φυσικά δεν αποτελεί δικαιολογία για την ομάδα μας στο να μη μπορεί να κερδίσει μια ομάδα του επιπέδου της Καβάλας.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν ο κόσμος πρέπει να έρθει να βοηθήσει και να στηρίξει και ωθήσει την ομάδα στη νίκη...

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 39-45, 56-57, 77-84.

Π.Α.Ο.Κ. (Μαρκόπουλος): Μονρό 10 (2), Γκρέγκορι 17 (8/14δίπ.), Ταπούτος 7, Δεμερτζής 3 (1), Μιλισάβλιεβιτς 15 (4/6δίπ., 2/5τρίπ.), Καλαϊτζίδης, Παπαδόπουλος 17 (6/9δίπ., 11ρ.), Ντρόμπνιακ 2, Γκετσέφσκι 6.

Καβάλα (Αλεξανδρής): Κυρίτσης 15 (5/8δίπ., 1/1τρίπ.), Σουντόβ 3 (1), Αγγελόπουλος 2, Χαφ 5 (1), Κόλινς 24 (3/7δίπ., 3/6τρίπ., 3ασ.), Παλάσιο 16 (3/7δίπ., 2/3τρίπ.), Ραΐσεβιτς 13 (2/5δίπ., 3/6τρίπ., 4ρ.), Σιγκούνας, Τσέρανιτς 6.

Δηλώσεις

Σούλης Μαρκόπουλος: "Bρεθήκαμε στη χειρότερη εντός έδρας μέρα μας. Ηταν γενικά ένα από τα χειρότερα παιχνίδια μας. Νας στεναχωρεί όλους αυτή η ήττα και πολύ περισσότερο τους φιλάθλους μας. Ζητάμε μία μεγάλη συγνώμη για την εμφάνιση. Δεν υποτιμήσαμε την Καβάλα, ξέραμε ότι έχει καλό ρόστερ και είχα πει ότι αν δώσουμε δικαιώματα θα έχουμε πρόβλημα. Ο αντίπαλος βρέθηκε σε μεγάλη μέρα. Εμείς είχαμε 4/13 αιφνιδιασμούς που είναι αριθμός πενιχρός. Ημασταν χωρίς συγκέντρωση, χάσαμε βολές, κάτι που εκνεύρισε ομάδα. Αυτή η ήττα μας πάει πολύ πίσω. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε στόχους, αλλά να έχουμε καλύτερες εμφανίσεις. Αν βάζαμε τις βολές και τρεις αιφνιδιασμούς θα κερδίζαμε. Τα πράγματα είναι ρευστά στο μπάσκετ. Δώσαμε δικαίωμα στη Καβάλα να βάλει τρία τρίποντα στο τέλος, το πληρώσαμε. Δε νομίζω ότι η ομάδα μπήκε κοιμισμένη, ίσα-ίσα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι".

Δημήτρης Καλαϊτζίδης: "Ηταν μια κακή ήττα για μας. Από ένα κακό ημίχρονο δώσαμε την ευκαιρία στην Καβάλα με την κακή άμυνά μας να μπει στο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο αντιδράσαμε και γυρίσαμε το παιχνίδι ελέγχοντας τον ρυθμό, στα τελευταία λεπτά δεν βγάλαμε τις άμυνες που θα μας έδιναν τη νίκη. Να κοιτάξουμε τα λάθη μας. Είναι βέβαιο ότι αυτή η ήττα μας πάει πίσω".

΄Οσο για την περίφημη "γιγαντοοθόνη",  απείχε πολύ από αυτό που περιμέναμε να δούμε στο Paok Sports Arena. Ήταν εξαιρετικά μικρή και δεν μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει το παιχνίδι παρά μόνο αν πήγαινε ακριβώς μπροστά της . Τέτοιες οθόνες έχουμε πολλοί από εμάς στα σπίτια μας και δεν ήταν ανάγκη να κάνουμε χιλιόμετρα για να μη δούμε τελικά το ματς...

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ...

Με τιμή, Roume

Διαβάστε ακόμη...