Και πάλι περίπατος! (vid)

Ακόμη ένα εύκολο απόγευμα για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ που δε δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της ομάδας του Πανελληνίου με 76-55.
Και πάλι περίπατος! (vid)

Το Σάββατο μας ξεκίνησε με τον μπασκετικό ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει τον Πανελλήνιο. Το τραγικά άδειο ΠΑΛΑΤΑΚΙ θύμιζε σχολικό πρωτάθλημα και μάλιστα στις πολύ πρωινές ώρες που ούτε οι γόνεις πάνε να δούνε τα παιδιά τους . . .

Η ομάδα η οποία στα τελευταία 5 παιχνίδια δείχνει εξαιρετικό πρόσωπο και πηγαίνει από την μια καλή εμφάνιση στην άλλη, ήθελε να συνεχίσει και σήμερα με νίκη και να πάρει τους βαθμούς που θα την βάλουν στις πρώτες θέσεις τις βαθμολογίας. Άλλωστε ο ΠΑΟΚ είναι μέσα σε όλους τους θεσμούς, κύπελλο-πρωτάθλημα και EUROCUP, οπότε όσο περνάει ο καιρός και δένει η ομάδα, μπορούμε όλοι μας να ελπίζομε σε κάποιο τίτλο ή έστω και σε μια παρουσία σε κάποιο τελικό. Τα όνειρα είναι δωρεάν και μπορούμε να τα κάνουμε όλοι μας όποτε εμείς θέλουμε.

Το σημερινό παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει το γνωστό καλό του πρόσωπο, με επιθετικές πρωτοβουλίες που έβγαιναν από τα συστήματα, χωρίς βεβιασμένες προσπάθειες αλλά και με εξαιρετική άμυνα. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως ο Πανελλήνιος πέτυχε 11 πόντους στο 1ο δεκάλεπτο και 8 στο 2ο . . . Η σωστές επιλογές των παικτών του ΠΑΟΚ έδωσε τι δυνατότητα στην ομάδα να χτίσει από το ξεκίνημα μια διαφορά 10 πόντων, την οποία κρατούσε και όσο περνούσε ο χρόνος την διεύρυνε. Μάρσαλ και Ντόζιερ οι παίκτες που τράβηξαν επιθετικά την ομάδα με τον Μάρσαλ να πετυχαίνει 11 πόντους στο 1ο δεκάλεπτο και τον Ντόζιερ να πετυχαίνει 6. ΣΚΟΡ 1ου δεκαλέπτου 23-11.

Ίδια η εικόνα και στο 2ο δεκάλεπτο με την άμυνα να οδηγεί τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Ο κόουτς Μαρκόπουλος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους του παίκτες κάνοντας rotation ( σε 18 λεπτά έπαιξαν 10 από τους 12 του ρόστερ ) και ξεκουράζοντας ταυτόχρονα τους βασικούς. Η διαφορά μεγάλωνε με οδηγό επιθετικά τον Γκετσέφσκι που πέτυχε 10 πόντους, ενώ η εξαιρετική αμυντική παρουσία βραχυκύκλωνε τους παίκτες του Πανελληνίου και εκνεύριζε τον προπονητή τους . ΣΚΟΡ 2ου δεκαλέπτου 42-19.

Το 3ο δεκάλεπτο δεν ξεκίνησε το ίδιο καλά. Ο Πανελλήνιος μπήκε πιο ζεστά και με σωστές επιθετικές επιλογές σε συνδυασμό με τις πολλές λάθος επιθετικές επιλογές του ΠΑΟΚ η διαφορά έπεσε. Ο Μαρκόπουλος έκοψε την πορεία του πανελλήνιου με το τάιμ-άουτ που πήρε και η ομάδα διατήρησε την πρωτοπορία στο σκορ. Ο Λάζαρος πήρε επιθετικές ενέργειες και η ομάδα ξανάδωσε την εικόνα του 1ου ημιχρόνου. Το 4ο και τελεύταίο δεκάλεπτο είχε τον ΠΑΟΚ πιο σοβαρό. Η διαφορά σταθεροποιήιηκε στους 16 πόντους και παρέμεινε έως ο τέλος. Ο ΠΑΟΚ έχοντας 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Μάρσαλ-Μακ Γκράθ-Ντόζιερ-Παπαδόπουλος- Γκετσέφσκι) δεν έδειχνε ικανός να χάσει το παιχνίδι. Το τέλος του παιχνιδιού έδωσε στον ΠΑΟΚ ακόμα ένα ροζ φύλλο αγώνα. Στο παιχνίδι πέρασαν και οι πιτσιρικάδες Αράπης και Καλαμπάκας για να πάρουν και αυτοί χρόνο συμμετοχής. Τελικό σκορ 76-55.

Τραγικότερη εικόνα στο ΠΑΛΑΤΑΚΙ δεν νομίζω ότι θα ξαναδώ . . . Στα μάτια μου είναι ειρωνική η εικόνα του άδειου γηπέδου αφού δεν συνάδει με την ιστορία που έχουν γράψει οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Ειρωνικό είναι και το γεγονός πως καταφέραμε φέτος να έχουμε την πιο ήσυχη έδρα στο πρωτάθλημα . . .

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος):Μάρσαλ 15(1), ΜακΓράθ 12(4), Αποστολίδης 6, Δέδας 6(2), Ντόζιερ 15, Γκρέι 2, Παπαδόπουλος 10,Γκεσέφσκι 10(2)

Πανελλήνιος (Σκουρτόπουλος):Παπαμακάριος 7(1), Μπέιλι 6(2), Κράμπενχοφτ 15(1),Ούντριχ 6, Όστοϊτς 12, Κομποδιέτας, Τσακαλιέρης 9(1)

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ . . .

Με τιμή,
Roume

Διαβάστε ακόμη...