Αυλαία με νίκη

Ο πρώτος γύρος της Α1 ολοκληρώνεται με τον Π.Α.Ο.Κ. να βρίσκεται αντιμέτωπος με την Ολύμπια Λάρισας...
Αυλαία με νίκη
Ο πρώτος γύρος της Α1 ολοκληρώνεται με τον Π.Α.Ο.Κ. να βρίσκεται αντιμέτωπος με την Ολύμπια Λάρισας, στο εντός έδρας παιχνίδι που θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στο PAOK Sports Arena στις 5μ.μ. και θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το Novasport3 ενώ θα υπάρχει και πάλι ραδιοφωνική μετάδοση από το Paokmania Web Radio από όπου μπορείτε να το ακούσετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ
Μετά την πέμπτη φετινή αγωνιστική «αυτοκτονία» στο Βενετόκλειο, η ομάδα μπάσκετ καλείται να επιδείξει την πρέπουσα σοβαρότητα και να αφήσει επιτέλους τον κάκιστο εαυτό της , στο παρελθόν.

Οι δικαιολογίες σιγά - σιγά στερεύουν. Η ομάδα μετά και τις τελευταίες προσθήκες στο ρόστερ βρίσκεται αρκετό χρόνο μαζί ώστε να έχει βρει την κατάλληλη «χημεία». Οι διαιτητές μπορεί να είναι τραγικοί φέτος αλλά δεν η αιτία του κακού. Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. Δε σε φταίει κανένας διαιτητής όταν έχεις 45% ευστοχία στις βολές. Δεν μπορεί να εξηγηθεί γιατί ένας τόσο έμπειρος παίκτης όπως ο Μιλισάβλιεβιτς, στην τελευταία επίθεση ενός παιχνιδιού με τον αντίπαλο να μην επιλέγει να σε στείλει στις βολές αλλά να παίξει άμυνα, επιλέγει το τρίποντο υπό πίεση. Πραγματικά ο εγκέφαλός μου έχει κολλήσει περισσότερο σε αυτό παρά στις χαμένες βολές του Λάζαρου.

Το θέμα του πλέι μέικερ είναι το μεγάλο κενό στο πάζλ του Π.Α.Ο.Κ. Δεν κόλλησε ο Έιβερι, αντικαταστάθηκε με τον Μιλισάβλιεβιτς. . . τα ίδια. Δεν κατηγορώ την διοίκηση γιατί βάση βιογραφικών και εικόνας που είχαμε από τους παίκτες ήταν 2 πολύ καλές επιλογές. Από την άλλη ο καιρός πέρασε και όπως και να το κάνουμε έμαθαν όλοι τα συστήματα που αναπροσαρμόστηκαν με την έλευση του Λάζαρου Παπαδόπουλου και ο καιρός που η ομάδα δεν έκανε προετοιμασία αντικαταστάθηκε από τις προπονήσεις και από τους επίσημους αγώνας. Περιμένω να δω την ομάδα πλέον πολύ πιο σοβαρή. Περιμένω παιχνίδια με αντιπάλους του χεριού μας να τελειώνουν πριν αρχίσουν. Περιμένω να δω την ομάδα να παίρνει διαφορές και να της κρατάει. Περιμένω να δω την ομάδα να παίζει με ψυχή μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο γιατί εκεί κερδίζονται και στην δική μας περίπτωση, χάνονται τα παιχνίδια.
Το διάστημα προσαρμογής τελείωσε και όλοι πλέον κρίνονται ανοιχτά και δίκαια από τον κόσμο. Είναι άδικο στο κάτω κάτω για τους ανθρώπους που μάχονται καθημερινά για την ομάδα, να βγάζει η ομάδα τέτοια εικόνα. Το βάρος της φανέλας του Π.Α.Ο.Κ. είναι μεγάλο. Όταν λοιπόν ζητάς την βοήθεια, την στήριξη και την παρουσία του κόσμου σου, που έχει στηρίξει τόσες φορές στο παρελθόν και έχει απογοητευτεί, θα πρέπει να δείξεις κάτι που θα δώσει ελπίδα. Ας είναι το παιχνίδι με την ολύμπια ένα νέο ξεκίνημα.

Ο κόσμος από την πλευρά του πρέπει να πάει κοντά στην ομάδα. Γιατί καλό να κράζουμε τους παίκτες, αλλά ας κράξουμε και τους εαυτούς μας. Γιατί φέτος εγώ δεν είδα ούτε μια φορά το ΠΑΛΑΤΑΚΙ ‘'τίνγκα''. . . περηφανευόμαστε για το λαό μας αλλά ο λαός μας πρέπει να είναι εκεί. Να υποχρεώνει τους camera-man να δείχνουν τις κερκίδες αντί για το παρκέ. Η αλήθεια είναι ότι το μπάσκετ έχασε την αίγλη του παρελθόντος αλλά δεν θα με κάνει κανένας να πιστέψω ότι ο λαός του Π.Α.Ο.Κ. που θα πάει στο γήπεδο του μπάσκετ είναι 3-4 χιλιάδες όλος κι όλος. Άσχετα αν πολλοί αρέσκονται να κατονομάζουν και να διαχωρίζουν τον κόσμο σε μπασκετικούς ή ποδοσφαιρικούς. Π.Α.Ο.Κ. είμαστε σε όλα τα επίπεδα. Ο Π.Α.Ο.Κ. είναι ένας και ενιαίος. Τουλάχιστον εγώ έτσι το βλέπω και το νιώθω. . .

Από κει και πέρα όσον αφορά το παιχνίδι με την ολύμπια, ο προπονητής μας Σούλης Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στις δυσκολίες, αλλά και τη σημασία του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

Ο προπονητής του Π.Α.Ο.Κ. δήλωσε σχετικά: "Το παιχνίδι με την Ολύμπια είναι ένα από αυτά στα οποία ο Π.Α.Ο.Κ. δεν έχει κανέναν άλλο στόχο εκτός από τη νίκη. Μετά το άτυχο αποτέλεσμα στην Ρόδο δεν μας επιτρέπεται κανένα άλλο αποτέλεσμα.
Ξέρουμε ότι η ομάδα της Λάρισας έχει ένα καλό ρόστερ με καλούς παίκτες. Πιστεύουμε όμως στην ομάδα μας και θεωρούμε ότι θα έχουμε καλή απόδοση με μεγάλη διάρκεια. Με τη βοήθεια του κόσμου θα έρθει το αποτέλεσμα που θέλουμε.
Πάντα μία ήττα δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα όπως και να έρθει αυτή. Το ότι έχουμε χάσει αρκετά παιχνίδια με τον ίδιο τρόπο, στα τελευταία δηλαδή δευτερόλεπτα, σίγουρα είναι ακόμη χειρότερο για εμάς γιατί οι παίκτες παρότι έκαναν μεγάλη προσπάθεια, στο τέλος δεν δικαιώθηκαν οι κόποι τους. Είναι κάτι όμως το οποίο πιστεύουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε".

Στο παιχνίδι του Π.Α.Ο.Κ. με τον ΓΣ Ολύμπια Λάρισας, αναφέρθηκε και ο Παναγιώτης Καυκής, που τόνισε: "Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες, να κλείσουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα και μία καλή εμφάνιση τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και για να κάνουμε πρέπει να παίξουμε με συγκέντρωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα, να είμαστε καλοί και προσεκτικοί στην άμυνα και να επιβάλλουμε από την αρχή του αγώνα το δικό μας ρυθμό.
Δεν είναι εύκολο παιχνίδι, γιατί η Ολύμπια παλεύει όλα τα παιχνίδια κι από εμάς εξαρτάται να μην τους δώσουμε το δικαίωμα να πιστέψουν ότι μπορούν να πάρουν κάτι από αυτό τον αγώνα. Ελπίζουμε και περιμένουμε ότι θα έχουμε και τη βοήθεια των φιλάθλων μας, που είναι αλήθεια ότι μας έλειψαν, καθώς έχουμε καιρό να παίξουμε μπροστά στο δικό μας κοινό, που πάντα μας δίνει ώθηση και περισσότερη ενέργεια σε κάθε αγώνα".

Δηλώσεις μέσα στη βδομάδα έκανε και ο κ. Σταυρόπουλος για το παιχνίδι με τον Κολοσσό αλλά και για το αύριο του αγωνιστικού τμήματος δείχνοντας τις προθέσεις της διοίκησης : «Ο Λάζαρος έχασε τις δύο βολές στο τέλος και την άλλη μέρα είχε 24/25 στην προπόνηση και 15/15 ο Monroe. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την επαγγελματική λειτουργία της ομάδας.
Η πίεση μπορεί να δημιουργήθηκε από την έλευση του Λάζαρου Παπαδόπουλου. Είναι πολύ δύσκολο να χτίσεις μία ομάδα. Θέλει χρόνο κι εμείς θέλουμε να χτίσουμε έναν κορμό και θα κριθεί από την απόδοση των παικτών μας. όσοι κρίνουμε ότι είναι ικανοί θα μείνουν και ήδη έχουν ξεκινήσει αυτές οι συζητήσεις. Όπως χτίζει η διοίκηση στο οικονομικό κομμάτι έτσι θέλουμε να χτίζουμε και εμείς στο αγωνιστικό».

Ας γεμίσουμε αύριο το ΠΑΛΑΤΑΚΙ και ας δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα μαγική όπως μόνο ο ΛΑΟΣ μας ξέρει να κάνει. . .

Ο Π.Α.Ο.Κ. ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ. . .

Με τιμή
Roume

Διαβάστε ακόμη...