«Μείναμε όρθιοι και είμαστε περήφανοι που είμαστε μέλη του ΠΑΟΚ»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, δε μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του στη συνέντευξη Τύπου, σταματώντας δύο φορές της διαδικασία.
«Μείναμε όρθιοι και είμαστε περήφανοι που είμαστε μέλη του ΠΑΟΚ»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ήταν συντετριμμένος από την κατάσταση που βίωσε όλη τη σεζόν και «ξέσπασε» σήμερα, με τους παρευρισκόμενους, ανάμεσα τους παίκτες και συνεργάτες του, να τον χειροκροτούν μετά το τέλος.

Στην αρχική του τοποθέτηση είπε:

«Σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για όλους στην ομάδα. Δεν έχω να πω πράγματα για το παιχνίδι δεν υπάρχει λόγος. Θα σας πω αυτά που είπα στους παίκτες μας. Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ειδικά μετά τον Φλεβάρη για να φτάσουμε ως εδώ. Είναι σαν να έχει πάρει τίτλο ο ΠΑΟΚ το ότι σήμερα υπήρχε μια κανονική ομάδα και σήμερα πάλεψε. Είναι ένα τεράστιο επίτευγμα που μόνο όσοι έχουν ζήσει κάτι τέτοιο μπορούν να το καταλάβουν. Όλοι εμείς είμαστε πολύ περήφανοι που καταφέραμε και μείναμε όρθιοι. Είχαμε το πνεύμα και τη στάση που αξίζει σε μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια αυτά τα παιδιά αυτούς τους χαρακτήρες που έμειναν ως το τέλος. Αυτοί οι παίκτες μπορεί να μην σήκωσαν έναν τίτλο, αλλά φτάσαμε κοντά ακόμα και στο να σηκώσουμε έναν τίτλο πάρα τις συνθήκες. Αυτά τα παιδιά πλέον είναι μέρος της ιστορίας του ΠΑΟΚ.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και όλο το τιμ. Έχω να πω μόνο καλά λόγια για όλους τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Να πω μόνο ότι ήταν πολύ μεγάλη τιμή για μένα που επιλέχτηκαν από τους ανθρώπους αυτούς να είμαι προπονητής στον ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε πολλά παραπάνω πράγματα. Αυτό με στενοχωρεί ότι δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Για μένα όλα τα άλλα είναι δευτερεύον θέμα. Πρέπει να υπάρχει μια συσπείρωση όχι στο θέμα ευθυνών αλλά στηρίξτε το σύλλογο. Εγώ δεν σηκώνω κουβέντα για όποιον είναι εδώ μέσα. Είναι όλοι τίμιοι ειλικρινείς και εργασιομανείς. Δεν θα επεκταθώ αλλά όποιος στηρίζει αλλά, εξυπηρετεί αλλά συμφέροντα. Άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον Μπάνε και όλη τη διοίκηση που με εμπιστεύτηκαν».

Για το κίνητρο που βρήκε και παρέμεινε στην ομάδα:

«Με είχε ρωτήσει κάποιος αν θα μείνω η αν θα φύγω. Εγώ όταν υπογράφω κάτι το τηρώ ως το τέλος. Το κίνητρο μου ήταν μεγάλο γιατί πάρα τις δυσκολίες πίστεψα πάρα πολύ σε αυτή την ομάδα, πάντα ήλπιζα ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί κάποια λύση όχι της στιγμής και θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που είχαμε στο μυαλό μας. Η ομάδα κατάφερε μέχρι το Φλεβάρη να είναι μέσα στους στόχους της. Από εκεί και πέρα όλα άλλαξαν. Είναι δύσκολο να κρατήσεις μια ομάδα. Όσο υπήρχαν άνθρωποι που στηρίζουν μέσα στην ομάδα που εγώ τους σέβομαι δεν θα μπορούσα να φύγω».

Για το αν μπορεί να κάνει έναν απολογισμό τώρα:

«Δεν έχει σημασία τι πιστεύω και τι μπορεί να συμβεί. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνω απολογισμό του τι πετύχαμε και τι όχι. Πρέπει να μας δοθεί χρόνος να ελέγξουμε τα συναισθήματα μας, να δούμε το προσωπικό μας μέλλον, να σκεφθούμε τι είναι καλύτερο για μας. Μακάρι αυτό το πρόβλημα που δημιουργήθηκε φέτος να είναι η αρχή για να βρεθεί μια λύση. Για μένα είναι πολύ νωρίς να πάρω αποφάσεις».

Για τις δηλώσεις του και παλιότερα για το ποιοι εξυπηρετούν συμφέροντα:

«Θα σας πω ότι αναγκάστηκα φέτος να πάρω θέση, να παρουσιάσω το πρόβλημα και να εκτεθώ πάρα πολύ. Εμένα η δουλειά μου είναι μέσα στο γήπεδο. Εγώ δεν είμαι αυτός που θα ρίξω λάδι στη φωτιά. Καταρχήν δεν είναι αρμοδιότητα μου και κατά δεύτερον θα ήθελα όλοι να συμβάλουν για να βρεθεί λύση. Είπα κάποια πράγματα που αφορούν τα ηγετικά μέλη της ομάδας αλλά η άποψη μου είναι αυτή.

Για το χειροκρότημα του κόσμο και τι νιώθει ότι αφήνει πίσω:

Τον Μάιο του 17 όταν έκατσα εδώ είχε παραπάνω κόσμο απέναντι μου. Όταν βγήκα από την αίθουσα σκέφτηκα ότι μάλλον δεν κάνω για εδώ. Την ένιωσα την αμφισβήτηση αλλά αυτό ήταν και μεγάλο κίνητρο για μένα να αποδείξω ότι μπορώ. Το είπα και στα παιδιά ότι αυτό το χειροκρότημα δεν ανταλλάσσεται με κανένα τρόπαιο. Ο ΠΑΟΚ έχει σοβαρό μπασκετικό κοινό που μπορεί να προσφέρει. Ευχαριστώ πολύ όλους αυτούς τους ανθρώπους. Δεν θέλω να κάνω ακόμα απολογισμό γιατί αυτή η χρονιά περιλαμβάνει 2 πράγματα την ομάδα μέχρι τον Φλεβάρη και την ομάδα μετά. Δεν είναι δίκαιο να κάνω απολογισμό τώρα. Θεωρώ ότι κάναμε τεράστια προσπάθεια, δώσαμε το εκατό τις εκατό και νιώθω καλά με τον εαυτό μου».

Διαβάστε ακόμη...