"Ήμασταν κακοί στην επίθεση..."

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό για την 13η αγωνιστική της basket League, ο Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε ότι η ομάδα του ήταν πολύ κακή στο επιθετικό κομμάτι...
"Ήμασταν κακοί στην επίθεση..."

Aνέφερε επίσης ότι το παιχνίδι κρίθηκε στο κακό τελευταίο πεντάλεπτο του δεύτερου δεκαλέπτου.

«Ξέραμε ότι είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ καλή ομάδα. Προερχόταν από δύο συνεχόμενες ήττες και σίγουρα θα έκανε οτιδήποτε δυνατόν για να κερδίσει το παιχνίδι. Εμείς κάναμε το έργο του πιο εύκολο, καθώς παίξαμε πολύ κακό μπάσκετ στον επιθετικό τομέα, ενώ στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ήμασταν κακοί και στην άμυνα. Σε αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός έχτισε μια διαφορά, την συντήρησε και έφτασε εύκολα στη νίκη. Στο τέλος η ομάδα αντέδρασε, αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό είναι λογικό. Βρήκαμε κάποια σουτ που δεν βρήκαμε σε όλο το ματς. Θα έπρεπε να έχουμε αυτή την ευχέρεια στο σκοράρισμα στο προηγούμενο κομμάτι του αγώνα. Υπάρχει προβληματισμός στον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται η ομάδα στα δύο τελευταία παιχνίδια και σίγουρα οι παίκτες χρειάζεται να καταλάβουν τον ρόλο τους στο γήπεδο. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, άξιζε τη νίκη και την πήρε»

Για το αν το πρόβλημα στην ανάπτυξη οφείλεται στην προσθήκη του Thadd McFadden: «Είναι ένα θέμα που με προβληματίζει, καθώς δεν είμαστε όσο ομαδικοί θέλουμε, αλλά δεν νομίζω ότι ευθύνεται η προσθήκη του νέου παίκτη».

Για τα επόμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια με τις Neptunas και Oldenburg: «Είναι δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια που θα κρίνουν την πορεία μας στο Basketball Champions League. Θέλουμε οπωσδήποτε να κερδίσουμε αυτά τα ματς. Ελπίζω να παρουσιάσουμε καλύτερο πρόσωπο, τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι και να βρούμε τους τρόπους να πάρουμε τη νίκη».

Για το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιήθηκε ο Taylor: «Ήταν επιλογή μου. Δώσαμε περισσότερο χρόνο στον Μαργαρίτη, προκειμένου να βελτιώσει τις ανάσες του, γιατί έρχονται δύσκολα παιχνίδια και χρειαζόμαστε την εμπειρία του και την συνεισφορά του στην άμυνα. Όλοι οι παίκτες που είναι στον ΠΑΟΚ χρειάζονται. Απλώς σήμερα χρησιμοποιήσαμε περισσότερο τον Μαργαρίτη».

Για το αν υπάρχει θέμα με τον ρόλο του Taylor μετά την επιστροφή του Μαργαρίτη και την μονιμοποίηση του Χρυσικόπουλου στη θέση "4": «Μπορεί να μην παίρνει τον χρόνο που έπαιρνε τον προηγούμενο καιρό. Ο χρόνος θα δείξει».

Για την παρουσία του McFadden και τι παραπάνω περιμένει από αυτόν: «Θέλουμε να έχει μεγαλύτερη παρουσία όχι μόνο στο σκοράρισμα, αλλά και στα άλλα κομμάτια του παιχνιδιού. Σήμερα δώσαμε μόνο 5 ασίστ και αυτό δείχνει ότι η ομάδα δεν λειτούργησε καλά. Θέλουμε περισσότερα πράγματα στην επίθεση μαθαίνοντας τα plays με τους ψηλούς και να καταλάβει τον τρόπο που παίζουμε στην άμυνα».

Για το πρόβλημα που έχει η ομάδα στη δημιουργία: «Όταν μια ομάδα δεν σκοράρει, φταίνε όλοι. Κι εμείς στον τρόπο που δουλεύουμε την ομάδα και οι παίκτες μέσα στο γήπεδο, που από την πίεση των αντιπάλων δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την επόμενη φάση και να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή. Νομίζω ότι σιγά σιγά θα βρεθούνε. Δεν είναι μόνο ο McFadden νέος στην ομάδα, αλλά και ο Μαργαρίτης που έλειπε τρεις μήνες».

Ο Xavi Pascual από την μεριά του τόνισε ότι έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας του στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, ενώ στο τέλος έπαιξαν ρόλο οι ελεύθερες βολές, στις οποίες οι παίκτες του ευστόχησαν: «Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι για τρία δεκάλεπτα, ειδικά στην άμυνα, καθώς σε αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ πέτυχε 37 πόντους. Στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου ελέγχαμε το παιχνίδι με την άμυνα μας, αλλά στα τελευταία λεπτά, ο συνδυασμός της κακής μας άμυνας και την εξαιρετικής επίθεσης του ΠΑΟΚ είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει η εικόνα του αγώνα. Ευστοχήσαμε στις κρίσιμες βολές και γενικά είμαστε ευχαριστημένοι με τη νίκη».

Διαβάστε ακόμη...