Όταν σοβαρεύτηκε δεν είχε πρόβλημα

Ένας πολύ καλός Π.Α.Ο.Κ. στο τελευταίο δεκάλεπτο ανέτρεψε τα δεδομένα του ματς και νίκησε τελικά την ΑΕΚ με 77-69 ...
Όταν σοβαρεύτηκε δεν είχε πρόβλημα
Ένας πολύ καλός Π.Α.Ο.Κ. του τελευταίου δεκαλέπτου ανέτρεψε τα δεδομένα του ματς και νίκησε τελικά την ΑΕΚ με 77-69Ο Π.Α.Ο.Κ. ξεκίνησε πολύ καλά το ματς και προηγήθηκε με 6-0, αλλά η ΑΕΚ  αντέδρασε άμεσα μειώνοντας αρχικά (6-5) και κατόπιν  πέρασε μπροστά στο σκορ (9-11). Μάλιστα η διαφορά άρχισε να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις ,  φτάνοντας στο δεκάλεπτο στο 11-18!

Στη δεύτερη περίοδο και ενώ όλοι περιμέναμε να δούμε αντίδραση , τα πράγματα χειροτέρεψαν για την ομάδα μας που παρουσιάστηκε νευρική στην επίθεση με κακές επιλογές ενώ η άμυνα έμπαζε από παντού. Φυσικό επακόλουθο όλων αυτών να αυξάνει τη διαφορά η ΑΕΚ που έφτασε  στο19-30 και τα μαύρα σύννεφα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στο παλατάκι .Το ημίχρονο έκλεισε τελικά με 27-37.

Στην επανάληψη  οι παίκτες μας μπήκαν αποφασιστικά στο γήπεδο και γρήγορα μείωσαν σε 35-39. Όμως, η ΑΕΚ αντέδρασε άμεσα και έτσι  ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 10 (35-45).

Κάπου εκεί το σκηνικό άλλαξε άρδην. Με συνεχή τρίποντα, ο Π.Α.Ο.Κ. πλησίασε , αυτή τη φορά στον πόντο (44-45) και στη συνέχεια ισοφάρισε για πρώτη φορά  47-47 με κορυφαίους τους Μονρό, Ταπούτο, Ντρόμπνιακ και Μιλισάβλιεβιτς που έδωσαν ώθηση στην ομάδα  να φτάσει στη νίκη με σκορ 77-69.  Σημειώνουμε ότι για ένα ακόμη ματς τα σφυρίγματα των διαιτητών ήταν προκλητικά  κατά του Π.Α.Ο.Κ. δημιουργώντας εκνευρισμό στους ανθρώπους του πάγκου αλλά και στους παίκτες του Δικεφάλου.

Ικανοποιημένος από την αντίδραση των παικτών του ήταν ο προπονητής του Π.Α.Ο.Κ. Σούλης Μαρκόπουλος μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ. «Είναι δύσκολο να βλέπεις το γήπεδο άδειο. Είναι άσχημο γεγονός για οποιαδήποτε ομάδα» ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή του «δικεφάλου» της Θεσσαλονίκης.

Και συνέχισε: «Ξεκινήσαμε το παιχνίδι αρκετά καλά στα πρώτα 3 λεπτά αλλά σταματήσαμε εκεί. Όταν η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι προσπαθούσαμε να πετύχουμε καλάθι ανορθόδοξα, έξω από τα 6.25, δεν γυρνούσαμε την μπάλα και δεν σουτάραμε με καλές επιλογές. Συζητήσαμε στο ημίχρονο, είδαμε τις αδυναμίες μας, είπαμε ότι πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι, πώς να μεταφέρουμε τη μπάλα από τη μια στην άλλη ρακέτα, με αποτέλεσμα στη διάρκεια του παιχνιδιού να βρούμε τα σουτ και να έχουμε ποσοστά έξω από 6.25.

Κρατάμε από το παιχνίδι ότι δείξαμε χαρακτήρα, είχαμε επιμονή και ότι παρόλο που ήμασταν πίσω στο σκορ, χωρίς κόσμο, ίσως και πιο αγχωμένοι από την ΑΕΚ είχαμε καθαρό μυαλό και φτάσαμε στη νίκη». Και πρόσθεσε: «Είχαμε προβλήματα μέχρι τελευταία στιγμή Τον Παπαδόπουλο τον κατεβάσαμε γιατί και ο Χελιγουελ ήταν αμφίβολος Ο Γκρέγκορι δεν έπαιξε ενώ ο Καλαϊτζίδης ήταν τρεις εβδομάδες έξω». Όσο για την ΑΕΚ, υπογράμμισε: «Εύχομαι η ΑΕΚ να βρει το δρόμο της είναι ιστορική ομάδα, θέλουμε ένα υγιές πρωτάθλημα απ΄ όλες τις απόψεις. Αυτοί που βρίσκονται ψηλά να φροντίσουν να πραγματοποιηθεί όχι η δική μου ευχή, αλλά η ευχή όλων μας».

Ντρόμπνιακ: «Δύσκολο να παίζεις χωρίς φιλάθλους»

Ο Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ από την πλευρά του δήλωσε: «Είναι πολύ περίεργο και δύσκολο παιχνίδι για μας. Χωρίς τους φιλάθλους δημιούργησε μειονέκτημα για μας και αυτό μεταφράστηκε στη διαφορά που πήρε η ΑΕΚ. Στα αποδυτήρια αντιληφθήκαμε τι συμβαίνει, είδαμε ότι έπρεπε να παίξουμε πιο σκληρά, να μοιράσουμε μπάλα και το καταφέραμε. Ίσως επειδή ήμασταν μαθημένοι να παίζουμε μπροστά σε πολύ κόσμο, γι' αυτό δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στο πρώτο ημίχρονο. Θα δούμε ξανά το παιχνίδι για να καταλάβουμε τι έφταιξε».

Δεκάλεπτα: 11-18, 27-37, 49-52, 77-69

Π.Α.Ο.Κ. (Μαρκόπουλος): Μονρό 19 (5), Καυκής, Δεμερτζής, Ταπούτος 17 (1), Χέλιουελ, Τσιάρας 2, Μιλισάβλιεβιτς 15 (2), Καλαϊτζίδης, Παπαδόπουλος 5, Γιαννακίδης, Ντρόμπνιακ 12 (1), Γκετσέφσκι 7 (1)

ΑΕΚ (Ζιάκας): Μαρίνος, Γκριν 17 (1), Νικολαΐδης 17 (3), Μελς, Μακ 12 (2), Παπαντωνίου 3 (1), Γέρεμιτς, Καλλινικίδης 4, Τουντζιαράκης 6, Φράνσις 10

 

Διαβάστε ακόμη...