«Οι κακές επιλογές, τους έδωσαν εύκολα καλάθια»

Μιλώντας μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από την Κύμη για την 9η αγωνιστική της Basket League, ο Σούλης Μαρκόπουλος στάθηκε στις κακές επιλογές της ομάδας του στην επίθεση, οι οποίες οδήγησαν σε εύκολα καλάθια των αντιπάλων στον αιφνιδιασμό.
«Οι κακές επιλογές, τους έδωσαν εύκολα καλάθια»

«Συγχαρητήρια στην ομάδα της Κύμης. Είναι μια καλή ομάδα που προσπάθησε πολύ και στα δύο ημίχρονα και της εύχομαι καλή συνέχεια. Όσον αφορά για την ομάδα μας, ενώ παίζαμε καλά στην επίθεση στο πρώτο ημίχρονο, στην άμυνα δεν ήμασταν καλοί. Δώσαμε ευκαιρίας στην αντίπαλη ομάδα να βάλει καλάθια και ενώ πήραμε και μια διαφορά 12 πόντων, δεν την κρατήσαμε. Συγχρόνως αρκετοί σημαντικοί παίκτες της ομάδας «φορτώθηκαν» με φάουλ. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν τελειώσαμε τις φάσεις έτσι όπως θα έπρεπε. Ίσως οι παίκτες να έδειξαν και φόβο στην τελική προσπάθεια. Έτσι οι αντίπαλοι μας μπήκαν στο παιχνίδι, έκαναν πολλούς αιφνιδιασμούς και από την στιγμή που η άμυνα μας στο transition δεν ήταν καθόλου καλή λόγω των επιλογών μας στην επίθεση, τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα. Η Κύμη πέρασε μπροστά, βρήκε ελεύθερα σουτ, έβαλε μεγάλα καλάθια και η συνέχεια ήταν πολύ δύσκολη».

Για το αν επηρεάζεται η απόδοση της ομάδας από τη συμμετοχή στο Basketball Champions League: «Ο ΠΑΟΚ δεν έχει το ρόστερ άλλων ομάδων. Έχει λιγότερους παίκτες και έχει δύο βασικές απουσίες. Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία. Όταν παίζεις μπάσκετ, πρέπει να εφαρμόζεις κάποιους κανόνες. Ήμασταν κακοί σε ορισμένους κανόνες που ακόμα και μικρά παιδιά ακολουθούν».

Για το τι ευθύνεται για την εικόνα της ομάδας: «Παίζει μεγάλο ρόλο το νεαρό της ηλικίας. Είναι νεαροί και θέλουν παιχνίδια και εμπειρία. Φυσιολογικά ορισμένα από τα αρνητικά μας θα βελτιωθούν με τον καιρό, αλλά το πόσο εξαρτάται από τους παίκτες και πόσο συγκεντρωμένοι είναι στο να γίνονται καλύτεροι».

Για το κακό τρίτο δεκάλεπτο: «Κάναμε πολύ κακές επιλογές στην επίθεση και δώσαμε την ευκαιρία στους αντιπάλους να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και να πετύχουν εύκολα καλάθια».

Διαβάστε ακόμη...