«Είχαμε τον έλεγχο και καλές επιλογές στην επίθεση»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με το Λαύριο για την 8η αγωνιστική της betshop Basket League.
«Είχαμε τον έλεγχο και καλές επιλογές στην επίθεση»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο κυριάρχησε ο ΠΑΟΚ στον σημερινό αγώνα, αλλά και για τον αγώνα με τη Reyer Venezia που ακολουθεί για την 8η αγωνιστική του Basketball Champions League.

«Κάναμε ένα κακό δεύτερο δεκάλεπτο στην άμυνα. Αφήσαμε το Λαύριο να πάρει ελεύθερα σουτ με τους καλούς του σουτέρ. Τους δώσαμε το δικαίωμα να επιστρέψουν στο παιχνίδι και να αποκτήσουν ψυχολογία. Στο υπόλοιπο διάστημα, όμως, είχαμε πλήρως τον έλεγχο, μέσα από την άμυνά μας και τις σταθερά καλές επιλογές μας στην επίθεση. Αν είχαμε ευστοχήσει στις αρκετές χαμένες βολές που είχαμε και στα ανοιχτά σουτ που είχαμε, ίσως να μπορούσαμε να κερδίσουμε λίγο πιο εύκολα».

Για το πώς αντέδρασε η ομάδα μετά τη διακοπή: «Ο ρυθμός είναι σημαντικός. Εμείς είχαμε καλό ρυθμό πριν τη διακοπή. Είχαμε πάρα πολλές απουσίες αυτές τις 15 μέρες και δεν καταφέραμε να δουλέψουμε με τον τρόπο που θέλαμε και συζητήσαμε με τα παιδιά ότι ο μόνος τρόπος για να βρούμε λύσεις, ήταν να είμαστε δυνατοί, σκληροί και πειθαρχημένοι στην άμυνά μας. Το κάναμε στο ξεκίνημα, κρατήσαμε το Λαύριο για 6-7 λεπτά χωρίς σκορ και γενικά μέσα από την άμυνά μας βρήκαμε το ρυθμό μας. Παρ'όλα αυτά είχαμε πολλές άστοχες βολές, πολλά ελεύθερα άστοχα σουτ, στοιχεία που έδειξαν ότι μας επηρέασε η έλλειψη ρυθμού».

Για τις λύσεις ανάγκης στη θέση «4»: «Προσπαθούμε μέσα από το ρόστερ μας να βρούμε λύσεις αξιοποιώντας τους αρκετούς παίκτες που έχουμε. Θεωρώ ότι τόσο ο Milenko Tepic, όσο και ο Jamal Jones προσπαθούν να παίξουν σε μια θέση που δεν έχουν μάθει να παίζουν. Δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και δεν είναι εύκολο για αυτούς. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να καλύψουμε το κενό μέχρι να επιστρέψει ο Βαγγέλης Μαργαρίτης.

Για τον αγώνα με τη Reyer Venezia που ακολουθεί: «Θα έλεγα ότι είναι ένα κομβικό παιχνίδι. Παίζουμε κόντρα σε μια εξαιρετική ομάδα, ενώ προερχόμαστε από μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Iberostar Tenerife. Έχω την αίσθηση ότι πιθανή νίκη μας, θα μας ανοίξει πραγματικά τον δρόμο προς την πρόκριση. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο και ενδιαφέρον παιχνίδι. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε την στήριξη του κόσμου, που είδαμε πόσο σημαντική είναι για εμάς στο ματς με τον Άρη. Έχουμε μεγάλη δυναμική όταν έρχεται κόσμος στο γήπεδο. Θα χρειαστούμε τη βοήθεια του και θέλω να πιστεύω ότι θα μας στηρίξουν».

Διαβάστε ακόμη...