Στα Τρίκαλα για το 2 στα 2

Μετά το βασιλικό "κάρφωμα" στο βόλεϊ και την Χριστουγεννιάτικη πεντοζάλη στο ποδόσφαιρο, ο μπασκετικός Π.Α.Ο.Κ. έχει δύσκολη έξοδο στα Τρίκαλα.
Στα Τρίκαλα για το 2 στα 2
Δύσκολο όσο και επικίνδυνο το παιχνίδι απέναντι στα Τρίκαλα με την ομάδα να στερείται και την παρουσία ΠΑΟΚτσήδων από τη Βόρεια Ελλάδα αφού η κατάσταση με τα κλειστά Τέμπη έχει ‘'κόψει'' την Ελλάδα στα 2.

Τα Τρίκαλα έχουν ποιοτική ομάδα δείγμα της οποίας πήραμε 2 φόρες φετός. Αρχικά σε φιλικό και στη συνέχεια στο μεταξύ μας παιχνίδι για το θεσμό του κυπέλλου στο παλατάκι. Φέρνοντας στη μνήμη μας το πρόσφατο από τα μεταξύ μας παιχνίδι, θα θυμηθούμε ότι η ομάδα μας μπροστά σε λίγο κόσμο δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη, η οποία ήρθε στο τελευταίο λεπτό. Ηγετική ήταν η εμφάνιση του Ντρόμπνιακ που τελείωσε το ματς με 34 πόντους, με τους Μονρό και Γκρέγκορι να βοηθούν στο σκοράρισμα.

Η πραγματικότητα λέει, βέβαια, ότι σε εκείνο το χρονικό σημείο μιλούσαμε για έναν Π.Α.Ο.Κ. που είχε αρχίσει να φτιάχνεται. Όχι πως τώρα η ομάδα φτιάχτηκε στο 100%, αλλά σίγουρα είναι πιο έτοιμη και πιο δυνατή αφού η προσθήκη του Λάζαρου Παπαδόπουλου και του Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς δίνουν άλλη ποιότητα στην ομάδα. Προσθήκη έκαναν αυτές τις μέρες και τα Τρίκαλα προχωρώντας στην απόκτηση του Μαρκ Ντίκελ, γνωστού από την περσινή του θητεία και πάλι στα Τρίκαλα.

Την περασμένη εβδομάδα η ομάδα έκανε το πρώτο βήμα ανάκαμψης μετά τα συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια που η ατυχία και η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στα τελευταία λεπτά της στέρησαν και κάποιες νίκες. Σήμερα η ομάδα πρέπει να συνεχίσει. Η αναρρίχηση προς την κορυφή της βαθμολογίας και η είσοδος στην 4άδα, απαιτεί να μην πεταχτούν βαθμοί, ειδικά απέναντι σε αντίπαλους όπως τα Τρίκαλα, που ναι μεν είναι επικίνδυνη ομάδα, αλλά δεν έχει σε καμία περίπτωση το ειδικό βάρος που έχει η φανέλα του Π.Α.Ο.Κ. πόσο μάλλον όταν την φοράνε πολύ καλοί και ποιοτικοί παίκτες.

Ο προπονητής της ομάδας μας Σούλης Μαρκόπουλος δεν έχει να πονοκεφαλιάζει για απουσίες αφού η ομάδα θα εμφανιστεί με όλα τα όπλα στη φαρέτρα της, ενώ σε δηλώσεις του κατέστησε την προσοχή στους παίκτες της ομάδας λέγοντας: «Τα Τρίκαλα έχουν και δυνατή έδρα, αλλά και καλό ρόστερ, με παίκτες που είναι ικανοί να φέρουν οποιοδήποτε αποτέλεσμα στην έδρα τους, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι απέναντι σε ισχυρές ομάδες έδειξαν χαρακτήρα. Είχαν και 2-3 άσχημα αποτέλεσμα, αλλά το παιχνίδι είναι δύσκολο για τον Π.Α.Ο.Κ. και για να κερδίσουμε θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά του αγώνα και να μην δώσουμε ευκαιρίες στον αντίπαλο να αναπτύξει το δικό του παιχνίδι. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και να πάμε το παιχνίδι εκεί που θα έχουμε υπεροχή. Έχουμε παίξει ήδη δύο φορές αυτή τη σεζόν με τα Τρίκαλα (σ.σ. φιλικό και νίκη-πρόκριση στο κύπελλο) και νομίζω ότι ακόμη κι αν έχουν γίνει αλλαγές στο παιχνίδι, τα χαρακτηριστικά των παικτών δεν αλλοιώνονται και οι δύο ομάδες νομίζω ότι ξέρουν η μία την άλλη. Από εκεί και πέρα οι ομάδες έχουν και νέα πρόσωπα κι αυτό ίσως παίξει ένα ρόλο, αλλά αυτό θα το δούμε στο γήπεδο».

Η νίκη θεωρώ πως είναι επιτακτική και για την παρουσία του κόσμου στα από δω και πέρα παιχνίδια της ομάδας στο Παλατάκι. Η καλή εμφάνιση της προηγούμενης βδομάδας σε συνδυασμό με την απόκτηση του Μιλισάβλιεβιτς, θα είναι μια σπίθα και για τους πλέον διστακτικούς και με την παρουσία τους στο γήπεδο να βοηθήσουν την ομάδα.

Εύχομαι να έχουμε ένα εύκολο απόγευμα και σήμερα στις 4:00μ.μ. στο κλειστό των Τρικάλων, να κατακτήσουμε τη νίκη για να κλείσει το προτελευταίο Σαββατοκυριακό του χρόνου με το χαμόγελο σχηματισμένο στα χείλη μας.
Ο Π.Α.Ο.Κ. ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ...

Με τιμή, Roume

Διαβάστε ακόμη...