"Δεν αντιδράσαμε σωστά στο δεύτερο ημίχρονο"

Για την ήττα από τον Παναθηναϊκό με σκορ 74-91, την κακή αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο και τα στοιχεία που έφερα το συγκεκριμένο αποτέλεσμα μίλησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου.
"Δεν αντιδράσαμε σωστά στο δεύτερο ημίχρονο"

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη τύπου:

«Στο τέλος του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός ήταν δίκαιος νικητής. Προσπαθήσαμε στην αρχή να δημιουργήσουμε προβλήματα και τα καταφέραμε. Μετά το πρώτο ημίχρονο όμως, δείξαμε νευρικότητα στην επίθεση μας και την εκτέλεση μας. Έτσι, δεν καταφέραμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα απρόβλεπτη και δημιουργεί εύκολα πολλά προβλήματα στους αντιπάλους του. Δεν κρατήσαμε τη διαφορά στο μεγαλύτερο διάστημα και έτσι ήρθε η ήττα. Εμείς πρέπει να προχωρήσουμε και να πάμε την Τρίτη σε ένα κομβικό παιχνίδι για τη συνέχεια μας στην Ευρώπη» .

Για τη διαφορά στην απόδοση του πρώτου με το δεύτερο ημίχρονο:

«Παρουσιαστήκαμε νευρικοί και δεν είχαμε καλές επιλογές. Ο Παναθηναϊκός, δυστυχώς για εμάς, είχε ένα άτυχος αποτέλεσμα στο προηγούμενο παιχνίδι του και σήμερα παρουσιάστηκε πιο συγκεντρωμένος και παθιασμένος, παίζοντας σε υψηλό επίπεδο. Εμείς δεν είχαμε τις κατάλληλες αποφάσεις και ακόμα και όταν χάναμε με τέσσερις πόντους, το διαχειριστήκαμε σαν να χάναμε με 15. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε πολύ σωστά όταν βρέθηκε πίσω με εννιά πόντους, σε αντίθεση με εμάς» .

Για το αν το μυαλό ήταν στην Τρίτη και στο ματς κόντρα στην Βέντσπιλς:

«Πιστεύω ότι η προετοιμασία ήταν για το σημερινό παιχνίδι και μόνο. Αυτές τις λίγες ώρες που μας μένουν, θα προσπαθήσουμε να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Είχαμε καλά αποτελέσματα με τις περισσότερες ομάδες στην έδρα μας και θέλαμε να κερδίσουμε και αυτό. Δεν πιστεύω όμως ότι κάποιος σκεφτόταν το επόμενο ματς» .

Για το όταν η ομάδα μένει πίσω στο σκορ, δεν μπορεί να επιστρέψει εύκολα:

«Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Με Τενερίφη για παράδειγμα κρίθηκε τελικά στο τέλος. Δεν υπάρχει δείγμα ότι η ομάδα δεν μπορεί να αντιδράσει. Υπάρχουν παιχνίδια που ξεκινήσαμε άσχημα αλλά αντιδράσαμε και το γυρίσαμε. Όπως με Πανιώνιο, Βέντσπιλς και άλλα που δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, όμως νικήσαμε. Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι ελέγχουμε τα πράγματα στο γήπεδό μας, όμως σήμερα ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ πιο δυνατός» .

Για το αν ήταν θέμα συγκέντρωσης και κούρασης:

«Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί. Οι πόντοι προήλθαν από την κακή άμυνα μας και την καλή επίθεση των αντιπάλων. Λογικό ήταν ο Παναθηναϊκός να... ανοίξει το ροτέισιον του για αυτό και δεν υπήρχε παίκτης που έπαιξε πάνω από 22 λεπτά αν δεν κάνω λάθος. Έχει αυτή τη δυνατότητα. Μπορούν όλοι οι παίκτες να παίξουν σε υψηλό επίπεδο, όπως θέλει ο προπονητής. Κακή αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο και καλή άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν αυτά που μας στοίχησαν. Μεγάλωσε η διαφορά και δεν μπορέσαμε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι» .

Για το ποιος είναι ο στόχος:

«Στόχος είναι να τερματήσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς μία κατάσταση όταν μία ομάδα έχει και Ευρώπη και Ελλάδα. Οι ομάδες όπως ο Προμηθέας, το Λαύριο και ο Κολοσσός, έχουν ποιότητα και μπορούν τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά να δουλέψουν περισσότερο για το επόμενο παιχνίδι. Θα δουλέψουμε όμως και εμείς, με όποιες συνθήκες υπάρχουν και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε» .

Διαβάστε ακόμη...