Πρεμιέρα β΄γύρου με Πανελλήνιο

Ακούστε ζωντανά στις 3:45 μ.μ. το παιχνίδι Π.Α.Ο.Κ. - Πανελλήνιος  από το Paokmania Web Radio κάνοντας κλικ ΕΔΩ
Πρεμιέρα β΄γύρου με Πανελλήνιο
Μετά το περασμένο πολύ ευτυχές Σαββατοκύριακο, ο λαός του Π.Α.Ο.Κ. καλείτε να δώσει το παρόν και στα δυο γήπεδα της ομάδας που λατρεύει δίχως άλλο.
Αρχικά στης 4 παρά 15 στο Paok Sports Arena  ο Π.Α.Ο.Κ. αντιμετωπίζει για το ξεκίνημα του 2ου γύρου του πρωταθλήματος τον Πανελλήνιο, ενώ 3 ώρες αργότερα στης 7 παρά 15 στο γήπεδο της ΤΟΥΜΠΑΣ στον ατρόμητο Αθηνών. Το ματς Π.Α.Ο.Κ. - Πανελλήνιος θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το Novasport3 και ραδιοφωνικά από το Paokmania Web Radio (ακούστε το κάνοντας κλικ ΕΔΩ)

Βρισκόμαστε στο τέλος μιας εβδομάδας που για τους ΠΑΟΚτσήδες είχε πολύ υλικό προς συζήτηση. Από τη μια η νίκη απέναντι στον δαφνοστεφανωμένο έφηβο και από την άλλη η περιβόητη συνέντευξη τύπου του Ζαγοράκη. Όσον αφορά το πρώτο θέμα γίνεται απόλυτα κατανοητό το γεγονός των ‘‘ανεβασμένων τόνων‘‘ που δημιουργήθηκε από τον κόσμο αφού η εμφάνιση της ομάδας ήταν τέτοια που άφησε το αποτέλεσμα σε δεύτερη μοίρα. Απόλυτος εμφανίστηκε ο Π.Α.Ο.Κ. στο γήπεδο και από την αρχή είπε στους ‘‘συνηθισμένα ευνοημένους‘‘ τόσα χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα. . . Π.Α.Ο.Κ. ΕΙΣΑΙ! Από την άλλη μια συνέντευξη επιστροφής του ανθρώπου που ήταν η βάση της αναγέννησης, η αρχή της ανάκαμψης και επί της ουσίας ο λόγος της συσπείρωσης του ΛΑΟΥ με την ομάδα.

Για την συνέντευξη να πω ότι προσωπικά με κάλυψε απόλυτα. Από τη στιγμή που ο πρόεδρος λέει ότι τα προβλήματα που υπήρξαν ήταν προσωπικά και δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα, δε με ενδιαφέρει σαν οπαδό γιατί έφυγε. Για το γεγονός της επιστροφής, όταν μιλάς και δίπλα σου κάθονται ο Ζήσης Βρύζας και ο Ηλίας Βιολίδης και λες στον κόσμο ότι αφού συζήτησαν όλα τα μέλη της διοίκησης, αποφασίσαμε από κοινού να γίνει πραγματικότητα η επιστροφή...το θέμα τελειώνει. Εκτός αν κάποιος από εσάς μπορεί να υποστηρίξη ότι οι 2 κύριοι που ήταν αριστερά και δεξιά του Ζαγοράκη είναι γατάκια και φοβούνται να μιλήσουν. Εγώ δεν βλέπω γιατί θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Πιστεύω όσα άκουσα και αφού βλέπω την ομάδα να ανεβαίνει δε με νοιάζει τίποτα άλλο. Π.Α.Ο.Κ. είστε ρε, σταματήστε να ψάχνετε τρόπους να μπερδέψετε το μυαλό σας. Σταματήστε την γκρίνια. Μετά το παιχνίδι με το ολλανδικό φάντασμα 6 μήνες, πάρα πολλοί φώναζαν να φύγει ο Σάντος. Οι ίδιοι τώρα ζητάνε επιτακτικά την παραμονή του για πολλά χρόνια. Δεν είναι κακό να πεις ''έκανα λάθος''. Κακό είναι να συνεχίζεις να κάνεις τα ΙΔΙΑ λάθη.

Πάμε παρακάτω και ας έρθουμε στα δικά μας. Η ομάδα το προηγούμενο Σάββατο κέρδισε την ολύμπια. Ένα πολύ καλό 3ο δεκάλεπτο ήταν αρκετό για να δώσει τους 2 πόντους. Εγώ θα σημειώσω την ανησυχία μου. Ο Μονρόε δεν υπάρχει εδώ και 3 παιχνίδια, με διάφορες φήμες να κυκλοφορούν για την ξαφνική του πτώση αλά Μουσλίμοβιτς τις οποίες δεν αναφέρουμε έως ότου αποδειχτούν, και την παικτική ανυπαρξία του Μιλισάβλιεβιτς. Δεν είμαι από αυτούς που ζητούν αλλαγές σε παίκτες που δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα, όπως έλεγα και στην περίπτωση του Έιβερι, αλλά είμαι υπέρ της δουλειάς. Παράδειγμα απλό, προφανές και μέσα από την ομάδα η περίπτωση Γκετσέφσκι. Ο οποίος ήρθε θεωρώντας πως θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα, και μετά τις πρώτες εμφανίσεις πολλοί έσπευσαν να του ''πάρουν το κεφάλι''. Γράψαμε και τότε ότι ο Γκετσέφσκι θα έχει το ρόλο ενός πολύ καλού ρολίστα στην ομάδα και από παιχνίδι σε παιχνίδι, ο κύριος ''δεν μπορώ να πηδήξω ούτε εφημερίδα'' δίνει τόσο επιθετικές όσο και αμυντικές σημαντικότατες λύσεις. Καλά είναι να κράζουμε αλλά να αποδίδουμε και του Καίσαρος το κέσσαρι. Οι περιπτώσεις Μονρόε και Μιλισάβλιεβιτς με προβληματίζουν έντονα για διαφορετικούς βεβαίως λόγους. Από τη μια ο αμερικάνος 8ος σκόρερ του πρωταθλήματος και 2ος της ομάδας έχει κατεβάσει τις μηχανές, πράγμα το οποίο στερεί την ομάδα από ένα βασικό επιθετικό της όπλο και από την άλλη ο Μιλισάβλιεβιτς ο οποίος με την εμπειρία που κουβαλάει και τον τρόπο παιχνιδιού του περιμέναμε ότι ακόμα και να μην σκοράρει τους πολλούς πόντους θα οδηγεί την ομάδα σε ένα τέμπο που θα σημαίνει πως κάνουμε εμείς παιχνίδι και υποχρεώνουμε τον αντίπαλο να προσαρμοστεί και όχι το αντίστροφο. Αυτό μέχρι τώρα δεν έχει γίνει. Ο Σέρβος κάνει πολλά λάθη, δεν έχει καθαρό μυαλό, κρέμασε 2 φορές την ομάδα με τις επιλογές του και της στέρησε 2 φορές το ροζ φύλλο αγώνα ενώ και αμυντικά έχει της αδυναμίες του. Στο τελευταίο παιχνίδι με την ολύμπια είδαμε την ομάδα να παίζει σωστά αμυντικά και επιθετικά έχοντας στο παρκέ τον Δεμερτζή. Δεμερτζής ο οποίος ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς αλλά όποτε μπαίνει στο γήπεδο τα δίνει όλα για την ομάδα και γι' αυτό έχει κερδίσει την συμπάθεια όλων στον Π.Α.Ο.Κ. διοικητικών και κόσμου.

Τώρα αντιμετωπίζουμε τον Πανελλήνιο. Η 4η ομάδα της βαθμολογίας. Πολύ καλή και ποιοτική ομάδα. Να θυμίσω ότι στο πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα ο Π.Α.Ο.Κ. γνώρισε την συντριβή με 83-60. Βεβαίως η ομάδα έχει δέσει από τότε, έχει προσθέσει μια πολύ σημαντική μονάδα όπως ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ενώ δεν έχει καμία σχέση με το σύνολο που τότε ξεκινούσε να υπάρχει, αφού τώρα υπάρχει και διεκδικεί και την υψηλότερη δυνατή θέση στην 6άδα. Ο Πανελλήνιος προέρχεται από 2 συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα από οσφπ και την περασμένη αγωνιστική από το Μαρούσι, όπου διαμαρτυρήθηκαν από τις διαιτητικές επιλογές και δικαιώθηκαν με την τιμωρία και των τριών διαιτητών του παιχνιδιού, ενώ μέσα στην βδομάδα κέρδισαν για τους 16 του Eurocup την Μπάμπεργκ. Κορυφαίοι για την ομάδα του Ηλία Ζούρου οι Σμίθ και Ντέιβις με 14 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος είμαι σίγουρος πως θα εκμεταλλευτεί και πάλι το βαρύ χαρτί που λέγεται Λάζαρος Παπαδόπουλος, αλλά για να φτάσει η ομάδα στην νίκη ανάγκη 2 πολύ σημαντικούς παράγοντες. Ο πρώτος είναι η συγκέντρωση και απόδοση από το σύνολο της ομάδας και ο δεύτερος η βοήθεια που θα πάρει από τον κόσμο. Για  μένα είναι μια πρόκληση και ένας λόγο για να δω αν η ομάδα μπορεί να υπολογίζει τον κόσμο της. Θα δω πόσοι θα επιλέξουν Π.Α.Ο.Κ. και πόσοι θα επιλέξουν γυράδικο. Τα λόγια υπάρχουν όταν πρώτα έχουν γίνει πράξεις. Για τον μεγάλο ΛΑΟ αυτής της ομάδας που τόσο αγαπάω έχουμε δει και ακούσει κατά το παρελθόν. Φέτος δυστυχώς ο λαός του Π.Α.Ο.Κ. δεν έχει στηρίξει όσο θα' πρεπε την ομάδα. Οι με τα βίας 2500 της προηγούμενης αγωνιστικής μου μαρτυρούν του λόγου το αληθές.

Εύχομαι η ομάδα να έχει άλλο ένα ευτυχές σαββατοκύριακο όπως ήταν το προηγούμενο σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο και συνεχιστεί αυτή η ευφορία που έχει δημιουργηθεί. Εύχομαι επίσης ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα μπάσκετ και ντρέπομαι που δεν λέω ''απαιτώ το Paok Sports Arena να είναι τίνγκα''.

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ. . .

Με τιμή, Roume

Διαβάστε ακόμη...