Αυτός ήταν Π.Α.Ο.Κ.!

Ένας Π.Α.Ο.Κ. από τα παλιά, αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ στο παρκέ, κέρδισε εύκολα το Μαρούσι με 84-73.
Αυτός ήταν Π.Α.Ο.Κ.!

Ένας Π.Α.Ο.Κ. από τα παλιά, αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ στο παρκέ κέρδισε, εύκολα το Μαρούσι με 84-73.

Εν μέσω χειροκροτημάτων από την ήττα του παναθηναϊκού από την Καβάλα στο ποδόσφαιρο και τις όποιες προσδοκίες δημιουργεί αυτό και την ενός λεπτού σιγή που κρατήθηκε στο Παλατάκι, ξεκίνησε το μεγάλο παιχνίδι μεταξύ Π.Α.Ο.Κ. και Αμαρουσίου.

Με το Μαρούσι να προέρχεται από συνεχόμενα επιτυχή αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τελευταίο την νίκη επί της Παρτιζάν, ο Π.Α.Ο.Κ. κλήθηκε να αντιμετωπίσει και να βγάλει εις πέρας το δύσκολο αυτό παιχνίδι που θα επέφερε ψυχολογική και βαθμολογική ανάταση και θα μας ξαναέβαζε στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Η παρουσία του κόσμο κρίθηκε αρκετά ικανοποιητική αφού, εν μέσο 3-4ημέρου, οι περίπου 4.500 οπαδοί του Π.Α.Ο.Κ. δημιούργησαν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε νωθρά, με τις δυο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματα τους και βολιδοσκοπούν τις προθέσεις του αντιπάλου. Ο Π.Α.Ο.Κ. πήγε το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο να είναι ασταμάτητος καθώς Αριγκμπάμπου, Χόμαν και Μαυροειδής δεν κατάφεραν να τον περιορίσουν, και ο Λάζος τελείωσε το 1ο ημίχρονο έχοντας σημειώσει τους 16 από τους 41 πόντους της ομάδας. Επιθετικά με 6 πόντους, βοήθησε και το Ντρόμπνιακ. Στην άμυνα Καλαϊτζήδης και Καυκής κατάφεραν να απομονώσουν το μεγάλο όπλο του Αμαρουσίου που πέτυχε μόλις 3 πόντους. Στην αντίπερα όχθη, ο Μπαρτζώκας έψαχνε την λύση απέναντι στο γρίφο του Λάζαρου Παπαδόπουλου. Η ζημιά από το ψυχωμένο Μαρούσι προήλθε κυρίως από τι γραμμή των 6,25, με τρίποντα στα κρίσιμα σημεία που κράτησαν τους φιλοξενούμενους κοντά στο σκορ. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν 7/12 με τον Νάτζφει να έχει 3/3.

Το παιχνίδι αναστατώθηκε όταν οι διαιτητές κατάφεραν να διαλύσουν αυτή την όμορφη εικόνα που δημιούργησαν οι δυο ομάδες, αφού χρέωσαν με μια γελοία τεχνική ποινή τον πάγκο του Π.Α.Ο.Κ. που ξεσήκωσε τον κόσμο. Αυτό όπως ήταν προφανές δημιούργησε ένταση και στους παίκτες της ομάδας που έχασαν προς στιγμήν την συγκέντρωση τους και προέβησαν σε βεβιασμένες προσπάθειες.

Με το ημίχρονο να κλείνει με 41-38 περιμέναμε ένα πολύ δεύτερο ημίχρονο, το οποίο δεν έγινε όμως αφού η φανταστική εικόνα των παικτών της ομάδας μας έκανε το παιχνίδι να μοιάζει περισσότερο με περίπατο. Άψογος ο Π.Α.Ο.Κ. σε επίθεση και κυρίως σε άμυνα εγκλώβισε το Μαρούσι και το ανάγκασε σε παθητικό ρόλο. Οι παίκτες του δικεφάλου έφτασαν τη διαφορά μέχρι και τους +22 (69-47) ενώ το το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με 69-50. Ο Ταπούτος έπαιξε φανταστική άμυνα πάνω στον Νάντζφει ενώ Μιλισάβλιεβιτς, Μονρόε και Γκρέγκορι έκαναν τα πάντα επιθετικά θυμίζοντας εικόνες από παλιά. Αποκορύφωμα οι 2 μπακ-ντορ πάσες του Μονρόε με φόλοου κάρφωμα του Κένι Γκρέγκορι. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πιο πολύ διαδικαστικό. Οι παίκτες μας κρατούσαν τι διαφορά. Προσπάθησαν οι παίκτες του Αμαρουσίου να επανέλθουν με τον Κις να σημειώνει τους 10 από τους 13 πόντους του και τον Μαυροειδή, αλλά τα 2 καίρια ταιμ-αουτ του Σούλη Μαρκόπουλου και η αφύπνιση των παικτών μας, έδωσαν τέλος στο παιχνίδι. Τελικό σκορ 84-73 και μια σημαντικότατη νίκη για την ομάδα μας.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς μετά από καιρό. Σημαντική παρουσία και από τον κόσμο της ομάδας που αγκάλιασε την ομάδα σήμερα.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 18-21, 41-38, 69-50, 83-73

Π.Α.Ο.Κ. (Σούλης Μαρκόπουλος): Μονρό 16 (2), Καυκής, Γκρέγκορι 13, Ταπούτος 5 (1), Καλλές, Δεμερτζής, Μιλισάβλιεβιτς 15 (2), Καλαϊτζίδης, Παπαδόπουλος 23, Χέλιγουελ, Ντρόμπνιακ 12 (1), Γκετσέφσκι.

Μαρούσι (Γιώργος Μπαρτζώκας): Κις 13 (3), Γκόρντον 11 (1), Πελεκάνος 5 (1), Μπατής 3 (1), Χόμαν 3, Νάτζφεϊ 12 (3), Μαυροειδής 20, Καλάθης, Αριγκμπάμπου 6.

Δηλώσεις:

Ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας του και τη μεγάλη νίκη επί του Αμαρουσίου ήταν ο Σούλης Μαρκόπουλος που αναφέρθηκε στα κλειδιά του αγώνα, ενώ τόνισε την παρουσία του κόσμου.

«Ευχαριστώ τον κόσμο γιατί έδωσε βροντερό παρόν και βοήθησε τα μέγιστα για να φτάσουμε στη νίκη. Εμείς θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και όλο το χρονικό διάστημα, αναλύσαμε το τι έπρεπε να αντιμετωπίσουμε. Στα περισσότερα, πήγαμε καλά. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα. Το τέταρτο δεκάλεπτο - ίσως λόγω κούρασης, χαλάρωσης και απώλειας αμυντικού προσανατολισμού - δεν ήταν καλό για μας κι έδωσε δυνατότητα στον αντίπαλο να βρει τους πόντους. Χρειαζόμασταν τη νίκη γιατί ακολουθούν οι αγώνες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Δε νομίζω ότι απέναντι σε Πανελλήνιο ή άρη ήμασταν πολύ διαφορετικοί, ίσως σήμερα είχαμε μεγαλύτερη ένταση. Παίζαμε στην έδρα μας, μας βγήκαν κάποιες συνεργασίες. Είχαμε περισσότερη διάρκεια και ήμασταν καταπληκτικοί στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου βγάλαμε πολλούς αιφνιδιασμούς».

Ο κόουτς του Π.Α.Ο.Κ. ρωτήθηκε και για τη μεγάλη εμφάνιση του Λάζαρου Παπαδόπουλου, αλλά δεν θέλησε να δώσε μεγάλη έκταση στο θέμα. «Ολοι είναι παίκτες της ομάδας και ο καθένας προσφέρει έργο. Ηταν καλός όπως κι άλλοι παίκτες».

Την παράσταση έκλεψε ο Κένι Γκρέγκορι που είχε τη δυνατότητα να δείξει τα πλούσια αθλητικά προσόντα του στο ανοικτό γήπεδο.
«Μου αρέσει το κάρφωμα, μου άρεσε περισσότερο το πρώτο. Εχουμε καλή επαφή με τον Κρις (σ.σ. Μονρό), επικοινωνούμε. Δεν είναι ο τύπος που θα φοβηθεί να δώσει την πάσα, όπως συμβαίνει συνήθως. Εχουμε αποκτήσει χημεία».

Σε σχέση με το παιχνίδι και την εικόνα του Π.Α.Ο..Κ τόνισε: «Ετσι όπως έπαιζε το Μαρούσι το τελευταίο διάστημα και το γεγονός ότι κέρδισε μερικές από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης κάνει πολύ σπουδαία τη νίκη μας. Το Μαρούσι σου προκαλεί σεβασμό. Είχαμε ενθουσιασμό και θέλαμε να δείξουμε ότι μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι απέναντι σε τόσο καλή ομάδα. Είναι η πρώτη φορά που παίξαμε με τρομερή συγκέντρωση για σαράντα λεπτά. Συνήθως παίζαμε καλά για τριάντα λεπτά, αλλά αυτή τη φορά διατηρήσαμε και την ενέργειά μας σε όλο τον αγώνα. Ηταν το καλύτερο παιχνίδι μας. Αυτή η νίκη δεν έχει πάντως κάποια ξεχωριστή σημασία. Για μένα, κάθε νίκη έχει αξία. Προσωπικά παίζω τόσα χρόνια κι έχω μάθει να αντιμετωπίζω τα παιχνίδια με τον ίδιο τρόπο, ανεξαρτήτως αντιπάλου».

Ακούστε τη συνέντευξη τύπου


Διαβάστε τις δηλώσεις των Ταπούτου - Δεμερτζή στο Paokmania μετά το τέλος του αγώνα.

Με τιμή, Roume

Διαβάστε ακόμη...