Brandon Taylor ο πρώτος...

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συμφωνία με τον Αμερικανό καλαθοσφαιριστή Brandon Taylor, απόφοιτο του πανεπιστημίου Penn State.
Brandon Taylor ο πρώτος...

Ο Brandon Taylor αποτελεί την πρώτη μεταγραφική κίνηση του ΠΑΟΚ και την πρώτη προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας μας για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017.

Ο Brandon Alexander Taylor γεννήθηκε την 1η Αυγούστου του 1994 στο Willingboro του New Jersey, έχει ύψος 1μ.98 και αγωνίζεται ως φόργουορντ. Ξεκίνησε την καριέρα του από το γυμνάσιο Trenton Catholic, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια αγωνίστηκε στο Penn State University, από το οποίο αποφοίτησε την σεζόν 2015-2016 με 16,3 πόντους μέσο όρο στα 32 παιχνίδια που αγωνίστηκε, με 46,9% στα δίποντα 35,9% στα τρίποντα και 72,7% στις βολές. Ο Taylor είχε επίσης 6,5 ριμπάουντ ανά αγώνα, 1,6 ασσίστ.

Συνολικά στη διάρκεια της τετραετούς κολεγιακής καριέρας του ο Brandon Taylor, αγωνίστηκε σε 129 παιχνίδια με το Penn State, έχοντας ρεκόρ καριέρας τους 29 πόντους που πέτυχε στον αγώνα απέναντι στο Kent, ενώ σε οκτώ παιχνίδια είχε διψήφιο αριθμό σε πόντους και ριμπάουντ.

Ο Brandon Taylor είναι μόλις ο δεύτερος παίκτης που έρχεται να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ κατευθείαν από το Penn State. Ο πρώτος ήταν ο Dick Mumma, ένας από τους πρώτους ξένους παίκτες που αγωνίστηκαν στον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε αποτελέσει δίδυμο με τον Billy Varner την σεζόν 1984-85 και μόνο στους αγώνες της Ευρώπης.

Στα αξιοσημείωτα του βιογραφικού του Brandon Taylor είναι και το γεγονός ότι είναι θείος του ο πρώην ΝΒΑ και με σημαντική καριέρα στην Ευρώπη Terence Stansbury, ο οποίος μάλιστα υπήρξε και συμπαίκτης του Μπάνε Πρέλεβιτς στο ξεκίνημα της σεζόν 1997-98.

 

Διαβάστε ακόμη...