«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη»

Στην σημασία της νίκης στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα του ΠΑΟΚ με το Ρέθυμνο για την 19η αγωνιστική της STOIXIMAN.GR Basket League.
«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη»

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, τόνισε ότι η ομάδα έπρεπε να ξεπεράσει τον αποκλεισμό από την Karsiyaka, ενώ αναφέρθηκε τόσο στην γενικότερη πορεία της ομάδας μέχρι τώρα, όσο και στο τι ακολουθεί.

Αναλυτικά:

«Κάναμε μια πολύ σημαντική νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που νομίζω ότι επιβεβαίωσε τα σχόλια που κάναμε τις προηγούμενες μέρες. Το Ρέθυμνο είναι μια πολύ καλή ομάδα, που παίζει πολύ έξυπνα και προσπαθεί να κρύψει τις αδυναμίες της. Ελέγξαμε το ρυθμό, είχαμε ένα προβάδισμα, όχι ασφαλείας, αλλά μπορούσαμε να το έχουμε στο χέρι μας. Μπορούσαμε στο τέλος να κερδίσουμε πιο εύκολα, αλλά δεν εκμεταλλευτήκαμε κάποιες καταστάσεις. Είχαμε λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε και για αυτό είναι σημαντικό το ότι αντιδράσαμε. ήταν πολύ δύσκολη εβδομάδα για εμάς. Αρχικά γιατί είχαμε πιστέψει πως μπορούμε να προχωρήσουμε στο Basketball Champions League. Δείξαμε και στα δύο παιχνιδια με την Karsiyaka ότι μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση. Είμαστε σε φάση ωρίμανσης. Εκτός από τους έμπειρους Αμερικανούς, έχουμε παίκτες που πρέπει να πάρουν τις κατάλληλες εικόνες κι εμπειρίες. Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά για την διαδρομή τους ως τώρα.

Για αυτά που θα χρειαστεί η ομάδα για τα δύο επόμενα παιχνίδια με Άρη και Κολοσσό Ρόδου: «Θεωρώ ότι το παιχνίδι με το Ρέθυμνο ήταν το δυσκολότερο από τα τρία που της εβδομάδας κι αυτό γιατί έπρεπε να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό μας. Μπορεί να μην ήμασταν φαβορί, καθώς η Karsiyaka έχει τέσσερις φορές μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά το πιστέψαμε. Θα τα δώσουμε όλα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οφείλουμε να κερδίσουμε τα περισσότερα εναπομείναντα παιχνίδια και να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Δεν έχουμε παίκτες που έχουν κατακτήσει τα πάντα με τις προηγούμενες ομάδες τους, οπότε το κίνητρο είναι μεγάλο».

Για την κρισιμότητα των δύο επόμενων αναμετρήσεων: «Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Άρη, που είναι ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό τόσο για αγωνιστικούς, όσο και για ψυχολογικούς λόγους. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας μας. Αν είμαστε αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι, θεωρώ πως μπορούμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Για τα συμπεράσματα που έχει βγάλει ως τώρα από την πορεία ωρίμανσης στην οποία βρίσκεται η ομάδα:

«Έχουμε παίξει μερικά πολύ δύσκολα παιχνίδια μέσα στη σεζόν. Θεωρώ ότι ακόμη δεν έχει βγει τελικό συμπέρασμα. Όσα πετύχαμε ως τώρα, δηλαδή να περάσουμε στην επόμενη φάση του Basketball Champions League ενώ ήμασταν σχεδόν αποκλεισμένοι και να κοιτάξουμε στα μάτια έναν δυνατό αντίπαλο, είναι θετική. Η διαδικασία αυτή βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Ο στόχος μας είναι να μεγαλώσουν όλα τα νέα παιδιά μαζί με την ομάδα. Θα κάνουμε το ταμείο μας και την κριτική στο τέλος της χρονιάς».

Για τα άσχημα ποσοστά της ομάδας στη σημερινή αναμέτρηση: «Η πνευματική προετοιμασία ήταν δύσκολη. Έπρεπε να βγάλουμε αυτοπεποίθηση κι ενέργεια. Θεωρώ πως το Ρέθυμνο αμύνθηκε πολύ έξυπνα σε όλους τους τομείς. Δεν μας έδωσε το δικαίωμα να δημιουργήσουμε πολλές φάσεις. Η αυτοπεποίθηση των παιδιών ήταν σε καλό επίπεδο. Σκοράραμε 80 πόντους με μόλις 8 ασίστ. Αυτό κάτι λέει. Υπάρχουν έξυπνοι και με καλή τακτική προπονητές στο πρωτάθλημά μας. Δεν πρέπει λοιπόν να υποτιμούμε καμία ομάδα».

Για το μικρό ροτέισον στο σημερινό παιχνίδι: «Δεν υπάρχουν για όλα εξηγήσεις. Ήταν σε καλή κατάσταση ο Κατσίβελης. Ο Goss ήταν ζεστός, ο Jones ήταν πολύ καλός στην άμυνα κι ο Krubally αρκετά μαχητικός σε άμυνα κι επίθεση. Από τη στιγμή που έχουμε 12 παίκτες ετοιμοπόλεμους τους χρησιμοποιούμε ανάλογα με το παιχνίδι».

Για το τι θα έλεγε αν είχε μπροστά του τον Ιβάν Σαββίδη:

"Το σίγουρο είναι πως έχετε πάρει το μήνυμα. Λάθη κάνουμε όλοι και το σημαντικό είναι το πως θα τα διαχειριστείς . Έχει κάνει τόσα πολλά ωφέλιμα πράγματα τόσο για την ομάδα όσο και για τη Θεσσαλονίκη. Δεν αξίζει αυτής της μεταχείρισης από κανέναν στα ΜΜΕ. Δημιουργήθηκε η εικόνα ενός τυχοδιώκτη κι εγκληματία που σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Εδώ ζούμε όλοι και ξέρουμε τι υπήρξε παλαιότερα και τι υπάρχει. Αυτό που θέλουμε εμείς σαν ΚΑΕ είναι να γνωρίζει ότι είμαστε κοντά και πως έχει φίλους σε όλη την ομάδα".

Διαβάστε ακόμη...