«Όταν αλλάξαμε τον ρυθμό γυρίσαμε το παιχνίδι»

Στην αλλαγή του ρυθμού και στην αύξηση της πίεσης στην άμυνα στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στις δηλώσεις του στη Συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ για τον πρώτο γύρο της πρώτης
«Όταν αλλάξαμε τον ρυθμό γυρίσαμε το παιχνίδι»

φάσης των playoffs της Basket League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου:

«Πρώτα από όλα θέλω να συγχαρώ και δημόσια τον κύριο Σάκοτα και την ΑΕΚ για την κατάκτηση του δεύτερου τροπαίου μέσα στη σεζόν. Εμείς γνωρίζαμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που μετά το final four είχε αδειάσει από ενέργεια και συγκέντρωση. Εμείς επενδύσαμε σε αυτό το κομμάτι, αλλά για 25 λεπτά ήμασταν πολύ παθητικοί, αφήναμε την ΑΕΚ να εκτελέσει με τον τρόπο που ήθελε και επειδή είναι μια ομάδα που έχει ταλέντο και καλούς παίκτες, δεχθήκαμε 40 εύκολους πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Αν παιχτεί το παιχνίδι με βάση την ποιότητα των δύο ομάδων θα είναι πολύ δύσκολο να ακολουθήσουμε.

Μετά το 25΄αλλάξαμε την πίεση μας ειδικά πάνω στην μπάλα, με τον Κόνιαρη να κάνει εξαιρετική δουλειά στο πρώτο μισό του γηπέδου. Χαλάσαμε τη λειτουργεία της ΑΕΚ και τις θέσεις που ήθελε να πάρει, με αυτόν τρόπο βρήκαμε ψυχολογία στην επίθεση και μπήκε στην εξίσωση και ο κόσμος, τον οποίο αργήσαμε εμείς να το βάλουμε με τον τρόπο που παίζαμε. Με τις καλές μας άμυνες από το 25΄ ως το 37΄, καταφέραμε να ανοίξουμε το σκορ, να πάρουμε μια διαφορά 10 πόντων, να την διαχειριστούμε στο τέλος και να κάνουμε το 1-0. Συγχαρητήρια στα παιδιά, συνεχίζουμε το Σάββατο για το δεύτερο παιχνίδι».

Για τον λόγο που ο ΠΑΟΚ άργησε να δείξει τον καλό του εαυτό: «Είναι ένα ερωτηματικό που μας βασανίζει κι εμάς. Θεωρώ ότι η σημασία του παιχνιδιού μας κρατούσε λίγο πίσω. Είχαμε να δώσουμε πράγματα, αλλά δεν τα βγάζαμε. Όταν καταλάβαμε ότι δεν υπήρχε άλλη λύση από το να αλλάξουμε τον ρυθμό και να επιτεθούμε στην άμυνα, καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Θέλω να πιστεύω ότι θα παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα, ειδικά στην άμυνά μας, από το ξεκίνημα του επόμενου παιχνιδιού».

Διαβάστε ακόμη...