Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής!

Σήμερα, Μ. Πέμπτη διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League, η οποία θα κρίνει την θέση που θα λάβει ο ΠΑΟΚ, αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες, στην τελική κατάταξη.
Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής!

Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στην έδρα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ (13/4, 19:00), ενώ οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της 26ης αγωνιστικής διεξάγονται νωρίτερα (17:00).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Απόλλων Πάτρας-Λαύριο (17:00)
Άρης-ΑΕΚ (17:00)
Κολοσσός Ρόδου-Τρίκαλα (17:00)
Δόξα Λευκάδας-Ρέθυμνο (17:00)
Κόροιβος-Προμηθέας Πάτρας (17:00)
Ολυμπιακός- Κύμη (17:00)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (19:00)

Τι θέλει για την τετράδα

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να πέσει κάτω από 5ος. Για να παραμείνει στην 4η θέση ο ΠΑΟΚ θα πρέπει: α) να νικήσει στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό ή β) να νικήσει η ΑΕΚ τον Άρη στο Αλεξάνδρειο.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το νέο σύστημα διεξαγωγής των play off, οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη τετράδα, δεν θα πάρουν μέρος στον πρώτο γύρο των play off, στον οποίο θα κοντραριστούν ο 5ος με τον 8ο και ο 6ος με τον 7ο, σε σειρές που κρίνονται στις 2 νίκες.

Η μάχη για την 8η θέση

Αν, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ τερματίσει στην 4η θέση, τότε θα μπει στα play off στις 29 Απριλίου και θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας την ομάδα που θα προκριθεί από την κόντρα του 5ου με τον 8ο.

Αν, όμως, ο ΠΑΟΚ τερματίσει στην 5η θέση, θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στα play offs από τις 19 Απριλίου, αντιμετωπίζοντας τον 8ο.

Οι ομάδες που μπορούν να τερματίσουν στην 8η θέση είναι το Ρέθυμνο, ο Κολοσσός, το Λαύριο και ο Προμηθέας.

Για να τερματίσει 8ο το Ρέθυμνο θα πρέπει να χάσει από τη Δόξα στη Λευκάδα και να νικήσουν οι Κολοσσός Ρόδου και Λαύριο.

Για να τερματίσει 8ος ο Κολοσσός θα πρέπει να χάσει από τα Τρίκαλα στη Ρόδο και να νικήσει το Λαύριο.

Για να τερματίσει 8ο το Λαύριο θα πρέπει α) να νικήσει τον Απόλλωνα στην Πάτρα και να νικήσουν το Ρέθυμνο και ο Κολοσσός ή β) να χάσει από τον Απόλλωνα και να χάσει ο Προμηθέας από τον Κόροιβο.

Για να τερματίσει 8ος ο Προμηθέας θα πρέπει να νικήσει τον Κόροιβο και να χάσει το Λαύριο.

Διαβάστε ακόμη...