«Ήμασταν κακοί στην προσωπική άμυνα»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στάθηκε στην κακή άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του αλλά και στην αστοχία τους από την περιφέρεια και την γραμμή των βολών στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τα Τρίκαλα για την 4η αγωνιστική της Basket League.
«Ήμασταν κακοί στην προσωπική άμυνα»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου:

«Συγχαρητήρια για την νίκη στα Τρίκαλα. Έπαιξαν καλύτερα, είχαν καλύτερο ρυθμό και σκόραραν πάρα πολύ σε προσωπικές φάσεις βάζοντας μεγάλα σουτ. Είχαν μεγάλη ευστοχία σε σουτ τριών πόντων στο πρώτο ημίχρονο και όταν μειώσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, έβαλαν σημαντικά προσωπικά σουτ. Ήμασταν άστοχοι σε τρίποντα και βολές, αλλά το χειρότερο ήταν ότι ήμασταν μέτριοι ως κακοί στην ατομική μας άμυνα, με αποτέλεσμα να δεχτούμε πάλι ψηλό σκορ. Παρότι είχαμε 12 κατοχές παραπάνω, δεν καταφέραμε να διεκδικήσουμε κάτι».

Για το πρόβλημα της προσωπικής άμυνας: «Είναι πολύ σημαντικό το πρόβλημα που δεν καταφέραμε να περιορίσουμε. Από τη στιγμή που δε θυσιάζαμε το σώμα μας και δε βάζουμε τα κορμιά μας και τα χέρια μας καλύτερα, έχουμε πρόβλημα, Θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο».

Για το αν υπάρχουν σκέψεις ενίσχυσης: «Θα σκεφτούμε και θα αποφασίσουμε σε συνεργασία με τη διοίκηση. Θα δούμε τι είναι καλύτερο για να αλλάξουμε τουλάχιστον το κομμάτι της άμυνας, της μαχητικότητας και ης διάθεσης».

Για την είσοδο του Ζάρα στο τέλος: «Δε θέλω να μιλήσω για τον καθένα προσωπικά. Έρεπε να γυρίσουμε το παιχνίδι, ψάχναμε μακρινό σουτ και παρόλο δεν ήταν 100% έτοιμος, έπρεπε να χρησιμοποιηθεί».

Από την μεριά του, ο προπονητής των Τρικάλων, Κώστας Μέξας τόνισε: «Για μας ήταν πολύ σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι. Είχαμε πρώτο στόχο να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ στην ενέργεια, γνωρίζοντας ότι είχε μεσοβδόμαδο παιχνίδι και ταξίδι. Δεν έπρεπε να κάνουμε καθόλου εκπτώσεις σε αυτό. Στο μεγαλύτερο μέρος τα καταφέραμε. Ένα δεύτερο κομμάτι, ήταν το θέμα των ριμπάουντ. Παλέψαμε όσο μπορούσαμε, το περιορίσαμε ως ένα σημείο. Κάποια παιδιά έκαναν βήμα μπροστά σήμερα. Καλύφθηκε λίγο η δικαιολογημένα κακή μέρα του Jones που έπαιξε με υψηλό πυρετό. Είχαμε τα θέματα μας, καθώς στην pick n roll άμυνα δεν ήμασταν καλοί. Κάποια στιγμή κολλήσαμε στο κοντό σχήμα το ΠΑΟΚ, επειδή δεν είμαστε πολύ συνηθισμένο να παίζουμε έτσι εμείς. Μίλησε η προσωπικότητα κάποιων παικτών εκεί που έβαλαν καλάθια εκτός συστήματος.

Καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ, πιστεύω είναι θέμα χρόνου να βρει το ρυθμό του. Θέλει υπομονή... Υπάρχει πίεση στον ΠΑΟΚ, αλλά και η υπομονή χρειάζεται. Δεν είναι εύκολη η καθημερινότητα σε μια ομάδα, όταν εχει τραυματισμούς Δεν είναι δικαιολογίες, είναι πραγματικότητα που ισχύει για όλους τους προπονητές».

Διαβάστε ακόμη...