«Η προσωπικότητα των παικτών μας έδωσε τη νίκη»

Στην προσωπικότητα που έδειξαν οι παίκτες του στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στη Συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα του Άρη με τον ΠΑΟΚ.
«Η προσωπικότητα των παικτών μας έδωσε τη νίκη»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου:

«Σήμερα πήραμε μια πολύ μεγάλη νίκη σε ένα γήπεδο που είναι πάντα πολύ δύσκολο να παίζεις και κόντρα σε έναν αντίπαλο με πάρα πολύ μεγάλα ψυχικά αποθέματα, θέληση και διάθεση που την ήθελε πολύ για διάφορους λόγους. Αγωνιστικά είχαμε τον έλεγχο του αγώνα για 30 λεπτά, χωρίς όμως να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα μας δώσουν μια πιο εύκολα διαχειρίσιμη διαφορά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Θα έλεγα ότι χάσαμε πάρα πολύ ανοιχτά σουτ μέχρι το 38΄, ελεύθερες βολές και βάλαμε τα δύσκολα και τα μεγάλα σουτ στο τέλος, που μας έδωσαν τη νίκη.

Αμυντικά κάναμε μια πολύ δουλειά στο μισό γήπεδο, εκτός από το κομμάτι των ριμπάουντ, όπου ο Άρης είχε 16 κερδισμένα επιθετικά ριμπάουντ, λόγω της διάθεσής του. Επίσης, ο Άρης σκόραρε πολύ μεγάλα σουτ σε λήξεις επιθέσεων και νομίζω ότι ο τρόπος που επιστρέψαμε στο παιχνίδι στο τέλος, μας δίνει τη δυνατότητα να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Ήταν καθαρά η δική τους προσωπικότητα που έδωσε τη νίκη στην ομάδα μας. Θα απολαύσουμε σήμερα τη νίκη μας, θα πρέπει όμως από αύριο να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Κολοσσό. Καλή συνέχεια στον Παναγιώτη Γιαννάκη και στον Άρη στο δύσκολο έργο που έχουν».

Για το γεγονός ότι οι Goss και Ζάρας έμειναν στο παιχνίδι ως το τέλος: «Ο Ζάρας κλήθηκε να συμμετέχει στο παιχνίδι σε ένα πάρα πολύ δύσκολο σημείο του αγώνα, καθώς είχε περάσει αρκετός χρόνος. Είχε πολύ μεγάλη διάθεση όπως και όλοι οι παίκτες μας να παίξει. Έκανε κάποια λάθη από τον ενθουσιασμό του, αλλά από την στιγμή που έχει ποιότητα και ικανότητα του στο σουτ, ήταν για εμάς μονόδρομος να τον κρατήσουμε στο ματς ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε το παιχνίδι. Ο Goss είναι ο ηγέτης μας, έχει προσωπικότητα. Τους παίκτες πρέπει να τους στηρίζεις και στις δύσκολες στιγμές, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν παίκτη που έχει προσωπικότητα και έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί ένα παιχνίδι, ακόμα και όταν δεν είναι καλός».

Για το μέταλλο του ΠΑΟΚ: «Πολλές φορές, θεωρώ ότι εσείς οι δημοσιογράφοι προσπαθείτε να τονίσετε με υπερβολές κάτι όταν πάει καλά ή όταν δεν πάει. Το μέταλλο μιας ομάδας δεν χτίζεται και δεν φτιάχνεται σε μια χρονιά. Είναι μια διαδικασία επίπονη και δύσκολη, ειδικά για εμάς που είμαστε μια ομάδα που έχουμε στηρίξει ένα μεγάλο κομμάτι της δημιουργίας αυτής της νέας ομάδας σε νέα παιδιά. Εννοείται ότι η διάθεση, η προσωπικότητα και το πάθος που δείξαμε μας δίνει τη δυνατότητα να πούμε ότι κάτι δημιουργείται. Ακόμα είμαστε σε εξέλιξη. Έχουμε δείξει σε μερικά δύσκολα παιχνίδια καλά δείγματα, ενώ επίσης έχουμε δείξει ότι χρειαζόμαστε πολλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Μόνο ο χρόνος μπορεί να μας δικαιώσει. Εμείς ξέρουμε πόσο δύσκολο, έχουμε τη στήριξη από τη διοίκηση, γιατί αποτελείται από ανθρώπους που ξέρουν τι γίνεται και για αυτό μπορούμε να πετυχαίνουμε κάποια πράγματα».

Διαβάστε ακόμη...