"Να προετοιμαστούμε καλύτερα για την πίεση που θα δεχθούμε"

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού στον σημερινό αγώνα και τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βελτιώσει ο ΠΑΟΚ την ταχύτητα αντίδρασής του στην πίεση που ασκεί ο
"Να προετοιμαστούμε καλύτερα για την πίεση που θα δεχθούμε"

Παναθηναϊκός εν όψει του δεύτερου αγώνα (26/5, 17:30) της σειράς.

Αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την απόλυτα δίκαιη νίκη του. Κυριάρχησε από την αρχή παίζοντας πάρα πολύ συγκεντρωμένα και με πολύ καλό ρυθμό και στις δύο πλευρές του παρκέ. Μας δυσκόλεψε πολύ με την άμυνα του να αναπτύξουμε τις επιθέσεις μας και με την ταχύτητα στην επίθεσή του και είδαμε νομίζω τη ρεαλιστική διαφορά επιπέδου ανάμεσα στις δύο ομάδες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός έδειξε πώς μπορεί να παίξει, όταν είναι συγκεντρωμένος και έχει ένα παιχνίδι την εβδομάδα.

Εμείς προσπαθήσαμε μετά το πρώτο ημίχρονο να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις, τον ρυθμό και την ταχύτητα του παιχνιδιού. Καταφέραμε να αναπτύξουμε καλύτερα τις επιθέσεις μας. Σίγουρα έπαιξε ρόλο ότι ο Παναθηναϊκός έριξε λίγο τον ρυθμό του, αλλά εν τέλει, κάναμε μια καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και την κρατάμε. Έχω πει ότι μπορούμε να κερδίσουμε πολλά πράγματα από αυτή τη σειρά με τον Παναθηναϊκό, μια ομάδα κορυφαίου επιπέδου. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα για το παιχνίδι του Σαββάτου».

Για το αν ο στόχος της ομάδας είναι να πάρει ένα παιχνίδι: «Ρεαλιστικά, αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Εμείς έχουμε μεγάλη θέληση και καλή διάθεση, αλλά επαναλαμβάνω ότι η διαφορά των δύο ομάδων με όλες τις υπόλοιπες του ελληνικού πρωταθλήματος είναι πάρα πολύ μεγάλη. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, είμαστε μια ομάδα που έχουμε χτίσει χαρακτήρα και προσωπικότητα και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όσο το δυνατό περισσότερα πράγματα. Τώρα αν έρθει και μια νίκη θα είναι ευπρόσδεκτη».

Για το τι θα προσπαθήσει να αλλάξει στην ομάδα εν όψει του δεύτερου αγώνα: «Δεν προλαβαίνουμε να αλλάξουμε και πολλά πράγματα. Υπάρχουν κάποια δεδομένα στις δύο ομάδες που δεν αλλάζουν σε μια μέρα ή σε μια εβδομάδα. Θα είμαστε καλύτερα προσαρμοσμένοι και δεν θα αιφνιδιαστούμε από την πίεση που δεχτήκαμε σήμερα. Δεχθήκαμε πολύ μεγάλη πίεση, μας πήρε χρόνο μέχρι να αντιδράσουμε, Σε αυτό θέλουμε να είμαστε καλύτεροι. Επαναλαμβάνω όμως ότι η ενέργεια και η ταχύτητα είναι δεδομένα για τις δύο ομάδες. Δεν μπορούμε να κάνουμε μαγικά, ούτε ζητάμε από τους παίκτες μας να κάνουν μαγικά. Τα παιδιά παλέψανε στο δεύτερο ημίχρονο, είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια που έκαναν, οπότε η προσαρμοστικότητα θα είναι το κλειδί για το επόμενο παιχνίδι».

Διαβάστε ακόμη...