Επικίνδυνη έξοδος στο Λαύριο!

Για τη 10η αγωνιστική της Basket League, o ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Λαύριο, σε παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 16:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ1.
Επικίνδυνη έξοδος στο Λαύριο!

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου πήρε στην 12μελή αποστολή τους Χρυσικόπουλο, Krubally, Κόνιαρη, Καρρά, Τσόχλα, Μαργαρίτη, Ζάρα, Χαραλαμπόπουλο, Κατσίβελης, Jackson, Goss, Jones. Είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο νεοαποκτηθείς Darnell Jackson, ο οποίος ήρθε πρόσφατα στην ομάδα, στη θέση του Owen Klassen 

Ο ΠΑΟΚ θα βρει απέναντί του μια εξαιρετική ομάδα, η οποία εντυπωσιάζει φέτος και μαζί με εμάς και τον Προμηθέα βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, έχοντας 15 βαθμούς! Μετράει ως τώρα 6 νίκες και 3 ήττες, με πόντους 718-665. Σε καλό φεγγάρι όμως είναι και ο ΠΑΟΚ, καθώς μετά το πολύ κακό ξεκίνημα στο οποίο κατέγραψε 3 ήττες στα 4 πρώτα παιχνίδια, η ομάδα στη συνέχεια συνήλθε και με 5 σερί νίκες έφτασε στην 3η θέση της βαθμολογίας! 

O τεχνικός του Δικεφάλου μιλώντας για το παιχνίδι δήλωσε:  «Η βαθμολογική θέση του Λαυρίου στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος δείχνει και την ποιότητα που έχει σαν ομάδα. Είναι μια ομάδα με πολύ καλό υλικό, αθλητικούς ξένους με επαφή με το καλάθι. Έχει τον ίδιο προπονητή εδώ και αρκετά χρόνια, που έχει αφήσει το στίγμα του. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, μακριά από το γήπεδο μας και θα πρέπει να παίξουμε σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο για να μπορέσουμε να το κερδίσουμε».

Λαύριο και ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν για 7η φορά στην ιστορία της Basket League, με τον Δικέφαλο να μετρά πέντε νίκες στα έξι προηγούμενα παιχνίδια, τρεις εκ των οποίων σημείωσε στα ισάριθμα ματς που έγιναν στην έδρα του αντιπάλου του.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι τα τρία «διπλά» του Δικεφάλου του Βορρά σημειώθηκαν με διψήφιες διαφορές. Δείτε στη συνέχεια αναλυτικά, αυτά τα παιχνίδια: 

*Την περίοδο 2015-16, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 78-62 έχοντας ως κορυφαίο τον Βαγγέλη Μαργαρίτη που είχε 20 πόντους με 9/9 δίποντα. Μπολντς, Γιανγκ και Περράκης είχαν από 13 για τους γηπεδούχους.

*Στο αντίστοιχο παιχνίδι της περσινής σεζόν, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 73-63 με τη γραμμή των ψηλών του να κάνει τη διαφορά. Ο Χρυσικόπουλος είχε 19 πόντους και ο Κλάντον 17 με 16 ριμπάουντ. Για το Λαύριο, Γιανγκ και Χάμιλτον είχαν από 14.

*Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και για την πρώτη φάση των πλέι οφ με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να περνά από το Λαύριο με 78-68. Ο Κλάντον είχε 15 πόντους  ενώ 19 σημείωσε ο Γκρέι για τους ηττημένους.

Θυμηθείτε τα αποτελέσματα του Λαυρίου στα φετινά του παιχνίδια:

1η αγωνιστική: Λαύριο - Κύμη 78-65

2η αγωνιστική: Τρίκαλα - Λαύριο 91-79

3η αγωνιστική: Λαύριο - Άρης 70-71

4η αγωνιστική: Ρέθυμνο - Λαύριο 73-95

5η αγωνιστική: Λαύριο - Κολοσσός 80-62

6η αγωνιστική: Κόροιβος - Λαύριο 67-91

7η αγωνιστική: Λαύριο - ΑΕΚ 80-72

8η αγωνιστική: Λαύριο - Πανιώνιος 83-73

9η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Λαύριο 91-62 

Διαβάστε ακόμη...