"Οι παίκτες είναι άξιοι θαυμασμού"

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ για το εξαιρετικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ και την πολύ καλή πορεία της ομάδας από το ξεκίνημα της σεζόν.
"Οι παίκτες είναι άξιοι θαυμασμού"

«Όπως είχα πει, ήταν ένα παιχνίδι μεγάλων απαιτήσεων. Ελέγξαμε το παιχνίδι για σχεδόν 40 λεπτά. Θεωρώ ότι το ξεκίνημά μας στην άμυνα ήταν το πιο σημαντικό κομμάτι κι έδειξε τον τρόπο με τον οποίον θέλαμε να επιβληθούμε. Η άμυνα του Κόνιαρη στον Theodore έβγαλε εκτός ρυθμού την ΑΕΚ,. Ελέγξαμε την άμυνα, είχαμε πολλές συνεργασίες στην επίθεση και σκοράραμε πολλούς πόντους. Είναι μια σπουδαία νίκη, ειδικά απέναντι σ' έναν αντίπαλο όπως είναι η ΑΕΚ η οποία κατά την γνώμη μου είναι το ένα από τα δύο φαβορί για την κατάκτηση του BCL, ειδικά μετά τις τελευταίες προσθήκες που έκανε. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες οι οποίοι δεν είναι απλά άξιου σεβασμού, αλλά άξιοι θαυμασμού για τον τρόπο που παίζουν, προπονούνται και συμπεριφέρονται. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο παιχνίδι για το Basketball Champions League και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να δείχνουμε καλό πρόσωπο και να κερδίζουμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε αλλά θεωρώ ότι κι εμείς τους δίνουμε το έναυσμα να χαρεί. Γενικά, το τμήμα μπάσκετ κάνει περήφανο κάθε φίλαθλο του ΠΑΟΚ».

Για τις περισσότερες βολές της ΑΕΚ: «Πρέπει να επικεντρωθούμε σε πράγματα που μπορούμε να τα ελέγξουμε. Είχαμε βάλει κάποιους στόχους στο παιχνίδι, ειδικά στην άμυνα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν τους εκτελέσαμε. Παραδείγματος χάρη, ο Ξανθόπουλος έδωσε 10 τελικές πάσες σε 16 λεπτά. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Σε γενικές γραμμές, αν με ρωτάτε για τη διαιτησία, μπορεί να είχαν διαφορά οι δύο ομάδες στις βολές, αλλά ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για τους διαιτητές. Εμείς πρέπει να στεκόμαστε στα λάθη τα δικά μας, τα οποία έδωσαν εύκολους πόντους στην ΑΕΚ».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη χωρίς να είναι σε καλή μέρα ο Phil Goss: «Έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι έχουμε λύσεις. Ο Goss είναι o ηγέτης μας, αλλά η ομάδα έχει ποιότητα και προσωπικότητα. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι όπου εκτός από το σκορ πρέπει να κάνεις κι άλλα πράγματα. Είχαμε πολύ μεγάλη επιθυμία, φαίνεται από τις οχτώ τάπες, απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλη αθλητικότητα. Υπάρχουν κι άλλοι τομείς που δίνουνε τη δυνατότητα στους παίκτες μου να διακριθούν. Ο Κόνιαρης έπαιξε μόλις 13 λεπτά γιατί ξόδεψε ενέργεια και φάουλ στον Theodore. Έτσι προσπαθούμε να εμπνεύσουμε τους παίκτες μας. Είναι ευχάριστο το ότι υπάρχουν παίκτες πρωταγωνιστές».

Για το αν φοβάται ότι μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει κι άλλες απώλειες: «Δεν θέλω να φανεί εγωιστικό αλλά γενικά δεν φοβάμαι. Δουλεύουμε, είμαστε εδώ, είμαστε υπεύθυνοι και πολύ ειλικρινείς στις σχέσεις μας. Είμαστε ανταγωνιστικοί και θεωρώ είτε οι παίκτες, είτε εγώ, είτε ο σύλλογος, δεν έχουμε λόγο να φοβηθούμε. Η ομάδα έχει κινητοποιηθεί και πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση».

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης κάποιου παίκτη: «Στον επαγγελματικό αθλητισμό, είτε πάνε καλά τα πράγματα είτε όχι, υπάρχουν αλλαγές. Εμείς είμαστε σε μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μια ειλικρινής σχέση μεταξύ μας. Οι παίκτες και όλοι μας βρίσκουμε μεγάλο κίνητρο από αυτό που παρουσιάζουμε. Ότι συμβεί στην ομάδα, θεωρώ ότι έχει τη δυναμική για να παρουσιάσει καλή εικόνα βάσει και των κενών που υπάρχουν. Θεωρώ ότι υπάρχει καλή επικοινωνία και θα μπορέσουμε να καλύψουμε ότι κενό υπάρχει μέσα από την ομαδική λειτουργία».

Για τους William Hatcher και Milenko Tepic: «Η επιλογή του Hatcher δεν έγινε τυχαία ούτε αυτή του Tepic. Θυμάμαι ότι υπήρχαν αμφιβολίες για το αν θα ταίριαζε ο Hatcher με τον Goss, για τον Tepic ότι ήταν παλαίμαχος και έχει πάρει σύνταξη. Είναι δύο παιδιά τα οποία έχουν περάσει από την ομάδα, ξέρουν τις καταστάσεις, έχουν προσωπικότητα και ήθος και δεν μου προκαλεί εντύπωση η απόδοση τους. Ο χαρακτήρας και η ποιότητα ως παίκτες αλλά και ως άνθρωποι είναι ο βασικός λόγος της εικόνας που παρουσιάζει η ομάδα στο γήπεδο».

Διαβάστε ακόμη...