Αυτόχειρας...

Ο Δικέφαλος αν και προηγούταν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού κατάφερε να χάσει με 68-71, μένοντας πίσω στη βαθμολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος...
Αυτόχειρας...

Ο Δικέφαλος αν και προηγούταν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού κατάφερε να χάσει με71 - 68, μένοντας πίσω στη βαθμολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος...

Ένα πολύ δυνατό παιχνίδι έγινε στο κλειστό του περιστερίου. Η ομάδα μας ήθελε τη νίκη για να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της για το 2010 και σε συνδυασμό με τις 3 συνεχόμενες νίκες να συνεχίσει την αναρρίχηση της στην βαθμολογία. Η απουσία του Λάζαρου Παπαδόπουλου που ταλαιπωρείται από θλάση, αποδυνάμωσε την ομάδα μας κάτω από την ρακέτα και έμελε να αποδειχτεί καθοριστική.

Το 1ο ημίχρονο ξεκίνησε με την ομάδα μας να παίζει πολύ καλή άμυνα και να περιορίζει τις 2 από τις 3 επιθετικές αιχμές του Περιστερίου. Οι οδηγίες του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν να περάσει η μπάλα μέσα στο ζωγραφιστό, ούτως ώστε να φορτωθεί με φάουλ ο Άρνολντ και να χάσει το περιστέρι την μόνη ποιοτική της λύση μέσα στη ρακέτα. Δυστυχώς για την ομάδα μας, αυτό οδήγησε τους γηπεδούχους σε προσπάθειες 3 πόντων που ήταν εύστοχες αφού τελείωσαν το παιχνίδι με 37% τη στιγμή που εμείς είχαμε 55% στις βολές.

Το ξεκίνημα της 3ης περιόδου μας βρήκε να παίζουμε ακόμα καλύτερη άμυνα και να φτάνουμε την υπέρ μας διαφορά έως και 10 πόντους, με τους Περιστεριώτες να εγκλωβίζονται στην αμυντική λειτουργία της ομάδας μας και να μένουν για 5,5 λεπτά άποντοι. Κάπου εκεί ξύπνησε ο Φεζόν που με συνεχόμενους πόντους έβαλε και πάλι την ομάδα του Περιστερίου στο παιχνίδι με το δεκάλεπτο να κλείνει με την ομάδα μας να προηγείται με 51-53. Από τα στιγμιότυπα του παιχνιδιού η ολιγόλεπτη διακοπή σε μια φάση που υπήρξε διχογνωμία, αφού το τρίποντο που επιχείρησε ο Ταπούτος στην λήξη των 24 δευτερολέπτων, ακόμα και στα ριπλέι δεν φάνηκε ξεκάθαρα αν βρήκε στη στεφάνη ή όχι.

Το 4ο δεκάλεπτο είναι αυτό που έχει στερήσει από τον ΠΑΟΚ φέτος κάποιες νίκες και έτσι οι παίκτες μας έπρεπε να παραμείνουν προσηλωμένοι στον στόχο που δεν ήταν άλλος από τη νίκη. Αρχικά ‘'κερδίσαμε'' το 4ο φάουλ του Φεζόν και στη συνέχεια πήραμε ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ. Και ενώ όλα έδειχναν να πηγαίνουν εντός σχεδίου ο σέντερ του Περιστερίου θυμήθηκε να ξυπνήσει. 10 πόντοι και αρκετά ριμπάουντ για τον αμερικανό με τα περισσότερα εξ αυτών επιθετικά που όχι απλά έφεραν το παιχνίδι στα ίσια αλλά έβαλαν και τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ. Οι παίκτες μας κλήθηκαν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού, με τα ευτράπελα να συνεχίζονται αφού δεν υπήρχε χρονόμετρο στο καλάθι όπου η ομάδα μας αμυνόταν με αποτέλεσμα μια νέα ολιγόλεπτη διακοπή. Αυτή η διακοπή μόνο καλό μας έκανε αφού έβγαλε εκτός ρυθμού τους γηπεδούχους που έχασαν 3 από τις 4 βολές που κέρδισαν δίνοντας μας την ευκαιρία να πάρουμε κάτι, αλλά 2 λάθη του Μιλισάβλιεβιτς και 1 του Ταπούτου δε μας έδωσαν την δυνατότητα να ολοκληρώσουμε επίθεση και έτσι το παιχνίδι έλειξε 71-68.

Ο προπονητής της ομάδας μας δήλωσε: "Κλωτσήσαμε τη καρδάρα με το γάλα στο τέλος, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε. Δεν κρατήσαμε αυτό που είχαμε κάνει μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο. Ήταν δύσκολο ματς. Είχαμε πολλά προβλήματα στην προετοιμασία με μείον πέντε παίκτες, από τους οποίους οι δυο έμειναν στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Έγιναν όμως αδικαιολόγητα λάθη από παίκτες που θεωρούνται έμπειροι".

Όσο για το γεγονός ότι η ομάδα του δεν μπορεί να "καθαρίσει" νωρίς τα ματς, ξεκαθάρισε: "Δεν υπάρχει η ανάλογη συνοχή που πρέπει. Έχουμε αλλάξει το ρόστερ αρκετές φορές στο τέλος με συνέπεια να μην υπάρχει καλή διαχείριση του σκορ", ενώ τέλος... διόρθωσε τον Βαγγέλη Μάντζαρη που μίλησε για μεγαλύτερο μπάτζετ του ΠΑΟΚ λέγοντας: "Μην βάζετε και... στοίχημα".

Τέλος, ο Γιάννης Δεμερτζής τόνισε: "Είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Ελέγχαμε στη πιο μεγάλη διάρκεια το ρυθμό του αγώνα. Υπάρχει μεγάλη πικρία. Δεν κρίθηκε το ματς στα τελευταία δυο λεπτά, αλλά στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου όταν δεν καταφέραμε να κρατήσουμε την υπέρ μας διαφορά".

***Τραγική η διαιτησία σε ακόμα ένα παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος, με την τριάδα να αδικεί και τις 2 ομάδες. Πολλά τα λάθη, ανάποδα σφυρίγματα και αρκετές οι φορές που οι διαιτητές έχαναν τις φάσεις. Αξιοσημείωτο το κόψιμο του Γκετσέφσκι σε αιφνιδιασμό του Περιστερίου που χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ. Δεν ξέρω αν υπάρχει λύση και ποια είναι αυτή, αλλά όταν τα διαιτητικά λάθη στερούν από τον θεατή το θέαμα αλλά και το δικαίωμα σε μια από τις δυο ομάδες που αγωνίζονται να διεκδικήσει την νίκη, τα γήπεδα είναι λογικό να είναι άδεια και τα παράπονα από τις ομάδες πολλά.

***Πιστεύαμε ότι αν κόψουμε επιθετικά την αμερικανική τριπλέτα του Περιστερίου θα έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε το ματς και βρήκαμε το πρόβλημα από τον Παπανικολόπουλο που με 4/5 τρίποντα και 13 πόντους συνολικά έδωσε τεράστιο στήριγμα στην ομάδα του.

***Συνηθίσαμε να βλέπουμε την ομάδα μας να σκοράρει με όλους τους παίκτες της, αλλά σήμερα μόλις 6 έδωσαν επιθετικές λύσεις με τον Κρις Μονρόε να είναι και πάλι 1ος σκόρερ με 19 πόντους.

Tα δεκάλεπτα: 17-20, 36-36, 51-53, 71-68

Περιστέρι (Σκουρτόπουλος): Χάμοντς 11 (1), Φάιζον 16 (2), Παπανικολόπουλος 13 (4), Βαγγέλης Μάντζαρης 2, Μάικλ Μπράμος 3 (1), Σπένσερ Νέλσον, Αντώνης Μάντζαρης, Δεληγιάννης, Ουίλκινσον 4, Τσιάκος 7, Άρνολντ 15 (1)

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μονρό 19 (3), Καυκής 2, Γκρέγκορι 13 (1), Ταπούτος 10, Καλλές, Τσιάρας, Μιλισάβλιεβιτς 2, Χέλιουελ, Δεμερτζής, Γιαννακίδης, Ντρόμπνιακ 4, Γκετσέφσκι 18 (2)

Στο επόμενο παιχνίδι στο παλατάκι η ομάδα πρέπει να κερδίσει και να παραμείνει εντός στόχου που είναι η 6άδα και εμείς θα είμαστε εκεί για να τη βοηθήσουμε.

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ...
Με τιμή
Ρούμε

Διαβάστε ακόμη...