O Petteway MVP της 23ης αγωνιστικής

Ο Terran Petteway αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 23ης αγωνιστικής της Basket League, μετά την εντυπωσιακή του εμφάνιση στον αγώνα του ΠΑΟΚ με το Λαύριο στο "PAOK Sports Arena".
O Petteway MVP της 23ης αγωνιστικής

Ο Petteway πέτυχε 34 πόντους με 9/10 δίποντα, 3/7 τρίποντα και 7/12 ελεύθερες βολές, μάζεψε 7 ριμπάουντ (6 αμυντικά και 1 επιθετικό), μοίρασε 2 ασίστ, έκανε 1 κλέψιμο και κέρδισε 8 φάουλ, συγκεντρώνοντας 38 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. O Petteway έγινε ο δεύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ που αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης αγωνιστικής στην φετινή Basket League, μετά τον Lucky Jones, ο οποίος είχε πάρει το βραβείο για την εμφάνιση του στον εκτός έδρας αγώνα με τον Κόροιβο Αμαλιάδας (8η αγωνιστική).

Αυτή ήταν φυσικά η καλύτερη εμφάνιση του Petteway με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά όχι η καλύτερη της καριέρας του, καθώς δυο φορές έχει πετύχει περισσότερους πόντους. Πιο συγκεκριμένα, στις 26 Ιανουαρίου του 2014, πέτυχε 35 πόντους στον αγώνα του κολεγίου του, Nebraska κόντρα στο Minnesota, ενώ στις 20 Νοεμβρίου του 2016, είχε 43 πόντους στη νίκη της ομάδας του, Pistoia κόντρα στην μετέπειτα φιναλίστ του ιταλικού πρωταθλήματος, Trento.

Οι 34 πόντοι που πέτυχε ο Petteway, αποτελούν ρεκόρ δωδεκαετίας για τον ΠΑΟΚ, καθώς για να βρούμε παίκτη που πέτυχε περισσότερους, θα πρέπει να ανατρέξουμε στις 3 Μαΐου του 2006, όταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είχε σταματήσει στους 36 στον αγώνα με αντίπαλο τον Γυμναστικό Λάρισας.

Διαβάστε ακόμη...