«Είναι ευλογία να δουλεύεις στον ΠΑΟΚ»

Στην πορεία του ΠΑΟΚ μέσα στη σεζόν και όχι μόνο στη σειρά των μικρών τελικών με τον Προμηθέα Πάτρας αναφέρθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στη Συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του 3ου αγώνα της σειράς.
«Είναι ευλογία να δουλεύεις στον ΠΑΟΚ»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε μοιράζοντας τα συγχαρητήριά του σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας...

«Φτάσαμε στο τέλος της χρονιάς και θα μου επιτρέψετε να κάνω έναν μικρό απολογισμό για την ομάδα μας, αφού πρώτα όμως, συγχαρώ για άλλη μια φορά τον Προμηθέα για την εκπληκτική πορεία που έκανε φέτος επί 10 μήνες στο πρωτάθλημα. Νομίζω ότι είναι ένα γεγονός που είχε να συμβεί πολλά χρόνια στο πρωτάθλημα, να φτάνει δηλαδή μία ομάδα που έχει μόλις δύο χρόνια στην Basket League να παίζει μέχρι τις 10 Ιουνίου. Σίγουρα αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους για την ομάδα που έχει δημιουργήσει, στον Μάκη Γιατρά που είναι πολλά χρόνια εδώ, στους υπόλοιπους προπονητές που κάνουν μια πάρα πολύ ωραία δουλειά. Νομίζω ότι είναι ένα πάρα πολύ ευχάριστο γεγονός για το ελληνικό μπάσκετ να εμφανίζεται μία νέα δύναμη από την περιφέρεια, η οποία δε δείχνει να είναι «πυροτέχνημα», αλλά ότι θα έχει και συνέχεια, λόγω της οργάνωσης που έχει. Τους εύχομαι τα καλύτερα για τη νέα χρονιά και το δύσκολο έργο που θα έχουν παίζοντας και στην Ευρώπη.

Δεν θέλω να πω πολλά για το παιχνίδι. Παρά το γεγονός ότι κερδίσαμε 3-0 τη σειρά, το 1ο και το 3ο παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολα. Θεωρώ ότι η σειρά θα ήταν ακόμα πιο δύσκολη για εμάς αν ο Προμηθέας ήταν πλήρης, καθώς είχε σημαντικές και μεγάλες απουσίες, που σε τέτοια συχνότητα παιχνιδιών δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Εμείς καταφέραμε και είχαμε ένα πάρα πολύ καλό μομέντουμ το τελευταίο διάστημα, είχαμε αυτοπεποίθηση, σιγουριά σε ό,τι κάναμε και ενθουσιασμό. Θέλαμε να διεκδικήσουμε την 3η θέση και καταφέραμε να κερδίσουμε τη σειρά με 3-0, επαναλαμβάνω δύσκολα, ειδικά στα 2 παιχνίδια που δώσαμε στην Πάτρα.

Θέλω να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια πρώτα από όλα στους πρωταγωνιστές της ομάδας μας που είναι οι παίκτες, οι οποίοι έκαναν ένα καταπληκτικό «φίνις» τους τελευταίους 4.5 μήνες, όταν και χάσαμε παιχνίδια μόνο από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Άντεξαν μία πολύ δύσκολη και απαιτητική χρονιά με πάρα πολλούς αγώνες και μετακινήσεις και θεωρώ το γεγονός ότι η ομάδα μας μέρα με την μέρα έδειξε τη βελτίωσή της, είναι το μεγαλύτερο παράσημο που μπορεί να έχει μια ομάδα μέσα στη χρονιά, μεγαλύτερο ακόμα και από την 3η θέση! Η ομάδα βελτιώθηκε, ανέβασε το επίπεδο λειτουργείας της και έφτασε στο τέλος να έχει αυτά τα αποτελέσματα.

Συγχαρητήρια στους συνεργάτες, οι οποίοι είχαν ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο, παίζοντας 2 παιχνίδια κάθε εβδομάδα με ταξίδια, μετακινήσεις, πάρα πολλή δουλειά ατέλειωτών ωρών. Στο συγκεκριμένο κομμάτι η οργάνωσή μας ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Οι εργατοώρες αυτών των παιδιών μας έδωσαν πολύ ποιοτικά πράγματα για να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Όλο το σταφ της ομάδας ήταν δίπλα στα παιδιά... Οι γυμναστές, οι φυσιοθεραπευτές μας, ο φροντιστής μας, όλοι οι υπάλληλοι της ΚΑΕ, σε όλους αξίζουν συγχαρητήρια..

Τέλος, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στη διοίκηση της ομάδας. Είναι ευλογία να δουλεύεις σε ένα περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η συγκεκριμένη παρέα ανθρώπων, που δεν έχουν πάρει τα εύσημα που αξίζουν. Θέλω να θυμίσω ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο φέτος 3ος με αυτούς τους παίκτες και τον Παπαθεοδώρου προπονητή, αλλά έχει ξαναβγεί 3ος και άλλες χρονιές, αντιμετωπίζοντας ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ, όπως έγινε και φέτος. Η υπομονή, η στήριξη και όλο αυτό που έχουν δημιουργήσει για τους παίκτες και τους προπονητές είναι κάτι το οποίο είναι το ιδανικό για κάθε επαγγελματία. Δεν έχουμε τα πάντα, υπάρχουν πράγματα που μας λείπουν, αλλά δουλεύουμε σε ένα περιβάλλον που θα ήθελε κάθε παίκτης, προπονητής, υπάλληλος της ΚΑΕ να δουλεύει και για αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Καλό καλοκαίρι σε όλους σας, καλή συνέχεια στον Μάκη Γιατρά και στους υπόλοιπους φίλους μου εδώ να προετοιμάσουν καλά την ομάδα για του χρόνου».

Για το αν θα έδινε κάποια συμβουλή στον Μάκη Γιατρά εν όψει της νέας σεζόν όπου θα αγωνίζεται στην Ευρώπη: «Δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να δίνω συμβουλές, δεν έχω κι εγώ την τεράστια εμπειρία. Έζησα κάποια πράγματα φέτος, αλλά θεωρώ ότι επειδή οι άνθρωποι εδώ είναι επαγγελματίες και ενδιαφέρονται, θα ενημερωθούν και θα οργανωθούν. Έχουν μεράκι και θέληση και νομίζω ότι βιώνοντας την εμπειρία την επόμενη χρονιά θα μπορέσουν να αξιολογήσουν την κατάσταση και αυτό νομίζω ότι είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για να δημιουργήσουν την ομάδα που ονειρεύονται παίζοντας στην Ευρώπη. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, εμείς θυμάμαι ήρθαμε να παίξουμε εδώ τον Γενάρη μετά από ένα πολύ δύσκολο ταξίδι στην Τενερίφη και ο Προμηθέας πέρναγε από πάνω μας! Οι διαφορές είναι τεράστιες όταν έχεις να παίξεις δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Νομίζω ότι θα βρουν την καλύτερη λύση για την ομάδα τους».

Για το αν η 3η θέση είναι και μια προσωπική δικαίωση: «Όχι δεν το βλέπω έτσι. Εμείς όλοι ανήκουμε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Προσωπικά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος από την πρώτη στιγμή που ανήκω στην ομάδα. Ήταν δεδομένο ότι θα υπήρχαν δυσκολίες, καλές και κακές στιγμές, ενθουσιασμός και απογοήτευση, αλλά νιώθω πάρα πολύ όμορφα και τελειώνοντας την χρονιά αυτή για την επιλογή που έκανα δεχόμενος την πρόταση του ΠΑΟΚ, να είμαι σε ένα τέτοιο περιβάλλον, το οποίο πληροί όλες τις προϋποθέσεις για έναν επαγγελματία, ώστε να αναπτύξει και να δημιουργήσει αυτό που θέλω. Γι' αυτό είμαι δικαιωμένος...»

Διαβάστε ακόμη...