«Κάνουμε τεράστιο αγώνα, θέλουμε στήριξη»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τόνισε στη Συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη για την 5η αγωνιστική της Basket League, ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το παιχνίδι νωρίτερα, αν δεν
«Κάνουμε τεράστιο αγώνα, θέλουμε στήριξη»

υπήρχε η μεγάλη πίεση στην ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και σε διάφορα ζητήματα που αφορούν τη φετινή προσπάθεια της ομάδας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου:

«Σήμερα πετύχαμε μία πάρα πολύ σημαντική νίκη. Υπήρχε το «πρέπει» για εμάς πριν το παιχνίδι για πάρα πολλούς λόγους. Αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας γιατί πραγματικά έκαναν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε μια σκληρή ομάδα σε ένα παιχνίδι με τον χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι που δίνει άλλη διάσταση.

Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μεγάλη νευρικότητα, δεν είχαμε πάντα καλές αποφάσεις και ουσιαστικά δεν καταφέραμε να βρούμε ρυθμό στην επίθεση μας για περισσότερα από δύο λεπτά. Στην άμυνα είχαμε μια καλή εικόνα, με εξαίρεση τον τομέα των αμυντικών ριμπάουντ που πήρε ο Άρης στην αρχή και τα έκανε όλα καλάθι. Παρουσιάσαμε ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου βρήκαμε ρυθμό μέσα από την άμυνα μας και έτσι μας δόθηκε η δυνατότητα να ανοίξουμε το παιχνίδι, τόσο με αιφνιδιασμούς όσο και με κάποια εύστοχα σουτ. Το μόνο που δεν καταφέραμε να κάνουμε και αυτό πιστεύω ότι οφείλεται στην πίεση που νιώθαμε πριν το ματς, είναι ότι όταν το ματς πήγαινε προς το τέλος σκεφτόμασταν ότι έπρεπε να το κερδίσουμε, όπως συνέβη και την Τετάρτη κόντρα στην Iberostar Tenerife. Θεωρώ ότι αν είχαμε λίγο καλύτερη ψυχολογία στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και στην αρχή του τέταρτου, θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το ματς πολύ νωρίτερα. Χάσαμε πολλά σουτ που έπρεπε να βάλουμε και αυτό έδωσε στον Άρη τη δυνατότητα να βγάλει μια αντίδραση με το διαφορετικό σχήμα που δοκίμασε ο κόουτς Γιαννάκης και την αλλαγή στον τρόπο της άμυνας, η οποία μας δημιούργησε εκνευρισμό. Εκεί πήραμε ένα μεγάλο σουτ από τον Λίνο Χρυσικόπουλο, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και έβαλε ένα πολύ σημαντικό καλάθι για εμάς. Θεωρώ ότι η εμπειρία, η ηρεμία και η ποιότητα των Ελλήνων παικτών, καθόρισε το σημερινό αποτέλεσμα. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει λίγο πιο εύκολα το ματς, αλλά δεν παίζουμε μόνοι μας, υπάρχει δράση και αντίδραση από τον αντίπαλο και υπάρχει η έντονη πίεση που πρέπει να διαχειριστούμε.

Εδώ παλεύουμε μια κατάσταση πολύ συγκεκριμένη, με δυσκολίες προβλήματα και αντιξοότητες και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, όχι ποιος ήταν ο ΠΑΟΚ, αλλά ποιος είναι τώρα. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά για εμάς. Αυτή την στιγμή, για κάποιες συγκυρίες, όχι μόνο τύχης αλλά κακής εκτίμησης, παίζουμε με 2ξένους, καθώς ο Krubally είναι ο τραυματίας και ο Triche δεν είναι σε θέση αυτή την στιγμή να μας βοηθήσει. Κάνουμε τεράστιο αγώνα, αλλά παλεύουμε και με μια ατμόσφαιρα, η οποία περιμένει από εμάς πράγματα που δεν είμαστε έτοιμοι σε κάθε παιχνίδι να τα υποστηρίξουμε. Θεωρώ ότι αυτή η νίκη θα μας δώσει αυτοπεποίθηση. Δεν κερδίσαμε το παιχνίδι της Τετάρτης παρά το γεγονός ότι το αξίζαμε, αλλά η σημερινή νίκη απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο, έχει πολύ μεγάλη αξία και ήταν για εμάς μια καλή συγκυρία να παίξουμε τώρα αυτό το παιχνίδι με τον Άρη γιατί θέλαμε πάρα πολύ να το κερδίσουμε.

Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους φιλάθλους που σήμερα μας έδωσαν ώθηση ακόμα και στις δύσκολες στιγμές. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ μεγάλη δυναμική. Θέλουμε υγιή και καλό κόσμο στο γήπεδο και θεωρώ ότι αυτή η προσπάθεια αξίζει τον κόπο να έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση. Ο ΠΑΟΚ είναι ιδέα και όραμα, το οποίο θέλει υποστήριξη. Την χρειαζόμαστε όλοι μας και κυρίως οι άνθρωποι της ομάδας και οι παίκτες. Καλή συνέχεια στον κόουτς Γιαννάκη και τον Άρη».

Για την ατμόσφαιρα και την πίεση στην ομάδα: «Η ομάδα μας έχει ένα πάρα πολύ μεγάλο βάρος χωρίς να υπάρχει λόγος. Κάνουμε μια καινούρια και δύσκολη προσπάθεια, με προβλήματα και θεωρώ ότι έχουμε μεταφέρει μα κάποιο τρόπο στην ομάδα και τους παίκτες μια μεγαλύτερη πίεση. Το βλέπουμε καθημερινά. Γλιστράμε, πέφτουμε κάτω, δεν βάζουμε τις βολές... Δεν νομίζω ότι η ποιότητα των παικτών μας είναι σε αυτό το επίπεδο. Έχουμε πάρα πολύ μεγάλη πίεση και θεωρώ ότι σαν σύλλογος χρειαζόμαστε μεγαλύτερη στήριξη, αλλά και να καταλάβουμε όλοι που ακριβώς είμαστε».

Για το αν ο ΠΑΟΚ του τρίτου δεκαλέπτου ήταν κοντά σε αυτό που σχεδίασε το καλοκαίρι: «Είναι κοντά και μακριά και θα εξηγήσω τον λόγο. Σήμερα και στο παιχνίδι της Τετάρτης, εμείς συνεχίζουμε να έχουμε πάρα πολλά προβλήματα, καθώς ο Krubally είναι απροπόνητος και ο Χαραλαμπόπουλος είναι ακόμα ανέτοιμος. Είμαστε αναγκασμένοι να παίξουμε με 7-8 παίκτες συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να διατηρήσουμε τον ρυθμό μας για μεγάλο διάστημα ενός αγώνα. Η διαφορά μας, όμως, σε σχέση με τα πρώτα παιχνίδια, είναι ότι πλέον ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει αρκετούς πόντους στον αιφνιδιασμό, κάτι που ζητάμε και επιδιώκουμε. Θα πρέπει να μεγαλώσουμε τον ροτέσιον για να μπορούμε να το υποστηρίξουμε με 2 παιχνίδια την εβδομάδα. Σας μιλάω εκ πείρας γιατί ήμουν σε μια ομάδα που έπαιζε ένα παιχνίδι την εβδομάδα και περίμενε τα ματς με ΠΑΟΚ, Άρη και ΑΕΚ σαν... ξερολούκουμο. Πρέπει να καταλάβετε ότι οι ξένοι του ΠΑΟΚ και του Άρη δεν έχουν πολύ μεγάλη διαφορά από τους ξένους που έχει ο Προμηθέας ή τα Τρίκαλα»

Για τις επιλογές των ξένων και τον Triche: «Εννοείται ότι την ευθύνη για την επιλογή των παικτών την έχει πάντα ο προπονητής. Δεν έχω αποποιηθεί των ευθυνών. Ένα λάθος πρέπει να το διορθώσεις. Αν το αφήσεις και επιμείνεις σε αυτό, κάνεις κακό στην ομάδα. Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα έχει διαφορετικό πρόσωπο το τελευταίο διάστημα. Ο Triche είχε ένα κακό παιχνίδι την Τετάρτη, τον επηρέασε αυτό στις επόμενες προπονήσεις και έτσι προτιμήσαμε σήμερα να εμπιστευτούμε τους Έλληνες παίκτες που έχουν παίξει και στο παρελθόν τέτοια παιχνίδια και που έδειξαν να είναι σε καλύτερη κατάσταση. Εδώ δεν υπάρχουν εγωϊσμοί. Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε καλύτερη την κατάσταση».

Για την βελτίωση της εικόνας της ομάδας: «Έχουμε βελτιωθεί στη δημιουργία, καθώς είχαμε πολλές ασίστ και την Τετάρτη και σήμερα. Έχουμε βελτιωθεί και σε άλλους τομείς, όπως η ομαδική και ατομική άμυνα. Έχουμε απουσίες, αλλά τα υπόλοιπα παιδιά κάνουν υπερπροσπάθεια. Προς το τέλος σήμερα, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έμοιαζε να έχει... τρία χέρια».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα έχει νέο παίκτη στους αγώνες με Neptunas και Ρέθυμνο: «Είναι δύσκολο, γιατί παρόλο που ήμασταν κοντά να φέρουμε έναν παίκτη, οι συγκυρίες που ανέφερα και νωρίτερα δεν μας ευνόησαν για άλλη μια φορά. Είναι δύσκολο, γιατί την Δευτέρα φεύγουμε για το ματς με Neptunas και μετά πάμε κατευθείαν στο Ρέθυμνο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, εκτός κι αν κάνει τα... μαγικά του ο Τέλης Ζουρνατσίδης και φέρει έναν παίκτη μέχρι τη Δευτέρα».

Ο προπονητής του Άρη, Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε: «Ο κόσμος είδε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Ήμασταν καλά προετοιμασμένοι και ανταποκριθήκαμε παρά τις ελλείψεις. Ξέραμε τι θέλαμε να κάνουμε. Ελέγξαμε το παιχνίδι, δεν επιτρέψαμε στον ΠΑΟΚ να μας δημιουργήσει πολλά προβλήματα εκτός από το τρίτο δεκάλεπτο. Θεωρώ ότι επειδή υπήρχε διαφορετικός τρόπος σφυρίγματος στα δύο μέρη του γηπέδου δεχθήκαμε εύκολα καλάθια. Παρά το γεγονός ότι έχουμε προβλήματα η ομάδα αξίζει μεγαλύτερο σεβασμό. Είναι το δεύτερο παιχνίδι όπου τα κριτήρια είναι διαφορετικά. Εμείς όταν βάζαμε τα χέρια μας ήταν φάουλ αλλά δεν συνέβαινε το ίδιο με τον αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλο αγώνα για να κερδίσει. Εμείς συνεχίζουμε. Ο ΠΑΟΚ κάνει μεγάλη προσπάθεια κι ελπίζω και η δική του προσπάθεια να φτάσει σε υψηλότερο επίπεδο»

Διαβάστε ακόμη...