Έχασε ...μόνος του

Προσπάθησε ο Π.Α.Ο.Κ. αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Αλεξάνδρειο χάνοντας με 69-59.  Ανακοίνωση της ΚΑΕ Π.Α.Ο.Κ για τη φιλοξενία...
Έχασε ...μόνος του

Το ερπετό αντιμετώπιζε σήμερα ο Π.Α.Ο.Κ. στο Αλεξάνδρειο. Η ομάδα μετά τη νίκη με τον πανελλήνιο κατέβηκε με σκοπό τη νίκη με σύμμαχο και την καλή ψυχολογία.
Η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι δεν είναι για μεγάλη ανάλυση. Του λόγου το αληθές αποδεικνύει και το εύρος του σκορ. Οι 2 ομάδες μπήκαν με πολύ άγχος στο παρκέ και έκαναν 3 λεπτά μέχρι να σημειωθεί το πρώτο καλάθι. Το προβάδισμα πήρε αρχικά ο Π.Α.Ο.Κ. που έδειχνε ότι μπήκε δυνατά για να πάρει το παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά μετά το 7-2 ο συμπολίτης πήρε τα σκήπτρα και με πολλά επιθετικά ριμπάουντ έκανε το παιχνίδι του. Η ολιγωρία στην άμυνα ανάγκασε τον κόουτς να γυρίσει την άμυνα σε ζώνη. Το εγχείρημα δεν πέτυχε με αποτέλεσμα το σκορ να ξεφύγει στους -13 με 32-21. Ο Παναγιώτης Καυκής με την είσοδο του στο παρκέ έδωσε μια πνοή στην ομάδα που έκανε το come back με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει με 37-31.
Το 3ο δεκάλεπτο ξεκίνησε όπως και το παιχνίδι με άστοχα σουτ και κακές επιλογές. Με τον Κένι Γκρέγκορι κύριο εκφραστή των επιθέσεων ο Π.Α.Ο.Κ. προσπάθησε να πάει την μπάλα χαμηλά μέσα στη ρακέτα και τον Καλαϊτζίδη να παίζει πολύ καλή άμυνα πάνω στον κλάρκ καταφέραμε να φτάσουμε το παιχνίδι στον πόντο 50-49 ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με 54-49. Το τελευταίο δεκάλεπτο ο Π.Α.Ο.Κ. έπρεπε απλά να παίξει το παιχνίδι του και να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.
Η ανεξήγητη επιλογή και εμμονή όμως στον Μιλισάβλιεβιτς, δεν βοήθησε σε αυτό. Ο σέρβος για ακόμα ένα παιχνίδι, όποτε πάτησε παρκέ περισσότερο μόνο κακό έκανε στην ομάδα παρά καλό. Περιμένω από έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της ομάδας και με δεδομένο ότι η άμυνα δεν είναι το καλύτερο σημείο του, να βοηθήσει επιθετικά δίνοντας λύσεις όταν η ομάδα μπλοκάρει. Για ακόμα ένα παιχνίδι όμως οι πλέι μέικερ που βοήθησαν ήταν οι Καυκής και Καλαιτζίδης που έπαιξε λιγότερο απ' όσο θα' πρεπε. Εν τέλει το παιχνίδι χάθηκε όταν 3 λεπτά πριν το τέλος και με το σκορ 57-55 κάναμε συνεχόμενες τραγικές επιλογές με το ερπετό να σκοράρει με Κακιούζη και Κλάρκ και να κάνει 66-55. Ο Μιλισάβλιεβιτς πήρε 2 προσπάθειες, άστοχες στο τελευταίο λεπτό και το τελικό σκορ έγραψε 69-59.
Να πω ότι το τραγικό σκηνικό με τις βολές σήμερα δεν ακολούθησε τα καθιερωμένα αφού καταφέραμε να έχουμε 12/19.
Εντύπωση συνεχίζει να μου κάνει η επιμονή στον Μιλισάβλιεβιτς. Ο Έιβερι δεν είχε έτυχε τόσης υπομονής και εμπιστοσύνης και φυσικά τόσων ευκαιριών.
Εκφέροντας προσωπική άποψη λάθος η παραμονή στον πάγκο του Μονρόε αφού όσο κακός και να είναι, είναι φύση επιθετικός παίκτης και με την ομάδα να μην έχει επιθετικές λύσεις έπρεπε να είναι στο παρκέ. Όπως επίσης και το γεγονός πως χρησιμοποιήθηκε ο Μιλισάβλιεβιτς την ώρα που ο Καλαϊτζίδης έπαιξε πολύ καλή άμυνα στον Κλάρκ όταν και καταφέραμε να επιστρέψουμε.

Ο μόνος ο οποίος πάλεψε ήταν ο Κένι Γκρέγκορι. Ας αφήσουμε αυτό το παιχνίδι πίσω αφού τελείωσε και ας βοηθήσουμε την ομάδα στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ...

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 37-31, 49-42, 69-59
αρης (Μπλατ): Κλαρκ 16(4), Αργυρόπουλος, Μπετς 4, Ρίτσαρτσον 4, Χατζηβρέττας 6(1), Ντικούδης 3, Πάουνιτς 8(1), Κακιούζης 18(2), Μπάρλος 4, Μάιλς 6.
Π.Α.Ο.Κ. (Μαρκόπουλος): Μονρό 7, Καυκής 2, Γκρέγκορι 16(1), Ταπούτος 6, Χέλιγουελ, Μιλισάβλιεβιτς 4(1), Καλαϊτζίδης 3(1), Παπαδόπουλος 9, Δεμερτζής, Ντρόμπνιακ 8(1), Γκετσέφσκι 4.
Τα πλήρη στατιστικά του αγώνα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ

Μαρκόπουλος: "Το ίδιο δυνατοί στην συνέχεια"

Συγχαρητήρια τόσο στον άρη για τη νίκη όσο και στους παίκτες του για την προσπάθεια έδωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος. Ο τεχνικός του Δικεφάλου τόνισε πως έκανε λάθος η ομάδα του που προσπάθησε να χτυπήσει τον άρη σε πρώτο χρόνο, ενώ για την συνέχεια ζήτησε περισσότερη διάρκεια από την ομάδα του: "Συγχαρητήρια στην ομάδα του άρη για την νίκη σε ένα πολύ σκληρό και δυνατό παιχνίδι. Συγχαρητήρια και στους παίκτες μου που άντεξαν στην ατμόσφαιρα του κόσμου αλλά και στην πίεση του άρη σε ένα παιχνίδι που το ευχαριστήθηκε ο κόσμος και το θέμα που προσέφεραν. Οι δύο ομάδες έπαιξαν καλά ενώ και οι διαιτητές ήταν καλοί.

Εμείς ήμασταν προετοιμασμένοι για το τι θα αντιμετωπίσουμε από τον άρη. Tο είχε αφήσει να εννοηθεί και ο κ. Μπλατ στις δηλώσεις του. Kάναμε λάθος ότι βιαστήκαμε πολλές φορές να χτυπήσουμε τον άρη σε πρώτο χρόνο. Μας στοίχισαν τα επιθετικά ριμπάουντ του άρη στο πρώτο ημίχρονο όπως και ορισμένα λάθη που κάναμε και ο άρης ξέφυγε. Επανήλθαμε και φθάσαμε το παιχνίδι στο καλάθι και σε λάθος συνεννόηση με τον Κακιούζη να σκόραρε και να έφυγε το άγχος που είχε δημιουργηθεί με μας να είχαμε δυο κακές επιλογές. Ελπίζω να έχουμε διάρκεια στα δύσκολα παιχνίδια που μας περιμένουνε και να είμαστε το ίδιο δυνατοί στην συνέχεια όπως σήμερα".

Δημήτρης Καλαϊτζίδης: "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου όπου δώσαμε τα πάντα στο παιχνίδι. Κάποια αμυντικά ριμπάουντ όμως δεν μας επέτρεψαν να κλείσουμε υπέρ μας το παιχνίδι ενώ στο δεύτερο ημίχρονο κάποια λάθη και κακές επιλογές μας στέρησαν να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουμε σήμερα. Ξεχνάμε αυτό το παιχνίδι κοιτώντας να διορθώσουμε τα λάθη μας και κοιτάμε το δύσκολο παιχνίδι που μας περιμένει με το Μαρούσι στην έδρα μας".

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Π.Α.Ο.Κ.

H ΚΑΕ Π.Α.Ο.Κ. καταγγέλλει τα όσα μεθοδεύτηκαν και συνέβησαν στο Αλεξάνδρειο, πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα  άρης - Π.Α.Ο.Κ. όπου η έννοια της φιλοξενίας, που ήταν και είναι ιερή για τους Ελληνες καταργήθηκε με απαράδεκτο και προσβλητικό τρόπο. Η ατμόσφαιρα στα παιχνίδια του Π.Α.Ο.Κ. στο PAOK Sports Arena είναι παράδεισος μπροστά σε όλα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στο Αλεξάνδρειο και μας ανάγκασαν να θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς που δεν τραυματίστηκε κανείς.

Αποκορύφωμα όλων ήταν το γεγονός ότι πριν από την έναρξη του αγώνα έσβησαν -μόνο- τα φώτα του γηπέδου, με αποτέλεσμα η αποστολή του Π.Α.Ο.Κ., να δεχτεί επίθεση με κάθε είδους αντικείμενα (μπουλόνια, δεσμίδες με χαρτάκια, καρέκλες, κ.α) τα οποία έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και πίσω από τον πάγκο του Π.Α.Ο.Κ. στο σημείο όπου κάθονταν τα μέλη της διοίκησης και οι συνοδοί της αποστολής.

Κι όλα αυτά υπό την ανοχή και την απουσία του αστυνομικού διευθυντή και υπεύθυνου για τα μέτρα τάξης στο συγκεκριμένο αγώνα κ. Λαφτσίδη, ο οποίος αντί να προστατεύσει την ομάδα και τα μέλη της διοίκησης που την συνόδευαν και παρακολουθούσαν τον αγώνα κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, έβλεπε ωσάν θεατής την εξέλιξη του αγώνα.

Περιμένουμε από τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη, που τόσο μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε τελευταία για τον χώρο του αθλητισμού και ειδικά για τους αγώνες του Π.Α.Ο.Κ. να δείξει την ίδια ευαισθησία απέναντι σε όλους, πρωτίστως δε προς τους υφισταμένους του.

Διαβάστε ακόμη...