Εύκολο απόγευμα στο "παλατάκι" (vid)

Ο δικέφαλος δεν δυσκολεύτηκε σε κάμψει την αντίσταση του Ικάρου και πέτυχε τη 3η νίκη του στο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ με σκορ 70-59.
Εύκολο απόγευμα στο "παλατάκι" (vid)

Έκανε το 3 στα 3 στα εντός έδρας παιχνίδια του ο ΠΑΟΚ στο ΠΑΛΑΤΑΚΙ, που υποδέχτηκε τον Ίκαρο. Την ομάδα της Καλλιθέας η ομάδα μας είχε αντιμετώπισει ξανά φέτος στο ξεκίνημα της περιόδου για το κύπελλο, παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΟΚ είχε και τότε κερδίσει.

Σ' ένα ΠΑΛΑΤΑΚΙ τραγικά άδειο και παγωμένο, αφού ο κόσμος της ομάδας δεν έκανε τον κόπο να βρεθεί κοντά στην ομάδα. Ευτυχώς που υπήρχε η παιδική κερκίδα και φαινόταν κάπως θετικά η κερκίδα. Πανό από συνδέσμους υπήρχαν αλλά με 3 και 4 εκπροσώπους κερκίδα δεν γίνεται ούτε μπορεί να επικαλεστεί κανείς πως οι σύνδεσμοι ήταν στο γήπεδο. Είχα πολλά χρόνια να δω κόσμο του ΠΑΟΚ να κάθεται και να τρώει σπόρια... και να μην ακούμε τίποτα από πλευράς συνθημάτων!

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και χωρίς άγχος, με αποτέλεσμα να πάρει το προβάδισμα και με καλή άμυνα να το διατηρεί έως το τέλος του ημιχρόνου. Μια διαφορά που έφτασε και τους 18 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο. Πρώτο βιολί στην επίθεση για τον Δικέφαλο ο Μάρσαλ (14 πόντους). Η βασικότερη διαφορά σε σχέση με το παιχνίδι της Τετάρτης με την Μπενετόν, ήταν ο παράγοντας άγχος.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε πίστη στις δυνατότητές του και αξιοποίησε κάθε ευκαιρία που του παρουσιάστηκε σε επίθεση αλλά κυρίως στην άμυνα. Εξαιρετικά τα ντουμπλαρίσματα αλλά και οι προσωπικές άμυνες με αποτέλεσμα ο Καλαμπόκης που είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Ίκαρου να μείνει στους 2 πόντους. Έτσι η ο προπονητής της ομάδας Σούλης Μαρκόπουλος άδραξε την ευκαιρία και μοίρασε τν χρόνο συμμετοχής σε όλους του παίκτες, χαρακτηριστικό το γεγονός δεν σκόραραν μόνο ο Μακ Γκραθ και οι Καλαμπάκας - Αράπης που όμως δεν έπαιξαν. Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου ήταν 39-27.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία διαφορά με το πρώτο. Η εξαιρετική άμυνα για τον ΠΑΟΚ οδήγησε τον Ίκαρο σε λάθος πάσες και σε κλεψίματα για τον ΠΑΟΚ. Μόνο κάποιες τραβηγμένες από τα μαλλιά προσπάθειες 3 πόντων του Κράσιτς αλλά και κάποιες προσωπικές ενέργειες του Τόμσον έδωσαν κάποιους πόντους στην ομάδα των αθηνών που όμως δεν ήταν αρκετές για να βάλουν την ομάδα τους ξανά στο παιχνίδι. Για τον ΠΑΟΚ Μάρσαλ, Γκετσέφσκι και Παπαδόπουλος οδήγησαν επιθετικά την ομάδα που έκλεισα το τρίτο δεκάλεπτο με 60-43. Το παιχνίδι είχε πάρει το δρόμο του από ώρα και τίποτα δεν έδειχνε ότι μπορεί να αντιστρέψει την υπάρχουσα κατάσταση. Πράγμα που επί της ουσίας επιβεβαίωσε τις εικασίες μας. Ο ΠΑΟΚ πήρε εύκολα το ροζ φύλλο αγώνα και έκανε το 3 στα 3 εντός έδρας. Τελικό σκορ 70-59.

Απαράδεκτη η εικόνα της κερκίδας στο άδειο ΠΑΛΑΤΑΚΙ, με τον κόσμο να μην δίνει το παρών. Μπράβο πολλά από την άλλη στους πατεράδες που έφεραν τους πιτσιρικάδες στο γήπεδο και γέμισε κάπως το φόντο. Εύχομαι να μην ξαναδώ παρόμοια εικόνα ξανά και το λέω ενόψει Ευρωπαϊκού παιχνιδιού μέσα στην εβδομάδα με ην Ροάν.

Τα δεκάλεπτα: 16-8, 39-27, 60-43, 70-59

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 18 (2), Αράπης, ΜακΓκράθ 5 (1), Αποστολίδης 1, Δέδας 8 (2), Ντόζιερ 6, Γκρέι 8, Παπαδόπουλος 6, Γιαννακίδης 3 (1), Καλλές 4, Γκετσέφσκι 11, Καλαμπάκας

Ίκαρος (Λυκογιάννης): Τουντζιαράκης 5, Αγαδάκος 3 (1), Φαλέκας 5 (1), Καράμπουλας 2, Πολυτάρχου, Τόμπσον 15, Καλαμπόκης 2, ΜακΆλαρνεϊ 16 (4), Κερασοβίτης, Κατούφας, Πετροδημόπουλος 3, Κράσιτς 8 (2)

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ . . .
Με τιμή,
Roume

Διαβάστε ακόμη...