"Είχαμε την τύχη με το μέρος μας"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος, στις δηλώσεις του ανέλυσε το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών και την εμφάνιση της ομάδας.
"Είχαμε την τύχη με το μέρος μας"

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Σήμερα είχαμε την τύχη με το μέρος μας, βάζοντας το τελευταίο σουτ και κερδίζοντας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως αυτό εξελίχθηκε. Στα πρώτα δύο δεκάλεπτα δεχτήκαμε 51 πόντους. Σίγουρα ο Απόλλων είχε μεγάλη ευστοχία αλλά θα πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος να αντιδράσεις σε μια τέτοια κατάσταση. Εμείς σε αυτό το κομμάτι, δεν τα πήγαμε καθόλου καλά, γιατί αφήσαμε τους αντιπάλους να σουτάρουν από το τρίποντο, να σκοράρουν και να πάρουν ψυχολογία με αποτέλεσμα να παίξουν ελεύθερα. Στο δεύτερο ημίχρονο, βελτιώσαμε την άμυνα μας, αλλά δεν ήμασταν το ίδιο καλοί στην επίθεση. Κάναμε λάθη, χάσαμε εύκολα καλάθια και πολλές φορές είδα την ομάδα να μην έχει καθαρό μυαλό. Πήγαμε μόνο με τα σωματικά προσόντα στις φάσεις και αυτό ήταν λάθος. Δημιουργήθηκε αρνητική ψυχολογία όταν προσπαθήσαμε να ξεφύγουμε στο σκορ".

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κρατήσει τις διαφορές που πήρε, είπε: "Αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να το αναλύσουμε. Θα δούμε πως αμυνθήκαμε στο παιχνίδι. Όταν παίρνεις μια διαφορά έξι πόντων, πρέπει να την κρατήσεις. Χάσαμε δύο εύκολα καλάθια και οι αντίπαλοι έβαλαν, άμεσα, δύο μεγάλα καλάθια, κάτι που επηρέασε όλο το παιχνίδι μας".

Για τη συνέχεια και το παιχνίδι με την Βαρέζε τόνισε: "Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Και στην Ελλάδα, αλλά ακόμα περισσότερο στην Ευρώπη. Είμαστε υποχρεωμένοι να αναλύσουμε τον τρόπο που παίζει ο αντίπαλος. Παίζουν πολύ στο χαμηλό ποστ και είναι ζήτημα να φάνουμε πιο σκληροί για να μη δώσουμε την ευκαιρία στους αντιπάλους να μας χτυπήσουν στην άμυνα".

Τέλος για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση, δήλωσε: "Ορισμένοι παίκτες πρέπει να πιστέψουν περισσότερο στα προσόντα και τον εαυτό τους, ώστε στο αγωνιστικό κομμάτι να νιώθουν πιο δυνατοί μέσα στο παιχνίδι. Πιστεύω πως είναι θέμα, συνεργασιών, ψυχολογίας και πολλές φορές, αλλά και ικανότητας. Σε όλα αυτά πρέπει να σταδιακά να βελτιωνόμαστε. Και φυσικά ανάλογα με τον αντίπαλο που έχεις. Όταν έχεις μόνο μία ή μιάμιση μέρα για να αναλύσεις το επόμενο παιχνίδι, τότε είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα".

Διαβάστε ακόμη...