Οι εργομετρικές εξετάσεις των παικτών (video)

Στις εργομετρικές εξετάσεις ήταν αφιερωμένο το χθεσινό (27/8) πρωινό των παικτών, αν μη τι άλλο για όσους συμμετείχαν στο πρώτο γκρουπ, που πέρασε από ειδικές μετρήσεις.
Οι εργομετρικές εξετάσεις των παικτών (video)

Ο εργομετρικός έλεγχος έγινε στο Κέντρο Αθλητικής και Κινητικής Αξιολόγης METRISIS, του κ. Σπύρου Κέλλη, καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο ΑΠΘ.

Οι καλαθοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εξετάστηκαν σε δύναμη (ισοκινητική, ισομετρική), ταχυδύναμη (αλτικότητα, εκρηκτική δύναμη), αντοχή (αερόβια ισχύς, δείκτες αντοχής), βασικός-ενεργειακό μεταβολισμό, λιπομέτρηση, σωματομέτρηση και πελματογράφημα.

Ο κ. Γιάννης Κέλλης, υπεύθυνος του Κέντρου Αθλητικής και Κινητικής Αξιολόγης METRISIS, δήλωσε σχετικά με τις εξετάσεις που έγιναν στους παίκτες του ΠΑΟΚ... «Αξιολογήσαμε όλους τους παίκτες της ομάδας, γιατί είναι σημαντικό να ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι τώρα στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, ώστε αφού αξιολογηθούν να δούμε πως θα τις αξιοποιήσουμε στην πορεία της σεζόν. Είναι σημαντικό να δούμε επίσης και σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά».

Στο πρώτο γκρουπ των παικτών που πέρασαν σήμερα από εργομετρικό έλεγχο ήταν οι: Δέδας, Καλλές, Μαργαρίτης, Τσαϊρέλης και Τσόχλας. Αύριο, Τετάρτη, θα περάσουν από εργομετρικό έλεγχο οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ευχαριστεί τον κ. Σπύρο Κέλλη και όλους τους επιστημονικούς συνεργάτες του στο Κέντρο Αθλητικής και Κινητικής Αξιολόγησης METRISIS, για την άψογη συνεργασία.

Διαβάστε ακόμη...