«Αλλάξαμε την άμυνα και φτάσαμε στη νίκη»

Ο Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα του ΠΑΟΚ με τα Τρίκαλα για την 20ή αγωνιστική της  Basket League, ότι οι παίκτες του δεν ήταν ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι στο πρώτο
«Αλλάξαμε την άμυνα και φτάσαμε στη νίκη»

μέρος, αλλά έφτασαν στη νίκη όταν άλλαξαν την άμυνα τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σούλη Μαρκόπουλου:

«Ξέραμε ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς έπρεπε να διαχειριστούμε τη νίκη της Τρίτης και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν το πετύχαμε, καθώς επιτρέψαμε αρκετά ελεύθερα σουτ και να πάρει drive που δεν θέλαμε να δώσουμε. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει μια διαφορά η αντίπαλη ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι αντίπαλοι μπήκαν ακόμα πιο δυνατά με μακρινά σουτ τριών πόντων. Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε το στιλ της άμυνας, το οποίο τους δυσκόλεψε. Καταφέραμε να πάρουμε πολλές εύκολες επιθέσεις μέσα από την άμυνα μας, κάναμε κάποια σερί, τα οποία μας έδωσαν μια διαφορά, την οποία διατηρήσαμε μέχρι το τέλος. Σίγουρα υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε εν όψει της συνέχειας».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε την μπάλα κοντά στο καλάθι: «Έχει σημασία και το τι δίνει ο αντίπαλος. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχαν τρεις και τέσσερις παίκτες κάτω από τη ρακέτα και έτσι δεν μπορούσαμε να πάρουμε προσπάθειες. Όταν μας δόθηκε η επιλογή να παίξουμε και μέσα στη ρακέτα, παίξαμε καλύτερα, αλλά και πάλι πιστεύω ότι η διαφορά έγινε μέσα από την άμυνα μας».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δέχτηκε 86 πόντους (paokmania): «Ήταν ένα άλλο στιλ παιχνιδιού. Οι αντίπαλοι σούταραν πολύ έξω από το τρίποντο, με αποτέλεσμα να αποσυντονιστούμε και να δεχτούμε ορισμένα καλάθια που δεν έχουμε δεχτεί ως τώρα στο πρωτάθλημα. Ήμασταν επίσης λίγο παθητικοί στο πρώτο μας βήμα στην άμυνα».

Για τον Nathan Sobey, τον οποίο απέκτησε ο ΠΑΟΚ: «Είναι ένας παίκτης που έπαιζε σε μια ομάδα πρωταγωνίστρια σε ένα δυνατό πρωτάθλημα. Έχει μεγάλη συνεισφορά τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα και είναι πολύ εύστοχος από την περιφέρεια».

Για το αν το παιχνίδι της Τετάρτης μπορεί να χαρακτηριστεί ως το ματς της χρονιάς: «Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Σίγουρα θα είναι πολύ καλό για την ομάδα του ΠΑΟΚ αν πάρουμε την πρόκριση στην Ισπανία. Απέναντι μας είναι μια πολύ καλή ομάδα, η οποία είναι εξαιρετική στο στιλ που παίζει και είναι πολύ σκληρή».

Για το αν το παιχνίδι της Ισπανίας του φέρνει στο μυαλό το παρελθόν: «Δεν θέλω να θυμάμαι το παρελθόν γιατί θέλω να αισθάνομαι πιο νέος. Είναι εντελώς διαφορετικές καταστάσεις. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση».

Από την άλλη πλευρά, Γιάννης Καστρίτης στάθηκε στις κακές επιλογές της ομάδας του στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι οποίες έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του ΠΑΟΚ:

«Κατ΄αρχήν πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ για τη δίκαιη νίκη του και για τη συνολική του πορεία στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Μπορεί να είχαμε δύσκολη προετοιμασία λόγω τραυματισμών, αλλά όλα τα παιδιά είχαν τεράστιο κίνητρο για να παίξουν απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και μέσα σε ένα τέτοιο γήπεδο. Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο αμυνθήκαμε πάρα πολύ καλά, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στο σκορ, ενώ τα καταφέραμε πολύ καλά στα λάθη μας και στον έλεγχο των ριμπάουντ. Ήμασταν καλοί και στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ ανέβηκε με τη βοήθεια του κόσμου του. Είχαμε κάποια προβλήματα με φάουλ, τα οποία σε συνδυασμό με τα προβλήματα τραυματισμών μας οδήγησαν σε κακές επιλογές σε άμυνα και επίθεση και κατά συνέπεια στην ήττα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια. Είναι στεναχωρημένοι αυτή την στιγμή, αλλά το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι συγκεντρωθούμε για το επόμενο παιχνίδι με τον Προμηθέα. Θέλω να ευχηθώ στον ΠΑΟΚ καλή επιτυχία στον αγώνα της Τετάρτης με την Τενερίφη».

Διαβάστε ακόμη...