«Τρέξαμε στην επίθεση και πήραμε τη νίκη»

Ο Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε, στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τη Δόξα Λευκάδας για την 14η αγωνιστική της Basket League, ότι στο πρώτο κομμάτι του αγώνα η ομάδα του προβληματίστηκε
«Τρέξαμε στην επίθεση και πήραμε τη νίκη»

από τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων, αλλά όταν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αδυναμία τους κοντά στο καλάθι και να τρέξει, έφτασε στη νίκη.

«Η νίκη της Δόξας Λευκάδας επί του Ρεθύμνου στην προηγούμενη αγωνιστική μας αφύπνισε. Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι σε αυτό το παιχνίδι, καθώς ο τρόπος που αγωνίζεται αυτή η ομάδα, με τα κοντά σχήματα και τους νέους παίκτες μας δημιούργησε μεγάλους προβληματισμούς. Παρ' όλα, αυτά δεν τηρήσαμε σωστά αυτά που είπαμε, δώσαμε χώρο σε βασικούς παίκτες της Λευκάδας προκειμένου να δουν τον καλάθι μας. Σε αντίθεση με εμάς που στην αρχή δεν ήμασταν εύστοχοι, εκείνοι ήταν και μας δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα κλείνοντας τη ρακέτα τους. Σιγά σιγά, η ομάδα της Λευκάδας έμεινε από δυνάμεις. Εκμεταλλευτήκαμε την αδυναμία της κάτω από το καλάθι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο στην άμυνα μας, όσο και στο να τρέξουμε στην επίθεση να βάλουμε κάποια εύκολα καλάθια και να πάρουμε τη νίκη».

Για τους λόγους που ο ΠΑΟΚ είχε προβλήματα στη δημιουργία στα πρώτα 15 λεπτά: «Για να κάνεις ασίστ σε ένα παιχνίδι πρέπει να βρεις ελεύθερους χώρους και να τρέξεις. Όταν οι αντίπαλοι είναι εύστοχοι, σίγουρα δεν μπορείς να τρέξεις και κατά συνέπεια οι ασίστ θα είναι λιγότερες από το κανονικό. Δεν ήμασταν εύστοχοι στην αρχή, καθώς είχαμε έναν εκνευρισμό, αλλά στη συνέχεια το ξεπεράσαμε».

Για την ευστοχία του ΠΑΟΚ από τη γραμμή των βολών (26/30): «Τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από παιχνίδι σε παιχνίδι. Δεν είμαστε μία ομάδα που είναι σταθερή σε αυτόν τον τομέα. Όσο κι αν το προσπαθούμε, πιστεύω ότι μεγαλύτερο ρόλο παίζει η ψυχοσύνθεση του αθλητή την στιγμή που βρίσκεται στην γραμμή των ελεύθερων βολών».

Για την προετοιμασία εν όψει του αγώνα με τη Ventspils: «Εμείς την έχουμε δει την ομάδα, αύριο θα τη δουν και οι παίκτες. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αναλύσεις την αντίπαλο στο βίντεο, καθώς δεν γίνεται να κάνουμε προπόνηση μία μέρα μετά τον αγώνα. Είναι δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία καλή ομάδα, ιδιαίτερα δυνατή στην έδρα της. Παρ'όλα αυτά, εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για το αν θεωρεί ότι ο Nenad Miljenovic προσπαθεί να ανεβάσει την ψυχολογία του: «Αλλιώς το βλέπετε εσείς κι αλλιώς εγώ. Εμείς σαν ομάδα προσπαθούμε. Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει με τον τρόπο του. Κάποιος είναι καλός σε έναν συγκεκριμένο τομέα, κάποιος άλλος σε έναν άλλον. Μακάρι να είχαμε έναν παίκτη που θα ήταν άριστος σε όλους του τομείς».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και αν η προβολή του βοηθάει το ελληνικό μπάσκετ: «Σίγουρα βοηθάει. Ό,τι προβάλει η τηλεόραση, έχει ως επακόλουθο έναν μιμητισμό, χωρίς αυτό να είναι πάντα θετικό. Θυμηθείτε τι έγινε μετά το 1987 όταν η Ελλάδα κατέκτησε το ευρωπαϊκό. Όλα τα παιδάκια έψαχναν μία μπασκέτα για να βάλουν καλάθι. Είμαστε πολύ τυχεροί ως Έλληνες που έχουμε έναν τέτοιο αθλητή στο ΝΒΑ. Είναι πράγματι πολύ καλός παίκτης, με φοβερή ανατομία του σώματος. Μακάρι να είναι γερό και τυχερό το παιδί και να φτάσει σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο».

Διαβάστε ακόμη...