«Πρέπει να δέσουμε περισσότερο σαν ομάδα»

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει απόψε το βράδυ στη Θεσσαλονίκη έχοντας ολοκληρώσει τα φιλικά του παιχνίδια, με τέσσερις συνεχόμενες ήττες και μία εικόνα εντελώς διαφορετική από αυτήν που είχε στο ξεκίνημα της
«Πρέπει να δέσουμε περισσότερο σαν ομάδα»

προετοιμασίας και στα πρώτα πέντε, εντός έδρας φιλικά τεστ.

Ο Αμερικανός γκαρντ του ΠΑΟΚ Jordan Sibert αναφερόμενος στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι της ομάδας με την Karsiyaka, αλλά και στα τέσσερα εκτός έδρας φιλικά και την περίοδο της προετοιμασίας, τόνισε: «Εκτός έδρας είναι πάντα δύσκολο να παίζεις. Είναι θέμα ομαδικότητας, πρέπει σίγουρα να δέσουμε περισσότερο σαν ομάδα. Είχαμε πολύ καλύτερη εικόνα στα πρώτα φιλικά παιχνίδια, αλλά στο γήπεδό μας νιώθαμε πιο άνετα, είναι πιο εύκολο να σουτάρεις, εκεί έχουμε κάνει την προετοιμασία κι εκεί έχουμε προπονηθεί. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να διορθώσουμε κάποια πράγματα».

Ο 24χρονος Αμερικανός που αγωνίζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, αναφέρθηκε στα δύο τελευταία τουρνουά του ΠΑΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Παίξαμε δύο εξαιρετικά τουρνουά απέναντι σε τέσσερις πολύ καλές ομάδες και διαπιστώνουμε ότι έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Είναι απαράδεκτο να δέχεσαι 90 πόντους. Η άμυνα είναι υπερηφάνεια και καρδιά. Δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε με δικαιολογίες, θα πρέπει να μάθουμε να δημιουργούμε καλύτερες καταστάσεις μέσα στο γήπεδο, οι οποίες θα μας βοηθούν να σκοράρουμε, αλλά το πρόβλημά μας είναι στην άμυνα. Όποια ομάδα κι αν αφήνεις να σου βάζει τόσους πόντους, θα έχεις ντέρμπι σε κάθε ματς. Είναι δικό μας το θέμα, θέλει πολλή προπόνηση και πρέπει να το λύσουμε γρήγορα».

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κέρδισε κάτι από τα τελευταία παιχνίδια; Ο Jordan Sibert απαντά καταφατικά και εξηγεί... «Η ομορφιά στις ήττες, είναι ότι αποκαλύπτει όλες σου τις αδυναμίες. Πολλές φορές όταν κερδίζεις στα φιλικά, δεν μπορείς να δεις τι πηγαίνει στραβά. Διαπιστώσαμε ότι στην επίθεση μπορούμε να γυρίσουμε καλύτερα την μπάλα και να παίξουμε αρκετά ομαδικά, ίσως και καλύτερα από ότι παίξαμε στην Θεσσαλονίκη. Αμυντικά όμως πρέπει να συνέλθουμε, να ξέρουμε τα ''ματς απ'', τις βοήθειες και ουσιαστικά να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τα καλά στοιχεία που παρουσιάσαμε και να δουλέψουμε πάρα πολύ από εδώ και πέρα στα στραβά. Το πρωτάθλημα είναι μπροστά μας, τα παιχνίδια ξεκινούν και πρέπει να ανεβάσουμε ρυθμούς».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...