«Θεωρώ ότι η νίκη θα μας ξεμπλοκάρει»

Στη σημασία της νίκης στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στις δηλώσεις του στη Συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Κύμη για την 3η αγωνιστική της Basket League.
«Θεωρώ ότι η νίκη θα μας ξεμπλοκάρει»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε ότι θεωρεί ότι η ομάδα του θα ξεμπλοκάρει μετά από αυτή τη νίκη, στάθηκε στην ανάγκη βελτίωσης στον τομέα της άμυνας, αλλά και στην καλύτερη εικόνα της ομάδας στην επιθετική δημιουργία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου:

«Από  το σημερινό παιχνίδι κρατάμε τη νίκη που για εμάς ήταν αυτοσκοπός. Ήταν ένα ματς που έπρεπε να το πάρουμε με οποιοδήποτε τρόπο με βάση τα αποτελέσματα που είχαμε τις προηγούμενες μέρες. Τα καταφέραμε με λίγο μεγαλύτερο άγχος από όσο μπορούσαμε. Αυτό συνέβη γιατί θεωρώ ότι ήμασταν πάρα πολύ ευάλωτοι ως κακοί στο ένας εναντίον ενός της άμυνας. Είναι απαράδεχτο να δεχόμαστε 83 πόντους με 10 ασίστ. Η Κύμη έβαλε 20 πόντους από συνεργασία και οι υπόλοιποι ήταν στο ένας εναντίον ενός. Είναι ένα κομμάτι που μας ενοχλεί πολύ στο παιχνίδι μας. Αυτό κρατάμε σαν βασικό αγωνιστικό δεδομένο. Το σημαντικότερο από όλα ήταν η νίκη που θέλω να πιστεύω ότι θα μας ξεμπλοκάρει λίγο. Είναι σίγουρο ότι ο αθλητής τρέφεται από τη νίκη. Προχωράμε στο επόμενο παιχνίδι, το οποίο είναι πολύ σημαντικό μετά από το άσχημο ξεκίνημα μας. Καλή συνέχεια στον Γιάννη Καστρίτη και στην Κύμη και πάνω από όλα υγεία, γιατί κι εμείς, όπως και αυτοί ξεκινήσαμε τη χρονιά με πολλούς τραυματισμούς».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν καθάρισε το παιχνίδι όταν προηγήθηκε με 16 πόντους στο 28΄: «Το εξήγησα και πριν. Η ατομική μας άμυνα ήταν σε πολύ χαμηλό επίπεδο και η πνευματική μας κατάσταση μετά τα άσχημα αποτελέσματα δεν είναι τέτοια που να μας επιτρέπει να παίξουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα με τον ίδιο ρυθμό. Το πνευματικό κομμάτι όμως, δεν μπορεί να επηρεάζει μόνο την άμυνα και όχι την επίθεση. Άρα θα πρέπει να στρωθούμε στη δουλειά και να βελτιώσουμε την άμυνα μας. Δεν έχουμε φτιάξει την ομάδα για να βάζει 95 πόντους σε κάθε ματς».

Για τους τομείς που βελτιώθηκε η ομάδα: «Η δημιουργία της ομάδας στο κομμάτι της επίθεσης είναι σε καλύτερο επίπεδο. Αυτό το αποδεικνύουν τόσο οι ασίστ, όσο και τα σκορ. Το δύσκολο κομμάτι στην επίθεση μας είναι ότι λόγω των διαφοροποιήσεων στο ρόστερ με τους τραυματισμούς, δεν μπορούμε να βρούμε την χρυσή τομή στον τομέα των ρόλων και της χημείας. Χρειαζόμαστε περισσότερη συγκέντρωση σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, προκειμένου να μην κάνουμε λάθη αφέλειας και από εκεί και πέρα να παίξουμε με πολύ καλύτερο τρόπο στην άμυνα μας».

Για τα γρήγορα φάουλ του Klassen: «Δεν είναι ωραίο να στιγματίζεις κάποιον. Η ομάδα έχει να λύσει πολλά ομαδικά και ατομικά θέματα ειδικά στον τομέα της άμυνας μας. Αυτή η ομάδα δεν έχει φτιαχτεί για να δέχεται 83 πόντους στο γήπεδο της. Είναι και αυτό ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί».

Για το αν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα της ομάδας: «Εννοείται. Αν δεν ήταν εφικτό θα έπρεπε να τα παρατήσουμε. Τα παιδιά έχουν δείξει για μεγάλα χρονικά διαστήματα ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Εδώ είμαστε για να βρούμε τη λύση. Έχουμε θετική διάθεση και θέλω να πιστεύω ότι αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει να βρούμε λύσεις και να ανεβάσουμε τον ενθουσιασμό μας. Είμαστε ο ΠΑΟΚ και πρέπει να αλλάξει η ψυχολογία μετά το κακό ξεκίνημα της ομάδας».

Για το rotation: «Μια ομάδα παίζει δύο φορές την εβδομάδα, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί παίκτες για 30 και 35 λεπτά ανά αγώνα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από την αρχή έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα που βασίζεται σε παραπάνω παίκτες, απλά ο καθένας θα πρέπει να κερδίσει τον ρόλο του. Δεν θα κάνουμε χάρη σε κάποιον για να μεγαλώσουμε το rotation».

Για το αν υπάρχει κενό στο «4»: «Σήμερα ο καλύτερος μας παίκτης ήταν ο Βαγγέλης Μαργαρίτης που έπαιξε σε αυτή τη θέση και ήταν πολύ καλός και σε όλη την προετοιμασία, παρόλο που δεν ξεκίνησε καλά την χρονιά. Η ομάδα έχει ρόστερ και παίκτες που μπορούν και πρέπει να ανταποκριθούν. Τους δείχνουμε την εμπιστοσύνη μας και δεν θεωρώ ότι στην πρώτη δυσκολία θα πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Εμείς είμαστε εδώ για να εμπνεύσουμε και να τους βοηθήσουμε. Είναι πάρα πολύ δύσκολο για έναν αθλητή όταν κάτι δεν πάει καλά για 2-3 παιχνίδια να μπει για να ξανακάνει την προσπάθεια του».

Για την κατάσταση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου: «Είναι σε φάση επανένταξης. Ίσως την επόμενη εβδομάδα ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα. Κάνει ατομικό πρόγραμμα σε καλό βαθμό. Περιμένουμε το “ok” από τους γιατρούς και τους φυσιοθεραπευτές προκειμένου να είναι μαζί μας».

Από την πλευρά της Κύμης, ο Γιάννης Καστρίτης τόνισε:

«Να δώσουμε συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και στον Ηλία Παπαθεοδώρου για τη νίκη του. Διατηρούσε το προβάδισμα σχεδόν σε όλο τον αγώνα και νομίζω ότι στο τέλος πήρε δίκαια το παιχνίδι. Για εμάς ήταν εκ προοιμίου μια πολύ δύσκολη αποστολή η σημερινή και έγινε ακόμα πιο δύσκολη στη διάρκεια της εβδομάδας όταν μάθαμε ότι θα στερηθούμε τον Jake O’ Brien για το υπόλοιπο της χρονιάς και τον Jamari Taylor για 6-8 εβδομάδες. Κάθε απουσία μας πονάει. Μιλάμε για τους 2 βασικούς ψηλούς μας, οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί για το πλάνο μας και μας δίνουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε ορισμένα στοιχεία του παιχνιδιού, όπως η ενέργεια στην άμυνα και το ριμπάουντ, που ίσως σήμερα μας στοίχισαν. Συνυπολογίζοντας όλες αυτές τις παραμέτρους θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μου που μάτωσαν σήμερα εδώ και ανεξαρτήτως σκορ δεν σταμάτησαν ποτέ να προσπαθούν. Είμαστε σίγουροι ότι εφόσον συνεχίσουμε να προπονούμαστε και να αγωνιζόμαστε με αυτόν τον τρόπο, θα έρθουν και τα καλά αποτελέσματα. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Γυμναστικό Φάρο Λάρισας και θέλουμε να πετύχουμε την πρώτη μας νίκη».

Διαβάστε ακόμη...