Ανώμαλη προσγείωση...

Ένας κάκιστος Π.Α.Ο.Κ., ηττήθηκε εύκολα μέσα στο Σ.Ε.Φ με 92-72.
Ανώμαλη προσγείωση...
Την ήττα γνώρισε πριν λίγο στο ΣΕΦ, ο Π.Α.Ο.Κ. με 92-72 από το γάβρο σε ένα ματς στο οποίο η ομάδα μας δεν "μπήκε" ουσιαστικά ποτέ στη διεκδίκησή του. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες μας, ήταν να "συμμαζέψουν" κάπως τη διαφορά στα τελευταία λεπτά του αγώνα περιορίζοντας την έκταση της ήττας.
Το παιχνίδι ξεκίνησε νωθρά, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να βρουν το ρυθμό που ήθελαν. Όπως ήταν λογικό, από το 1ο δεκάλεπτο το παιχνίδι μεταφέρθηκε μέσα στη ρακέτα και από τους δυο προπονητές. Ο Π.Α.Ο.Κ. προσπάθησε να ακολουθήσει τον ρυθμό του γαύρου ο οποίος ήταν αρκετά γρήγορος. Στο 1ο δεκάλεπτο η ομάδα έδειξε να βρίσκεται σχετικά άνετα κοντά στο σκορ, όμως σταθερά πίσω. Όσο περνούσε ο χρόνος, ο γάβρος ανέβαζε στροφές. Το 1ο δεκάλεπτο έληξε με τον Π.Α.Ο.Κ. να μη μπορεί να βρει σταθερότητα και να βρίσκεται πίσω με -12.
Η κακή αμυντική λειτουργία μας συνέχισε και στο 2ο δεκάλεπτο όταν 2:45 πριν από τη λήξη του ημιχρόνου η διαφορά είχε φτάσει στο +20. Η εκνευριστική αστάθεια του Π.Α.Ο.Κ. τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα όπου ο οσφπ έβρισκε με άνεση ελεύθερα σουτ, ενώ όταν περνούσε τη μπάλα στο «ζωγραφιστό» οι σχορτσιανίτης - κλέιζα φόρτωσαν νωρίς με 2 φάουλ τους Λάζο και Γκετσέφσκι, ήταν τα χαρακτηριστικά του πρώτου ημιχρόνου το οποίο έκλεισε 53-37.
Η τραγική εικόνα το πρώτου ημιχρόνου συνεχίστηκε και στο 2ο με τον Π.Α.Ο.Κ. να μη μπορεί να βγάλει τίποτα κάλο στο παρκέ και τον οσφπ να κάνει πάρτι έχοντας απίστευτα ποσοστά ευστοχίας. Ο Μαρκόπουλος αλλάζοντας συνεχώς σχήματα προσπάθησε να αντιστρέψει την κατάσταση, όμως με τους Γκρέγκορι - Μονρό - Λάζο (οι βασικοί σκόρερ της ομάδας) στον πάγκο, τα πράγματα έγιναν χειρότερα με τη διαφορά να φτάνει τους 32 πόντους στο τέλος της 3ης περιόδου.
Το 4ο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Π.Α.Ο.Κ. να έχει συμβιβαστεί με την ήττα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Μοναδικός στόχος ήταν να μαζέψουμε τη διαφορά. Τελικά το μόνο που κατέστη δυνατό μετά από αυτή την τραγική εικόνα της ομάδας μας ήταν να ρίξουμε τη διαφορά στο -20 με το παιχνίδι να λήγει με 92-72. Να σημειωθεί ότι μέχρι το 38΄ η διαφορά στο σκορ κυμαινόταν  γύρω στο -30 , για να συμμαζευτεί στο τελευταίο δίλεπτο με ένα 12-2 του Π.Α.Ο.Κ.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 33-21, 53-37, 80-48, 83-73
ολυμπιακός: Παπαλουκάς 2, Πεν 2, Τσίλντρες 13, Βούισιτς 10, Χαλπερίν 11, Κλέιζα 13, Μαυροκεφαλίδης 8, Βασιλόπουλος 6, Γλυνιαδάκης 10, Σχορτσανίτης 7, Παπανικολάου 2, Τεόντοσιτς 8

Π.Α.Ο.Κ. (Σούλης Μαρκόπουλος): Μονρόε 17, Καυκής 6, Γκρέγκορι 20, Ταπούτος, Καλλές 2, Καλαϊτζίδης, Παπαδόπουλος 11, Ντρόμπνιακ 4, Γκετσέφσκι 6, Χέλιγουελ 2, Δεμερτζής 4

Δηλώσεις:

Σούλης Μαρκόπουλος : "Ο ολυμπιακός έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση και ήταν ανώτερος σε όλες τις γραμμές. Μας έβγαλε έξω από το παιχνίδι, μας πίεσε στην περιφέρεια όπου είχαμε χαμηλά ποσοστά στα τρίποντα και εκμεταλλευόμενος τις αδυναμίες μας και πήρε μία εύκολη νίκη.

Η εμφάνισή μας δεν ήταν ωστόσο ανάλογη με τις προηγούμενες. Δεν παλέψαμε το παιχνίδι όπως έπρεπε. Πλέον θα δούμε τα λάθη μας και που στερήσαμε ώστε να εμφανιστούμε πιο δυνατοί στην συνέχεια και στην θέση που θα καταλάβουμε στην κανονική περίοδο.

Κάθε ομάδα δεν είναι το ίδιο στην έδρα της και εκτός έδρας. Όλες οι ομάδες δεν είναι της ίδιας δυναμικής όπως του ολυμπιακού. Όπως για παράδειγμα του Περιστερίου χωρίς να θέλω να θίξω την ομάδα του Περιστερίου. Δεν παίξαμε καλά αλλά και με την άμυνά του και την πίεση μας έβγαλε από το παιχνίδι".

Γιάννης Δεμερτζής : "Ο ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Εμείς μετά από μία καλή εμφάνιση με το Μαρούσι ήρθαμε να παίξουμε χωρίς να παρουσιαστούμε όπως έπρεπε. Ξέραμε ότι έπρεπε να κυνηγήσουμε το παιχνίδι από την άμυνα με τον ολυμπιακό όμως να είχε 72% στα δίποντα. Εμείς θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε την διακοπή εν όψει της συνέχειας και να επιστρέψουμε στις νίκες".

 

Διαβάστε ακόμη...