"Αυτόχειρας" στο Βενετόκλειο

Δεν είχε καθαρό μυαλό σε κρίσιμα σημεία του ματς, ήταν πολύ άστοχος στις βολές  και έχασε στην παράταση ο Π.Α.Ο.Κ. στο Βενετόκλειο με 80-77
"Αυτόχειρας" στο Βενετόκλειο
Στο Βενετόκλειο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με στόχο τη νίκη. Περιμέναμε ότι ο Κολλοσός θα προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις.

Το παιχνίδι ξεκίνησε νωθρά με τις δυο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματα τους στο γήπεδο. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν το προβάδισμα στο σκορ και τα συντηρούσαν στα ¾ του παιχνιδιού. Από την πλευρά μας, μόνη απειλή για το αντίπαλο καλάθι έμοιαζε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Το παιχνίδι μας έγινε μονότονο και προβλέψιμο σε βαθμό. . . κακουργήματος, πράγμα που εκμεταλλευτήκαν οι Ροδίτες και διεύρυναν το προβάδισμα τους.

Η τραγική για ακόμα ένα παιχνίδι διαιτησία στην φετινή Α1 φρόντισε να "κάψει" γρήγορα το μόνο επιθετικό μας όπλο, τον Παπαδόπουλο δίνοντας του 2 φάουλ που ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε που και πως έγιναν. Το αποτέλεσμα ήταν από τις αρχές του 3ου δεκάλεπτου ο Λάζος να έχει 4 φάουλ και να μην μπορεί να συμμετέχει αμυντικά όσο θα έπρεπε.

Το παιχνίδι έμοιαζε να έχει τιτλοποιηθεί, όταν ο Κολλοσός πήρε διαφορά 18 πόντων (54-36), ως τελειωμένο. Με τον Λάζο να έχει 4 φάουλ, τον Μονρό να κάνει το χειρότερό του παιχνίδι στον ΠΑΟΚ, και την ομάδα να στερείτε ενός πλέι μέικερ που θα οργανώσει επιθετικά το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ έμοιαζε σαν ψάρι έξω από τη γυάλα. Κάπου εκεί ο Σούλης Μαρκόπουλος γύρισε την άμυνα σε ζώνη, έχοντας τον Παπαδόπουλο στο παρκέ, και με συνεχόμενες καλές άμυνες και την αφύπνιση του Κένι Γκρέγκορι η ομάδα κατάφερε να "αναστηθεί". Αρχικά ισοφαρίσαμε και στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου με τρίποντο του Ταπούτου πήραμε και το προβάδισμα για πρώτη φορά στο παιχνίδι (57-58).

Ταπούτος, Γκρέγκορι και Ντρόμπνιακ έβγαλαν την ομάδα από το βούρκο, ενώ ο Λάζαρος εκμεταλλεύτηκε σωστά το γεγονός πως οι αντίπαλοι κυνηγούσαν το 5ο του φάουλ και 1 λεπτό πριν το τέλος είχαμε το παιχνίδι στα χέρια μας. Από κει και πέρα τα γνωστά. . . ο ανύπαρκτος σε ακόμη ένα παιχνίδι Μιλισάβλιεβιτς είχε τη μπάλα στα χέρια του 19 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με το σκορ να δείχνει 69-69. Ο κολλοσός πήγε να βγάλει άμυνα χωρίς φάουλ. Ο σέρβος εξάντλησε το χρόνο αλλά η επιλογή του τρίποντου υπό πίεση δεν είχε καμία μα καμία λογική. Το σουτ βρήκε στη στεφάνη ο Λάζαρος μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ και το φάουλ 1 δευτερόλεπτο πριν τι λήξη. Χρειαζόμασταν 1 πόντο για να πάρουμε το ματς αλλά ο Λάζος δεν ευστόχησε σε καμία από της 2 βολές και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Εκεί ουσιαστικά δεν μπήκαμε ποτέ, με τον Μιλισάβλιεβιτς να κάνει ακόμα 2 λάθη, ενώ οι τελευταίες μας προσπάθειες ήταν άστοχες αν και πήραμε κάποια ελπίδα από το τρίποντο του Σέρβου 7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος (77-75) αλλά οι γηπεδούχοι δεν έχασαν την ευκαιρία και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με τελικό σκορ 80-77.

Είναι τραγικό να βλέπω την ομάδα να κάνει την προσπάθεια και να επιστρέφει από το -18 και να χάνει ουσιαστικά ακόμα ένα παιχνίδι στις βολές. Το ποσοστό σήμερα 45% με 15 εύστοχες στης 33. Ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι έμπειρος προπονητής και θα πρέπει αρχικά να τους λιώσει το κορμί στο να εκτελούν βολές, χαρακτηριστικά αναφέρω πως ο Μονρό στο τέλος της παράτασης με την ομάδα πίσω με 3 πόντους έχασε την πρώτη μην καταφέρνοντας να βρει καν στεφάνη, ενώ θα πρέπει να κάνει και τις απαραίτητες συστάσεις στον Μιλισάβλιεβιτς αφού δεν έχει καμία σχέση με τον καλό, γνωστό Μπράνκο που ξέραμε και καταδικάζει για 2ο παιχνίδι την ομάδα. Δε θα μιλήσω για τη διαιτησία αφού θεωρώ πως για ακόμα μια φορά βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας.

Στο επόμενο παιχνίδι θα πρέπει με την παρουσία μας να δώσουμε στην ομάδα την χαμένη ψυχολογία της, βοηθώντας την να μείνει εντός στόχων.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος, μίλησε για τις χαμένες ευκαιρίες: "Συγχαρητήρια στον Κολοσσό και στον κόουτς για τη νίκη. Εμείς δεν παίξαμε καλά στην αρχή αλλά στη συνέχεια βρήκαμε τον τρόπο και επανήλθαμε από το -17. Είχαμε τέσσερις ευκαιρίες να πάρουμε το παιχνίδι, αλλά κλωτσήσαμε και τις τέσσερις. Είχαμε δύο χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και δώσαμε το δικαίωμα στον Κολοσσό να ισοφαρίσει στην κανονική περίοδο. Το ποσοστό μας στις βολές είναι απίστευτο για μία ομάδα της Α1".

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 37-32, 54-50, 69-69 , 80-77 ( στην παράταση)

Κολοσσός Ρόδου (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάρις 16, Παντελιάδης 6 (1), Βασίλιεβιτς 22 (3), Ζάρας, Μανωλόπουλος 3 (1), Ασημακόπουλος 4, Ντοζίερ 9, Χαρίσης 9, Τσάμης 9 (1), Παππάς, Μοντς 2.

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μονρό 4, Καυκής, Γκρέγκορι 14 (2), Ταπούτος 16 (1), Χέλιγουελ, Τσιάρας, Μιλισάβλιεβιτς 6 (1), Καλαϊτζίδης, Παπαδόπουλος 16, Δεμερτζής 2, Ντρόμπνιακ 13, Γκετσέφσκι 6 (2).

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ...

Με τιμή
Roume


 

 

 

Διαβάστε ακόμη...