Στον Π.Α.Ο.Κ. ο Ντελινικάιτις

Ο Λιθουανός γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και αναμένεται την Δευτέρα (5/4) στη Θεσσαλονίκη για να ολοκληρωθεί και το τυπικό μέρος της συμφωνίας με τις ανακοινώσεις.
Στον Π.Α.Ο.Κ. ο Ντελινικάιτις
Αν και η διοίκηση της ΚΑΕ Π.Α.Ο.Κ. δεν έχει καταφέρει -ακόμα- να λύσει κάποιο από τα συμβόλαια των Μιλισάβλιεβιτς και Χέλιγουελ, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας προχώρησε σε συμφωνία με τον Λιθουανό play maker Τόμας Ντελινικάιτις! Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο παίκτης τη Δευτέρα θα είναι στη Θεσσαλονίκη  και θα ενωματωθεί άμεσα  στην ομάδα μας!

Είναι προφανές ότι η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας εκτιμούν ότι ο φετινός Π.Α.Ο.Κ. μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να αλλάξει επίπεδο, μιας και στα τελευταία παιχνίδια ο "Δικέφαλος" δείχνει να έχει βρει την χημεία του σαν ομάδα και να είναι ικανός για πολλά πράματα....

Ο συγκεκριμένος παίκτης, ήταν εκείνος που ξεχώρισε ο Σούλης Μαρκόπουλος για την ενίσχυση της ομάδας στη θέση του "άσου". Το μεγάλο αγκάθι για την ΚΑΕ είναι που δεν μπορεί να ανακοινώσει τίποτε, αφού με τις υπάρχουσες συνθήκες ο 28χρονος γκαρντ θα είναι ο 7ος ξένος της ομάδας!

Ο Λιθουανός πάντως φέρεται -σύμφωνα με όσα διαβάσαμε στον Τύπο- να συμφώνησε με τον Π.Α.Ο.Κ. και να έστειλε μάλιστα υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του στον μάνατζερ Λουτσιάνο Καπικιόνι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο παίκτης έρχεται στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα του Πάσχα. Αν η ιστορία αυτή έχει αίσιο τέλος ο Τόμας Ντελινινκάιτις θα είναι ο πρώτος Λιθουανός που θα φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα.

«Τελειώσαμε, συμφώνησα για δύο μήνες και έρχομαι στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα. Δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα» έλεγε χθες σε ρεπόρτερς ο Ντελινινκάιτις. Θυμίζουμε ότι ο 28χρονος διεθνής, μπορεί να αγωνίζεται και στο "1" και στο" 2", αφού έχει ύψος 1.91.

Είναι εξαιρετικός χειριστής, δε φημίζεται όμως για την ευστοχία του στα σουτ 3 πόντων, αλλά είναι άψογος από τη γραμμή των βολών και πολύ καλός πασέρ. Στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, αγωνιζόμενος για περίπου 20 λεπτά ανά αγώνα, είχε 5 πόντους και 3 ασίστ μ.ο., σε μια από τις χειρότερες ομάδες που παρουσίασε η Λιθουανία τα τελευταία χρόνια.

Κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για την καριέρα του
Την περίοδο 2007-08 αναδείχθηκε τρίτος σκόρερ στην Ουκρανική Σουπερλίγκα (17.3π) με την Μπουντιβέλνικ, αν και το εκεί πρωτάθλημα δεν μπορεί να αποτελεί απόλυτο κριτήριο.
Η Μούρθια φέτος βλέποντας την οικτρή αγωνιστική κατάσταση (τελευταία με ρεκόρ 5-22) αποφάσισε να κόψει συμβόλαια (275 χιλ. ήταν η συμφωνία με τον Λιθουανό). Συμπαίκτες του Ντελινινκάιτις στη Μούρθια οι Σκεπάνοβιτς, Βούγιανιτς, Τζος Άσελιν, Αμαρά Σι...
Η καριέρα του:
Neptunas Klaipeda (Lithuania-LKL, 2001-03)
Lietuvos rytas Vilnius (Lithuania-LKL, 2003-07)
Azovmash Mariupol (Ukraine-Superleague, 2007-08)
Budivelnyk Kyiv (Ukraine-Superleague, 2008-09)
C.B. Murcia (Spain-ACB, 2009-2010)

Tους τελευταίους μήνες αγωνίζονταν στην Ισπανική Ρεάλ Μούρθια, με την οποία σε 21 αγώνες, είχε:
19,3 λεπτά
7,6 πόντους (78.8% β., 35.6% 2π., 37.4% 3π.)
1.9 ριμπάουντ (1.6 αμυντ. 0.3 επιθ)
1.4 ασίστ
0.2 κλεψίματα

Πάρτε μια γεύση από Ντελινικάιτις, στα 2 video που ακολουθούν:

 



Διαβάστε ακόμη...