«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια»

Στην προσπάθεια της ομάδας του στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό για την 9η αγωνιστική της betshop Basket League.
«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια»

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη δίκαιη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχαμε καλό ρυθμό στην επίθεσή μας και στην εκτέλεση, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να δημιουργήσει μία σημαντική διαφορά. Αντιδράσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, κάναμε μία πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια με καλό ρυθμό στην επίθεσή μας και αποτελεσματικότητα. Καταφέραμε μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια να κλείσουμε τη διαφορά μέχρι τους 7 πόντους, αλλά ο Παναθηναϊκός στο τέλος με προσωπικές φάσεις και μεγάλα σουτ έβρισκε λύσεις και δεν μας άφησε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω από το σημερινό παιχνίδι. Τα παιδιά έκαναν μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, αλλά χρειάζεται να κάνεις πάρα πολλά πράγματα για να κερδίσεις τον Παναθηναϊκό και ταυτόχρονα αυτός να μην βρίσκεται σε καλή μέρα. Σήμερα συνέβη το εντελώς αντίθετο. Εμείς έχουμε πλέον μπροστά μας το παιχνίδι με την Bonn για το Basketball Champions League. Καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό».

Για το γεγονός ότι ο Αντώνης Κόνιαρης έμεινε στο παρκέ με 4 φάουλ με συνέπεια να αποβληθεί: «Έμεινε γιατί χρειαζόμασταν έναν παίκτη να πιέζει τον Νικ Καλάθη, προκειμένου να μην επιτρέψουμε στον Παναθηναϊκό να έχει τον ρυθμό που είχε στο πρώτο ημίχρονο. Ξόδεψε ένα ανούσιο φάουλ και για αυτό τον λόγο βγήκε από το παιχνίδι.

Για τη διαφορά της εικόνας της ομάδας από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο: «Νομίζω ήμασταν πολύ διστακτικοί στις αποφάσεις μας στο πρώτο ημίχρονο. Σκεφτόμασταν και εκτελούσαμε αργά και έτσι δεν είχαμε κίνηση, δημιουργία και μείναμε τους 31 πόντους. Στο δεύτερο μέρος πιστέψαμε λίγο παραπάνω σε αυτό που θέλαμε να κάνουμε, είχαμε μεγαλύτερη διάθεση και καλύτερη στόχευση στην επίθεσή μας και για αυτό τον λόγο είχαμε καλύτερη εικόνα».

Για το πώς προσπάθησε να περιορίσει τα τρίποντα του Παναθηναϊκού: «Με τέτοιους αντιπάλους, θεωρώ ότι πρέπει να ρισκάρεις κάποια πράγματα. Να δώσεις κάτι παραπάνω. Εμείς δεχθήκαμε συνεχόμενα τρίποντα, τόσο σε οργανωμένη επίθεση όσο και στον αιφνιδιασμό με αποτέλεσμα να ανοίξει η ψαλίδα της διαφοράς. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε την κατεύθυνση της άμυνας μας, παίζοντας πιο προσωπική άμυνα με λιγότερες βοήθειες. Όπως είδατε, όμως, κάθε φορά που προσπαθούσαμε να κάνουμε κάτι, η ποιότητα ορισμένων παικτών του Παναθηναϊκού είναι πάρα πολύ μεγάλη και με προσωπικές φάσεις σε κάποια κρίσιμα σημεία, οι Keith Langford και Νίκος Παππάς έδωσαν λύσεις.

Για το τι έμαθε σήμερα ο ΠΑΟΚ από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Δεν νομίζω ότι μας έκανε πολύ σοφότερους ο σημερινός αγώνας. Κατά την άποψη μου, η διαφορά του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού με τις υπόλοιπες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος είναι τεράστια σε όλα τα επίπεδα. Η ποιότητα του Παναθηναϊκού είναι πολύ μεγάλη, η απόσταση των δύο ομάδων χαοτική, οπότε δεν νομίζω ότι γίναμε σε κάτι σοφότεροι.

Για το τι κρατάει ο ΠΑΟΚ από το σημερινό παιχνίδι: «Παίξαμε λίγο πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά, χωρίς δισταγμό στην σκέψη. Πιστέψαμε λίγο παραπάνω ότι δίνοντας το 100% και κάνοντας τα πάντα με ακρίβεια, μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι. Δεν μου αρέσει να το θέτω αυτό, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κερδίσαμε το παιχνίδι, αλλά η διαφορά ήταν μεγάλη από το πρώτο μέρος. Πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί, λιγότερο φοβισμένοι.

Για τις διαφορές στο παιχνίδι του Παναθηναϊκό με τον Ολυμπιακό εν όψει του αγώνα της 30ης Δεκεμβρίου με τον Ολυμπιακό: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια πάρα πολύ αθλητική ομάδα για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος, με πιο έντονο το στοιχείο της προσωπικότητας. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να βρει έναν ρυθμό μέσω του καινούριου προπονητή. Είναι πιο ομαδική η κατάσταση. Είναι ομάδες διαφορετικού επιπέδου από το δικό μας. Πρέπει να έχουμε τεράστια συγκέντρωση, να εκτελέσουμε τα πάντα με ακρίβεια και από εκεί και πέρα είναι και θέμα δικό τους, κατά πόσο θα σκοράρουν».

Για τον Milenko Tepic: «Έχει να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα από την προηγούμενη Δευτέρα. Έκανε κάποια προσπάθεια να αγωνιστεί στον αγώνα με τη Venezia, αλλά σε αυτά τα 2-3 λεπτά που αγωνίστηκε ένιωσε νέες ενοχλήσεις και η κατάστασή στου επιδεινώθηκε. Επειδή το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό απαιτεί πολλές σωματικές επαφές, αποφασίσαμε πριν από το παιχνίδι να μην τον χρησιμοποιήσουμε. Θα είναι μαζί μας στη Γερμανία. Αν προπονηθεί κανονικά αύριο, την Τρίτη θα είναι διαθέσιμος, αν όχι, για ένα ακόμα παιχνίδι θα έχουμε τη σημαντική έλλειψη του Τepic, η οποία σε συνδυασμό με αυτή του Mαργαρίτη, μας δημιουργεί μεγάλα προβλήματα».

Για τον αγώνα με την Bonn σε συνδυασμό με το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Πανιώνιο: «Έχουμε πολύ λίγο χρόνο να οργανώσουμε και ετοιμάσουμε το παιχνίδι τακτικά. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα και να καταφέρουμε να παίξουμε καλή προσωπική άμυνα σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός. Οι ισορροπίες στον όμιλο είναι λεπτές. Δεν μας λένε κάτι οι 5 συνεχόμενες νίκες. Έχουμε άλλα 6 ματς και εμείς χρειαζόμαστε τουλάχιστον 8 νίκες για να διεκδικήσουμε την πρόκριση! Δεν έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε παιχνίδια ή διοργανώσεις».

Για τον Malik Pope: «Συνεχίζει κανονικά στην ομάδα. Δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσει μέχρι τέλους. Εδώ δεν ξέρουμε αν θα είμαστε εμείς...»

Διαβάστε ακόμη...