Κρίσιμη εβδομάδα

Η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε, μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως η πιο σημαντική από το τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου για το μπάσκετ του ΠΑΟΚ.
Κρίσιμη εβδομάδα
Η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε, μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως η πιο σημαντική από το τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου για το μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Μετά από ένα σημαντικό χρονικό διάστημα απραξίας, συνεννόησης και ζυμώσεων, ο Δικέφαλος ξεκίνησε δειλά δειλά να κάνει την εμφάνιση του στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού.

Το χορό άνοιξε ο Ντεσουόν Σιμς, για να προστεθεί πριν λίγες μέρες και το όνομα του Τζάστιν Γκρέι στη λίστα των μεταγραφών. Δύο Αμερικανών παικτών, δίχως παρουσίες σε δύσκολα πρωταθλήματα και φυσικά, κινήσεις που εμπεριέχουν και κάποιο ρίσκο, με μεγάλη θέληση όμως να προσφέρουν και με καλά βιογραφικά στα Πανεπιστήμια όπου φοίτησαν.

Από κει και πέρα, μετά τις αποχωρίσεις των Χελιγουελ, Μονρό και Ταπούτου, ο Σούλης Μαρκόπουλος σε συνεργασία με τον Νίκο Σταυρόπουλο και τη διοίκηση, σχεδιάζουν την επόμενη μέρα. Αυτή αφορά, κυρίως, την οριστικοποίηση της παραμονής των δύο ψηλών της ομάδας πέρυσι, του Τοντόρ Γκετσέφσκι και του Λάζαρου Παπαδόπουλου.

Για τον μεν πρώτο, μετά από μεγάλες προσπάθειες, η ΚΑΕ κατάφερε να βρει τη φόρμουλα έτσι ώστε ο Σκοπιανός να δεχτεί τον διακανονισμό των οφειλομένων από την περσινή σεζόν κι έτσι να συμφωνήσει-προφορικά- με την ομάδα για την επέκταση της συνεργασίας του και για την επόμενη χρονιά. Για τον δε Λάζο, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Ο διεθνής σέντερ είχε δεχθεί μέσα στο καλοκαίρι κρούσεις από ομάδες του εξωτερικού (από την Ισπανία κυρίως), παρόλα αυτά, δεν υπάρχει τίποτε συγκεκριμένο, κάτι το οποίο τον οδηγεί σε σκέψεις παραμονής του στο Παλατάκι και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Τόσο η περίπτωση Γκετσέφσκι, όσο κι αυτή του Λαζάρου, αναμένεται να κλείσουν-θετικά- το αργότερο μέχρι την Τετάρτη. Με την οριστικοποίηση της παραμονής αυτών των δύο παικτών στην ομάδα, η διοίκηση θα στρέψει την προσοχή της και στην οριστικοποίηση των μετακινήσεων προς την Πυλαία τόσο του Γιώργου Δέδα, όσο και του Γιώργου Αποστολίδη. Αμφότεροι φέρονται να έχουν συμφωνήσει σε όλα με την ομάδα μας και να απομένουν μόνο τα τυπικά για την οριστικοποίηση κι αυτών των κινήσεων.

Από κει και πέρα, θολό παραμένει ακόμη το τοπία, αναφορικά με τις παραμονές στην ομάδα των Γκρέγκορυ, Ντρόμπνιακ και Δεμερτζή. Για τους δύο πρώτους, οι πιθανότητες παραμονής τους είναι πολύ λίγες, ενώ για τον Έλληνα πλέι μέικερ που προσέφερε πολλά, υπάρχει ένα θέμα με τις οφειλές, το οποίο πρέπει πρώτα να κλείσει για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις μαζί του για πιθανότητα παραμονής του παίκτη στην ομάδα και την επόμενη σεζόν.
Αν μέχρι το τέλος της εβδομάδας κλείσουν οι ανοικτές εκκρεμότητες των Γκετσέφσκι-Παπαδόπουλου και Δέδα-Αποστολίδη, τότε η ΚΑΕ θα κινηθεί άμεσα για την εύρεση ενός Αμερικανού και δύο κοινοτικών που θα πλαισιώσουν την ομάδα και σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των νεαρών, θα παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σύνολο πλούσιο σε εμπειρίες και νιάτα.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος επιθυμεί το ρόστερ να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 29 Αυγούστου, όπου και η ομάδα θα αναχωρήσει για το πρώτο μέρος της προετοιμασίας στο Λιτόχωρο διάρκειας 10 ημερών.

Να σημειώσου, εξάλλου, ότι η διοίκηση εκτός του φιλικού με την Καζέρτα στις 14/9, ετοιμάζεται να ανακοινώσει ένα νέο φιλικό, επί Ιταλικού εδάφους και πάλι, στις 16/9 κόντρα στην Αβελίνο, ενώ ταυτόχρονα αναζητάει τουλάχιστον δύο ακόμα φιλικά, ώστε να είναι η ομάδα έτοιμη για τις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της με τη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, στον προκριματικό γύρο του Γιούροκαπ (29/9).

Δε θα πρέπει όμως να ξεχνάμε και το δικό μας ρόλο που μπορούμε να διαδραματίσουμε στην προσπάθεια της ΚΑΕ για περαιτέρω έσοδα. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πρέπει να βοηθήσει την ομάδα σε αυτή την δύσκολη περίοδο αγοράζοντας μαζικά εισιτήρια διαρκείας, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα στη διοίκηση και την ομάδα ότι ο λαός είναι εδώ και υποστηρίζει τον σύλλογο..

Διαβάστε ακόμη...