Επιστροφή Μιλισάβλιεβιτς στον Π.Α.Ο.Κ.

Ο Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς έρχεται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο με τoν Π.A.O.K.
Επιστροφή Μιλισάβλιεβιτς στον Π.Α.Ο.Κ.
Ο Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς επέστρεψε στον Π.Α.Ο.Κ. Πριν από λίγο η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ ανακοίνωσε τη συμφωνία με το Σέρβο πόιντ γκαρντ, ο οποίος είχε φορέσει τη φανέλα του Δικεφάλου και τη σεζόν 2002-03. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της μακεδονικής ΚΑΕ αναφέρει: «Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Σέρβο καλαθοσφαιριστή Branko Milisavljevic, ο οποίος έρχεται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010.

O Milisavljevic που αναμένεται στη Θεσσαλονίκη μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στον Π.Α.Ο.Κ. μετά την επιτυχημένη παρουσία του στην ομάδα και τη σεζόν 2002-2003.

Ο Branko Milisavljevic γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 1976 στο Cacak, έχει ύψος 1μ.93 και αγωνίζεται στη θέση του πλέι μέικερ. Ξεκίνησε την καριέρα του από την εφηβική ομάδα της KK Radnicki Belgrade, ενώ από τη σεζόν 1996-97 αγωνίστηκε στην ομάδα της γενέτειράς του Borac Cacak. Τη σεζόν 1999-00 έπαιξε στο Ρωσικό πρωτάθλημα με την Shakhtyor Cheremkhovo, αλλά τον Δεκέμβριο της ίδιας αγωνιστικής περιόδου επέστρεψε στη Σερβία και αγωνίστηκε στην Partizan Belgrade.

Τη σεζόν 2001-02 έπαιξε στη Γαλλία με την Limoges, ενώ την επόμενη χρονιά (2003-04) ήρθε στον Π.Α.Ο.Κ. για την πρώτη του σεζόν στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Το ξεκίνημα της επόμενης χρονιάς (2003-04) τον βρήκε στον Ολυμπιακό, αλλά από τον Δεκέμβριο του 2003, βρέθηκε και πάλι στη Ρωσία και την Dynamo Moscow. Την σεζόν 2004-05 αγωνίστηκε στη Γερμανία με την Telekom Baskets Bonn, τη σεζόν 2005-06 έπαιξε στην Hapoel Ironi Nahariya και στη συνέχεια (2006-07) στη Σερβία με την Mega Ishrana Belgrade.

Το Δεκέμβριο του 2006 επέστρεψε στη Γαλλία για την Sluc Nancy, ενώ τη σεζόν 2007-08 ξεκίνησε στην Ισπανική GC Valladolid και το Δεκέμβριο του 2007, βρέθηκε στο Μαρούσι, όπου συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Σούλη Μαρκόπουλο. Την περσινή σεζόν (2008-09), o Milisavljevic αγωνίστηκε στην Kajasol και στη Λιθουανία με την Lietuvos Rytas».

«Χαίρομαι που επιστρέφω»

Πολλούς λόγους να αισθάνεται ικανοποιημένος από την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον Π.Α.Ο.Κ. έχει ο Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς και τους αναλύει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου: «Χαίρομαι πολύ που θα επιστρέψω στην Ελλάδα, που την θεωρώ τη δεύτερή μου πατρίδα και μία αγαπημένη μου χώρα. Πέρασα πολύ όμορφες στιγμές στον Π.Α.Ο.Κ. θυμάμαι κάθε στιγμή από την συνεργασία μας και πολύ περισσότερο θυμάμαι την ατμόσφαιρα που υπήρχε στο γήπεδο και ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια, που οι φίλαθλοι του Π.Α.Ο.Κ. ήταν εκπληκτικοί. Δεν μπορώ να τους ξεχάσω και θέλω να τους δω και πάλι στο γήπεδο, από το πρώτο κιόλας παιχνίδι να είναι κοντά μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Π.Α.Ο.Κ. μου δίνει και πάλι την ευκαιρία να παίξω για αυτή τη φανέλα. Είμαι σε καλή κατάσταση και υπόσχομαι ότι θα δώσω το 100% αυτών που μπορώ για την ομάδα», δήλωσε στιγμές πριν ξεκινήσει το ταξίδι του για τη Θεσσαλονίκη.

Ο Μιλισάβλιεβιτς θα συνεργαστεί για δεύτερη φορά με τον Σούλη Μαρκόπουλο μετά τη σεζόν 2007-08 στο Μαρούσι. «Και τότε στο Μαρούσι, είχα πάει περίπου την ίδια περίοδο και με την ομάδα να είναι σε παρόμοια κατάσταση. Είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Μαρκόπουλο και το τέλος της σεζόν ήταν επιτυχημένο και για μένα και για τον ίδιο και φυσικά για το Μαρούσι. Ελπίζω κι εύχομαι τα ίδια αποτελέσματα να υπάρχουν και αυτή την φορά. Η σεζόν έχει ακόμη πολύ δρόμο και με την δουλειά που θα κάνουμε, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Τα νούμερα του Μιλισάβλιεβιτς στον Π.Α.Ο.Κ.

Μετά από επτά περίπου χρόνια λοιπόν ο Μιλισάβλιεβιτς επιστρέφει στον Π.Α.Ο.Κ. και τη Θεσσαλονίκη. Ο Σέρβος γκαρντ, που τη σεζόν 2002-03 είχε αγωνιστεί σε 28 αγώνες πρωταθλήματος με τον Π.Α.Ο.Κ. πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του. Το αποδεικνύουν και οι αριθμοί: 455 πόντοι (16,3 ανά αγώνα) με 50,9% στα δίποντα, 37,6% στα τρίποντα, 87,9% στις βολές και 2,1 ριμπάουντ, 3,2 ασίστ και 0,7 κλεψίματα ανά παιχνίδι.

Συμφωνία με τον 33χρονο πλέι μέικερ υπήρχε πριν από το ντέρμπι με τον άρη. Η ευρεία νίκη όμως και το καλό κλίμα στην ομάδα οδήγησαν τεχνική ηγεσία και διοίκηση της ΚΑΕ στην απόφαση να μην αντικατασταθεί ο Έιβερι και να πάρει μια δεύτερη ευκαιρία.

Στην αναζήτηση που έγινε μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Αμερικανό πλέι μέικερ, δεν βρέθηκε κάτι αξιόλογο στην αγορά και έτσι προτιμήθηκε ο Μιλισάβλιεβιτς, γιατί μπορούσε να έρθει άμεσα και να παίξει, όπως και θα γίνει, καθώς και γιατί έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με επιτυχία με τον Σούλη Μαρκόπουλο και γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει Π.Α.Ο.Κ.

 

Διαβάστε ακόμη...